آموزش رفع مشکل کرش شدن افترافکت (مشکل نصب افترافکت)
یکی از ابزارهای جذاب و کاربردی در دنیای ادوبی، برنامه افترافکت است. اما گاهی کاربران در زمان استفاده از این نرم افزار با مشکلاتی مواجه میشوند. با توجه به این موضوع، تصمیم داریم در مطالب امروز تدوین باما، آموزش رفع مشکل کرش شدن افترافکت را ارائه دهیم. اگر شما هم یک متخصص افترافکت یا موشن گرافیست باشید، با مشکل کرش شدن، خاموش شدن یا رندر نکردن این نرم افزار مواجه شدهاید. چرا که این مشکلات ممکن است برای هر نرم افزاری اتفاق بیفتد. اما هر مشکلی دلیل و چارهای دارد. در این مطلب قصد داریم ابتدا دلایل را بررسی کنیم. سپس راهکارهای حل مشکل ارور کرش در افترافکت و دیگر مشکلات این نرم افزار را بررسی خواهیم کرد. با ما همراه باشید تا این آموزش افترافکت را بیاموزید.
حل مشکل ارور کرش در افترافکت
یکی از مشکلاتی که امکان دارد برای هر کاربردی در برنامه افترافکت پیش آید، کرش شدن است. این مشکل به علتهای متعددی میتواند در این برنامه ایجاد شود. در ادامه علاوه بر گفتن دلایل مشکلات چند راه حل برای برطرف کردن این مسئله ارائه میدهیم:
مقدار RAM را مشخص کنید
برای آنکه با After Effects بدون مشکل کار کنید، باید طوری برنامه ریزی کنید که منابع بیشتری را برای نرم افزار در نظر بگیرید. زیرا افترافکت یک نرم افزار فشرده بوده و باید توان پردازش پروژههای شما را داشته باشد. به همین خاطر پیشنهاد میکنیم که مقدار RAM را برای این نرم افزار مشخص کنید تا دچار مشکل کرش شدن، نشوید. برای انجام این کار:
- ابتدا به منوی Edit مراجعه کنید.
- سپس گزینهی Preference را انتخاب نمایید و به بخش Memory بروید.
- در نهایت تعداد Ram Reserved for other applications را کاهش دهید.
به همین سادگی میتوانید عملکرد نرم افزار را بهبود بخشید.
مشکل Media and Disk Cache
زمانی که فضای مدیا و کش دیسک نرم افزار شما کمتر از ۱۰ گیگابایت باشد، احتمالاً با مشکلاتی چون ارور افترافکت روبرو خواهید شد. برای حل این مشکل پیشنهاد ما به شما این است که یک SSD ارزان قیمت تهیه کنید. چرا که باید هدف خود را نگهداری از scratch disk material قرار دهید. اما در صورتی که به آن دسترسی ندارید، میتوانید برای حل این مسئله به افترافکت مراجعه کنید:
- ابتدا باید به قسمت Edit بروید و Preference را انتخاب کنید.
- سپس به Media cache بروید تا این پنجره برای شما باز شود.
- حال باید در بخش Disk Cache ، گزینه Choose Folder را انتخاب کنید.
- در این مرحله باید لوکیشنی را در سریعترین درایو خود انتخاب کنید. (در نظر داشته باشید که این فضا را با بیش از ۳۰ گیگابایت اضافی انتخاب نمایید)
در برخی مواقع ممکن است فایلهای Scratch disk خراب شوند. همچنین ممکن است فضای کافی برای خواندن یا نوشتن در درایو وجود نداشته باشد. اما برای حل این مشکل سعی کنید همه فایلهای scratch disk را از حافظه پاک نمایید. برای انجام آن طبق مراحل زیر عمل کنید:
- در پنجره Media Cache گزینه Empty Disk Cache را انتخاب نمایید و RAM خود را پاک کنید.
- برای پاک کردن رم به بخش Edit رفته و بر روی گزینه Purge کلیک کنید.
- در نهایت All Memory & Disk Cache را انتخاب نمایید و Ok را بزنید.
با انجام این عملیات میتوانید همه حافظههای نهان نرم افزار را پاک کنید. توجه داشته باشید که پاک کردن این حافظه به هیچ وجه خطرناک نیست و این کار را بدون نگرانی انجام دهید.
نرم افزار خود را آپدیت کنید
اگر با مشکل کرش شدن افترافکت مواجه شدید نگران نباشید، یکی از راههای آسان و ساده برای حل این موضوع آپدیت میباشد. چرا که بدون هیچ پیش نیاز و تخصصی میتوانید خودتان آپدیت را انجام دهید. به طور کلی هدف از انجام این کار برطرف شدن باگها و خطاها است. در نظر داشته باشید با آپدیت شدن، وجود باگهای جدید را در این برنامه تشخیص خواهید داد و از مشکلات احتمالی جلوگیری میکنید. در ضمن اگر این برنامه با کاهش سرعت نیز مواجه شده باشد، کارکرد سرعت را افزایش میدهد. بنابراین اگر میخواهید مشکلات موجود در نسخه کنونی افترافکت را از بین ببرید آن را آپدیت یا به روز رسانی نمایید. برای انجام آپدیت افترافکت به این صورت عمل کنید:
- ابتدا وارد سیستم شده و به بخشCreative Cloud Application Manager بروید.
- در مرحله بعدی برای آپدیت شدن Update شدن را انتخاب کنید.
کرش شدن در مرحله اکسپورت
برخی از افراد در مرحلهی آخر یعنی با اکسپورت کردن، مشکل دارند. برای حل این مشکل باید اکسپورت کردن را فراموش کنید و در عوض کار خود را در Media Encoder انجام دهید. انجام این کار بسیار ساده است:
در مرحلهی اول به جای Render، Queue را فشار دهید تا Adobe Media Encoder باز شود.
سپس Choose your export setting را انتخاب کرده و بر روی پیکان سبز رنگ کلیک کنید.
انجام این مراحل رندر با ثباتتری به شما ارائه میدهد و در این حالت حتی اگر رندر خراب شود، سیستم شما ارور کرش در افترافکت را نشان نخواهد داد.
استفاده از پلاگینهای شخص ثالث
همانطور که پلاگینها در بسیاری از موارد به روند کار و پروژهی شما کمک میکنند، در مقابل به راحتی میتوانند عامل بهم ریختگی سیستم شما باشند. این ویژگی نرم افزار را سردرگم میکند. اما میتوانید برای حل این مشکل روشهای گفته شده را امتحان کنید.
در سیستم Mac مسیر زیر را دنبال کنید:
Applications/Adobe After Effects/version
همچنین در سیستم در Wondows از این مسیر استفاده کنید:
C: \ Program Files \ Adobe \ Adobe After Effects <version> \ Support Files
برای آنکه پلاگینهای خود را حفظ نمایید باید در محلی جدید کپی و پِیست کنید. سپس پلاگینهای موجود در فایل افترافکت را حذف نمایید و نرم افزار افترافکت را مجددا باز کنید. در صورتی که در پروژههای فعلی خود از این پلاگینها استفاده میکنید، ممکن است انجام این روش برای شما موثر نباشد. چرا که در برخی موارد برای حل مشکل کرش شدن افترافکت لازم است تا در سیستم خود کمی تغییرات ایجاد کنید. تا بتوانید ارور کرش شدن افترافکت را برطرف نمایید. برای امتحان کردن سعی کنید دوباره از این پلاگینها استفاده کنید.
مشکلات کارت ویدئو
یکی از راههای رفع مشکل کرش شدن افترافکت در ارتباط با کارت ویدئو میباشد. این مشکل در زمان اکسپورت با رندر شدن ایجاد میشود. در واقع میتوانید با استفاده از کارت گرافیک، بار CPU را برای برخی از کارهای سنگین کاهش دهید. ناگفته نماند که این کار بستگی به نوع سیستم مورد استفاده شما دارد. به طور کلی برای حل مسئله کرش شدن باید برخی از ویژگیهای موجود را غیر فعال کنید. در ادامه برای برطرف شدن مشکل کرش راه کاهش سرعت سیستم را بیان میکنیم. برای انجام این عملیات به روش زیر عمل نمایید:
- در ابتدا به بخش Preference و سپس گزینه Display را انتخاب کنید.
- در مرحله بعد با مشاهده عبارت Hardware Accelerate Composition Layer آن را غیر فعال سازی کنید. ( با برداشتن تیک این کار انجام میشود. )
- سپس به بخش File رفته و گزینه Project Setting را نیز انتخاب نمایید.
- با وارد شدن به این مرحله در ابتدا به قسمت Video Rendering and Effects بروید و سپس گزینه non-GPU acceleration را نیز انتخاب کنید.
مراحل انجام آپدیت درایورهای کارت گرافیک و ثابت کردن GPU در سیستم Mac را نیز به این صورت انجام دهید:
- در ابتدا مسیر Apple> About This Mac را انتخاب کنید.
- در مرحله بعد نیز به قسمت Graphics تا به تنظیمات خود دسترسی داشته باشید. برای آپدیت شدن باید آپدیت در نرم افزار مورد نظر شما وجود داشته باشد.
- سپس برای دسترسی به ادامه عملیات مسیر Task Manager> Performance> GPU را بروید.
- در این مرحله بالای پنجرهای مورد نظر میتوانید برند GPU خود را مشاهده کنید.
اگر شما دارای کارت گرافیک Nvidia هستید برای رفع مشکل کرش شدن افترافکت و آپدیت درایورها مراحل زیر را انجام دهید:
- در اولین قدم وارد وبسایت Nvidia شوید
- سپس به بخش Drivers بروید
- اکنون باید از اطلاعاتی که از GPU خود به دست آوردهاید برای دسترسی به GPU خاص در بخش دانلود وب سایت استفاده نمایید
- سپس میتوانید به روزترین مجموعه درایورها را در اختیار داشته و آنها را بارگذاری کنید
- اکنون دو مرتبه بر روی آن کلیک نمایید
- در نهایت نیز گزینه Next را انتخاب کرده تا سیستم به مدیریت دیگر موارد دسترسی پیدا کند.
مشکل نصب افترافکت
مشکل دیگری که غالب افراد درگیر آن هستند، نصب افترافکت میباشد. شما در حین کار با پروژه های افتر افکت با خطا یا اخطارهای مختلف و متفاوتی روبرو میشوید یکی از این مشکلات خطا در نصب آن است. در آموزش پریمیر درمورد نصب و خطاهای حین نصب صحبت کردیم. اما در این بخش قصد داریم، مشکلات نرم افزار افترافکت را بررسی کنیم و راه حل هر کدام را بیابیم.
- مشاهده خطای Files Are Missing Since You Last Saved the Project: دیدن این خطا غالبا پس از جابهجایی پروژه از سیستمی به سیستم دیگر، یا گاها اتصال یا عدم اتصال ناگهانی هارد پیش میآید. برای برطرف کردن این مشکل، نقاطی از فایل که نرمافزار افترافکت در تشخیص آنها با مشکل روبرو شده را مجدداً به نرمافزار معرفی کنید. با انتخاب گزینه Project، روی فایل مورد نظر راست کلیک کرده و سپس گزینه Replace Footage را انتخاب نمایید.
- خطای RAM Preview Needs 2 or More Frames to Playback: این خطا نیز در صورتی به وجود میآید که بین Adobe’s Dynamic Link Manager و فایروال سیستم تداخل ایجاد شود. برای انجام راهحلهای احتمالی رفع مشکل نصب نیز از منوی Edit > Purge > All Memory & Disk Cache کش را پاک نمایید. اگر سیستم عامل مک هستید نیز مسیر /Library/Application Support/Adobe/Common را برای این کار انتخاب کرده و سپس فایلها را باز کنید. در صورتی که از کاربران ویندوز نیز میباشید باید مسیر AppData\Roaming\Adobe را بروید تا به تنظیمات مورد نظر دسترسی داشته باشید.
- خطای After Effects error: plug-in ‘Element.aex’ could not be loaded (126). (48::46): با مشاهده این خطا باید کارت گرافیک خود را آپدیت کنید. چرا که به احتمال زیاد شما دارای نسخهی قدیمی کارت گرافیک هستید. بنابراین با به روز رسانی کارت گرافیک مشکل به وجود آمده برطرف خواهد شد.
- خطای After Effects error: invalid filter: این خطا نیز مانند خطای قبلی در ارتباط با کارت گرافیک میباشد. بنابراین اول کارت گرافیک خود را آپدیت کنید. در صورتی که مشکل ایجاد شده خل نشد، این فایل را دانلود و ادامه دستورات را انجام دهید.
- خطایapi-ms-win-crt-runtime-l1-1-0.dll is missing: اگر در هنگام نصب با این خطا مواجه شدید، علت را عدم وجود فایلهای مورد نیاز در ویندوز جستجو کنید. بنابراین ویندوز خود را آپدیت نموده تا بتوانید فایلهای مورد نیاز را دانلود نمایید.
سخن نهایی
در این مطلب به آموزش رفع مشکل کرش شدن افترافکت به صورت کامل و جامع پرداختیم. موارد زیادی موجب اخطارها و خطاها در این نرم افزار میشود. اما با شناخت این دلایل میتوانیم راه حلهای مختلفی برای هر یک در نظر بگیریم. همچنین در یک بخش مجزا به حل مشکل نصب افترافکت پرداختیم. راهکارهای این مطلب را به خاطر داشته باشید و به هنگام برخورد با این مسائل از تمامی راهکارها استفاده کنید. تا عملکردی متفاوت و بازخوردی بهتر از نرم افزار دریافت نمایید. در صورتی که در این باره با سوال یا چالشی مواجه شدید میتوانید در بخش نظرات با ما در میان بگذارید. تیم تخصصی تدوین باما در اولین فرصت پاسخگوی سوالات شما خواهند بود. همچنین میتوانید آموزش فتوشاپ را در این سایت به صورت رایگان دنبال کنید.