چگونه سرعت افترافکت را بالا ببریم؟

چگونه سرعت افترافکت را بالا ببریم؟

یکی از سوالات پرتکرار کاربران تدوین باما این است که چگونه سرعت افترافکت را بالا ببریم؟ افزایش سرعت در افترافکت، از معضلات اصلی کاربران افترافکت بوده و همیشه برای رفع آن به دنبال راه حل می‌گردند. به همین خاطر در این مطلب قصد داریم چندین راه حل برای رفع این مشکل به شما ارائه دهیم. همانطور که می‌دانید افترافکت یکی از نرم افزارهای کاربردی شرکت ادوبی بوده و با استفاده از آن می‌توان تغییرات زیادی در ویدیوها و یا تصاویر جلوه‌های ویژه ایجاد کرد.

همچنین برای جلوه‌های بصری زیبا و موشن گرافیک کاربردی بوده و جزئی جدایی ناپذیر از صنعت فیلم سازی است. از آنجا که این تغییرات و ویرایش فایل‌های ویدیویی نیازمند داشتن شرایطی نرم افزاری و سخت افزاری  است؛ برای داشتن سرعت در این برنامه باید به نکات مختلفی توجه کرد. به طور کل نرم افزار افترافکت در حوزه‌های افکت گذاری، موشن گرافیک و … بسیار پرکاربرد است. به همین دلیل یادگیری آموزش افترافکت و ترفندهای آن برای بیشتر طراحان و گرافیست‌ها لازم خواهد بود. در این مطلب می‌خوانید که چه عواملی سبب سنگینی و کند شدن نرم افزار می‌شوند و راه حل هر کدام از این عوامل چیست.

عوامل موثر در سرعت افترافکت

در ابتدا قصد داریم عواملی که سبب افزایش سرعت در افترافکت می‌شوند را به شما معرفی کنیم. یکی از مهم ترین عوامل سیستم کامپیوتری است که با آن کار می‌کنید. یک سیستم خوب که برای سرعت بالای نرم افزار افترافکت مفید باشد، از شرایط زیر برخوردار است:

  • کارت گرافیک مناسب برای رندرگیری
  • ۱۰ گیگابایت فضای اضافی دیسک برای رندر و  ذخیره سازی
  • قابلیت پشتیبانی از Itel Core 2 ۶۴ بیتی
  • ۳ گیگابایت فضای دیسک سخت برای نصب نرم افزار
  • حداقل سیستم عامل ویندوز ۷-۸
  • ۴-۸ گیگابایت رم

البته علاوه بر داشتن همچین سیستمی باید از برخی پلاگ این ها و پردازشگر گرافیکی GPU نیز استفاده شود. زیرا نصب این موارد در سرعت افتر افکت بسیار تاثیرگذار است. موارد ذکر شده در این بخش از اصلی ترین عوامل تعیین سرعت نرم افزار افترافکت می باشد.

مطالب پیشنهادی  آموزش ساخت زیرنویس در افترافکت
بالابردن سرعت کار و رندرگیری افترافکت

علت کند بودن افترافکت

شاید سیستم شما تمامی عوامل گفته شده را داشته باشد اما با مشکل کند بودن نرم افزار افترافکت دست و پنجه نرم کنید. در این بخش بررسی می‌کنیم که علت این کند بودن چیست. علت کند بودن می‌تواند ناشی از عوامل زیر باشد:

  • قدیمی بودن سیستم: بسیاری از رایانه‌های حرفه‌ای قدیمی هنوز توانایی اجرای افترافکت را دارند. اما ممکن است سرعت پردازشگر آن‌ها برای نسخه های جدید نرم افزار افترافکت پایین باشد. به همین خاطر باید از ورژن‌های قدیمی‌تر نرم افزار در سیستم خود استفاده کنید.
  • استفاده از کارت گرافیک ضعیف: قطعا کارت گرافیک بالاترین قدرت را برای رندرگیری و یا همان خروجی گرفتن درافترافکت به شما ارائه می‌دهد. همچنین یک کارت گرافیک ضعیف، سرعت کمی برای اجرای برنامه افترافکت دارد که این موضوع می‌تواند به تنهایی علت کند بودن نرم افزار باشد.
  • داشتن هارد درایو ضعیف: هاردهای HHD جز بهترین هاردهای سیستم هستند اما هاردهای SSD مناسب ترین نوع هارد درایو برای اجرا نرم افزار افترافکت می‌باشند. همچنین داشتن این هارد می‌تواند برای استفاده از اکثر نرم افزارها مفید باشد (در آموزش پریمیر نیز به این نکته اشاره کرده‌ایم). فقط به این نکته توجه داشته باشید که Rpm آن ها باید ۷۲۰۰ باشد.
  • مقدار رم ناکافی: علت دیگر کند عمل کردن نرم افزار مقدار رم ناکافی است. بیشتر سیستم‌ها با رم ۸ گیگ ارائه می شوند اما حداقل رم مورد نیاز برای  بهترین اجرای برنامه افترافکت رم ۱۶ گیگ می باشد. البته باید بگوییم که رم های ۳۲ گیگ و بیشتر نیز در بهبود سرعت و کارایی برنامه تاثیر چشمگیری خواهد داشت.
  • کش سیستم (Cache): کش سیستم سبب می‌شود تا پیش نمایش‌های رندر شده‌ی قبلی برای اجرای سریع‌تر ذخیره شوند. همین انباشته شدن کش‌ها می‌تواند باعث کاهش سرعت و عملکرد برنامه باشد.

افزایش سرعت در افترافکت

اگر به دنبال یافتن نحوه افزایش سرعت در افترافکت هستید می‌توانید از این راه حل‌ها استفاده کنید:

  • استفاده از دو هارد: برای افزایش سرعت برنامه می‌توانید یک هارد برای نصب برنامه و یک هارد دیگر برای نگهداری پروژه ها و پردازش داشته باشید. استفاده از هارد SSD پیشنهاد ما برای ادیتورها و گرافیست‌ها می‌باشد.
  • استفاده از کارت گرافیک قوی: برنامه‌های ادوبی کارت‌های Tesla، Quadro و GeForce را پشتیبانی می کنند. از این بابت بهتر است از یک کارت گرافیک قوی و قدرتمند استفاده کنید.
  • ارتقا رم:‌ برای خروجی گرفتن با سرعت بالا در سیستم لازم استف رم ۱۶ یا ۳۲ بر روی سیستم قرار دهید.
  • فعال کردن قابلیت مولتی پروسسینگ: این قابلیت به شما کمک می‌کند تا از سی پی یوهای چند هسته‌ای استفاده کنید. مراحل فعال کردن این قابلیت در نرم افزار افتر افکت از طریق آدرس زیر است: Effects>Preferences>Memory & Multiprocessing
  • بستن تمامی برنامه های فعال در دسکتاپ: یکی از مهم‌ترین عوامل تاثیرگذار در سرعت افترافکت، باز ماندن دیگر برنامه‌های سیستم می‌باشد. هنگام کار با این نرم افزار باید دیگر برنامه های باز شده را غیر فعال کنید.
  • بروزرسانی نسخه‌ی افترافکت: اگر سیستم شما تمامی خصوصیات گفته شده را دارد باید از جدیدترین نسخه افترافکت استفاده کنید.
  • انتخاب کدک مناسب: توصیه ما این است که از کدک‌های ProRes و ۲۶۴ استفاده کنید. زیرا این کدها نظیر MOV، فشرده سازی کمتری دارند و سرعت رندر را کاهش می دهند.
مطالب پیشنهادی  آموزش رفع مشکل کرش شدن افترافکت (مشکل نصب افترافکت)

حل مشکل کند بودن افترافکت

برای آنکه بتوانید سرعت عملکرد نرم افزار افترافکت را افزایش دهیم باید به قسمت کش (Cache) آن مراجعه کنید. دسترسی به کش از منوی Edit و بخش perferences و در نهایت انتخاب گزینه General خواهد بود. پس از باز شدن پنجره‌ی مربوطه به بخش Media & Disk Cache بروید و گزینه‌ی Enable Disk Cache را فعال کنید. توجه داشته باشید که مقدار Maximum Disk Cache Size را به حدی تنظیم کنید نه کم و نه زیاد باشد. به عنوان مثال می‌توانید از مقدار ۳۰ یا ۴۰ گیگ استفاده کنید. این مقدار فضای مناسبی برای ذخیره‌سازی کش‌ها می‌باشد. شما باید حداقل ماهی دو بار قسمت کش و دیتا بیس‌ها را پاکسازی کنید.

یکی دیگر از راههای بهبود بخشی به سرعت رندر در ارتباط با لایه است. این کار را با کمک Pre-Comp انجام دهید تا افکت‌ها و لایه‌های مورد نظر خود را طبقه بندی نمایید. از دیگر روش‌های کاربردی و مفید در زمینه تسریع و سرعت رندر، حذف لایه‌ها است. بنابراین برای رسیدن به سرعت مناسب می‌توانید با بکارگیری comp به لایه‌ها و کامپوزیشن‌ها نظم دهید. علاوه بر حذف لایه‌ها، می‌توانید لایه‌های بلند را کوتاه کنید و به محدوده‌های لازم برسانید تا در سرعت رندر تأثیرگذار شود. این فرآیند توسط Trimming صورت می‌گیرد.

افترافکت برای سیستم ضعیف

افراد زیادی از ما سوال می‌کنند که برای سیستم‌های ضعیف از کدام نسخه افترافکت استفاده کنیم؟ پاسخ ما این است که اگر سیستم شما حداقل نیازمندی‌های مورد نیاز برای سیستم عامل را داشته باشد، افترافکت 2014 تا 2017 را می‌توان بر روی آن نصب و اجرا کرد. اما اگر بخواهید از نسخه‌های جدید و بروز افترافکت استفاده کنید، باید به سیستم‌های قوی و امکانات زیاد کامپیوتر توجه داشته باشید. در کل برای شروع کار با این نرم افزار، می‌توانید از یک سیستم با رم 8 گیگابایت، پردازنده Core i3، کارت گرافیک یکپارچه و هارد دیسک SATA استفاده کنید. در این میان اگر با خطاهای سیستم یا واکنش‌های غیرمنتظره روبرو شدید می‌توانید مقاله راهنمای رفع خطاهای رایج در افترافکت را مطالعه نمایید.

مطالب پیشنهادی  چگونه در افترافکت فارسی تایپ کنیم؟

سخن نهایی

در این بخش از تدوین باما به سوال چگونه سرعت افترافکت را بالا ببریم؟ پاسخ دادیم. قبل از اینکه به سراغ بخش‌ راه‌ حل‌ها بروید، باید عوامل موثر در سرعت نرم افزار را بدانید. سپس با علت کند بودن افترافکت آشنا شوید تا در مرحله‌ی بعد راه‌های افزایش سرعت را مطالعه کنید. در پایان باید بدانید که در برخی مواقع ممکن است مجبور شوید، کیفیت پیش نمایش را بیش از حد پایین آورید تا بتوانید با سرعت بیشتری نتیجه کار خود را مشاهده نمایید. زیرا سیستم شما تمامی شرایط عملکرد سرعت بالا را دارد و نمی‌توان آن را مقصر دانست. تنها دلیل کندی افترافکت به خاطر حجم و سنگینی پروژه‌ی شما می‌باشد. برای خواندن مقالات دیگر و یا آموزش فتوشاپ رایگان می‌توانید به بخش اصلی سایت مراجعه کنید.

دیدگاه‌ها ۰
ارسال دیدگاه جدید