راهنمای رفع خطاهای رایج در افترافکت
گاها برای هر کاربری پیش آمده که با خطاهایی در نرم افزار افترافکت مواجه میشود. اما نمیداند که چگونه این خطاها را رفع کند. قطعا تکرار یک خطا میتواند کلافه کننده باشد. در این بخش از تدوین باما با راهنمای رفع خطاهای رایج در افترافکت آشنا خواهیم شد. زمانی که در پروژه های ادوب افترافکت با خطا یا هشداری از برنامه مواجه میشوید و نمیدانید که این هشدار به چه دلیل تکرار میشود یا چگونه میتوان آن را برطرف کرد. این خطاها میتوانند به دلایل مختلف و متفاوتی باشند. ما سعی داریم تمامی این موارد را بررسی کنیم و راههای رفع آن را به شما در آموزش افترافکت اطلاع دهیم. پس تا پایان این پست آموزشی با ما همراه باشید.
خطای “Files Are Missing Since You Last Saved The Project”
این پیام، پرتکرارترین هشدار برای کاربران افترافکت است. اما جالب است بدانید که روش برطرف کردن آن بسیار ساده است. زمانی که فایلهای وارد شده به پروژه از محلی دیگر منتقل شده باشد (یعنی پروژه در کامپیوترتان تغییر مکان داده باشد) افترافکت موقعیت مکانی خود را از دست میدهد. حال باید فایلهای گمشده خود را دوباره جابجا کنید. برای جابجایی این فایلها به سربرگ Project رفته و در بخش Search عبارت “Missing” را جستجو کنید.
حال تمام فایلهای گمشدهی خود را با تصویر کوچک Television Color Bars مشاهده خواهید کرد. در این مرحله باید بر روی هر فایل کلیک راست کرده و از بخش File گزینه Replace Footage را انتخاب نمایید. در نهایت باید مکان جدید (محیطی که میخواهید فایلهای خود را در آن دخیره کنید.) انتخاب نمایید تا پروژهها به آن بخش بازگردند. این مراحل را میتوانید برای هر فایل گمشدهای انجام دهید. اما زمانی که چندین فایل گم میشود، این خطا را در افترافکت ملاحظه میکنید.
پیغام RAM Preview Needs 2 or More Frames to Playback
پیدایش این خطا از سال ۲۰۱۳ به بعد در افترافکت میباشد. البته این پیغام دلایل مختلفی دارد و شرکت ادوبی همواره در تلاش است تا آن را رفع نماید. تشخیص متخصصین برای علت این خطا، تداخل بین Adobe’s Dynamic Link Manager و فایروال سیستم است. اما برای رفع آن بهتر است چه اقداماتی انجام دهیم؟ در این بخش سه راه حل را مطرح میکنیم که باید براساس نیاز و نوع سیستم خود از آنها استفاده کنید.
اولین راه حل
در راه حل اول راهنمای رفع خطاهای رایج در افترافکت باید از بخش Edit به قسمت Purge رفته و All Memory & Disk Cache را انتخاب کنید. با اجرا این گزینه کش را پاک کرده و مشکل را برطرف میکنید.
دومین راه حل (این راه حل برای کاربران سیستم مک میباشد)
ابتدا به مسیر /Library/Application Support/Adobe/Common بروید. سپس در افکرافکت File > Get Info را انتخاب کنید. البته در این قسمت مطمئن شوید که آیکون قفل فعال نباشد و در صورت قفل بودن آن را غیرفعال کنید. تنها با یک کلیک بر روی ایکون میتوانید قفل را فعال یا غیرفعال نمایید.
سومین راه حل (این راه حل برای کاربران سیستم ویندوز میباشد)
در ابتدا به مسیر C:\Users\<user name>\AppData\Roaming\Adobe بروید. سپس بر روی پوشه ادوبی راست کلیک کرده و Properties را انتخاب کنید. حال وارد تب Security خواهید شد. در ادامه Full Control را برای کاربر موردنظر خود انتخاب کنید.
هشدار Message: After Effects warning ۹ files missing since you last saved this project
این خطا در زمانی اتفاق میافتد که قالب آماده افتر افکت (After Effects) فایلهای موردنظرش را پیدا نمیکند. زمانی که میخواهید از قالب یا پروژهای استفاده کنید که شامل فایلهایی مانند (تصاویر، فیلم، موسیقی و … ) هست، افترافکت افکت نمیتواند این موارد را پیدا کند و در اختیار شما قرار دهد. این مشکل به دلیل عملکرد فردی است که این پروژه را ساخته و فایلها را در مسیر درست خود قرار نداده است.
شاید هم مشکل مسیر شکسته شده است و به همین جهت برنامه نمی تواند فایل ها را پیدا کند. راهنمای رفع خطاهای رایج در افترافکت برای حل این مشکل به شما پیشنهاد میدهد که ابتدا لینک گمشده یا شکسته را پیدا کنید. بر روی لینک شکسته ok کرده و به پوشهای که فایلهای پروژه در آن قرار دارد، بروید. در این بخش اجازه دهید که برنامه را جستجو کند و فایلهای مدنظر شما را پیدا کند. حال بر روی یکی از فایلهای گمشده راست کلیک کرده و گزینه Replace Footage را انتخاب کنید. سپس مسیر فایل را از سیستم خود پیدا کرده و روی کلمه open کلیک نمایید.
خطای “Output Module Failed” [H.264]
برخی از خطاها در افترافکت (مانند این خطا) میتواند به درک نحوه کار انواع مختلف مدیا فایلها کمک کند. فایلهای صوتی و ویدیویی را میتوان تعدادی از فایلهای مختلف اکسپورت کرد. در غیر این صورت به عنوان Containers ، Wrappers یا Formats مشاهده میشوند. به عنوان مثال .AVI ، .MOV و .WMV برای فرمتهای ویدیویی و MP3 ، .WAV و .AIFF برای فرمتهای صوتی هستند. افرادی که آموزش پریمیر را میگذرانند، قطعا با این فرمتها آشنایی دارند. اما در نظر داشته باشید که هر کدام از این فرمت ها با انواع codec قابل اکسپورت هستند.
بیشتر کاربران حرفهای میدانند که کدکها، الگوریتمی هستند که برای فشرده سازی دیتاها در یک فایل کوچکتر و کارآمدتر استفاده میشوند. اما برخی از آنها برای اکسپورت سریع یا پلیبک روان طراحی شده اند. با این حال بهتر است بدانید که h.264 برای تعادل کیفیت و سرعت بالا طراحی شده است. از این جهت محبوبترین کدک بوده و برای اکسپورت استفاده میشود. اما این کدک گاها با خطای “Module Output Failed” در افترافکت روبرو میشود. بخصوص زمانی که از فرمت Quicktime استفاده میکنید. راه حل این خطا استفاده از روش زیر میباشد:
استفاده از Adobe Media Encoder
بهتر است به جای استفاده از Adobe Media Encoder از After Effects Render Queue، برای اکسپورت کردن استفاده کنید. زیرا این ادوبی قابل اطمینانتر بوده و روند بهتر و سریعتری را برای شما فراهم میکند. بهتر است روند File> Export> Add to Media Encoder را جایگزین روند قبلی یعنی ( “File> Create Proxy> Movie Movie”) کنید.
با فرمت Quicktime اکسپورت نکنید
اگر این این خطا برای شما ادامه داشت بهتر است که به جای Quicktime .MOV در H.264، در قالب .MP4 اکسپورت کنید. این فرمت میتواند مشکل شما را برطرف کند. زیرا در برخی مواقع Quicktime باعث خراب رندر خواهد شد. بنابراین استفاده نکردن از این فرمت نیز میتواند یک راه حل صحیح باشد.
ارور (After Effects error: plug-in “Element.aex” could not be loaded (126). (48::46
به هنگام نصب پلاگین المنت تری دی ممکن است با ارور (After Effects error: plug-in “Element.aex” could not be loaded (126). (48::46 مواجه شوید. حتی در برخی مواقع این پیام در زمان اجرا برای شما نمایان میشود. اما راه حل رفع این خطا چیست؟ به سادگی میتوان آن را با آپدیت کارت گرافیک رفع نمود و دیگر به تنظیمات یا گذراندن مراحل نیاز نیست.
خطا api-ms-win-crt-runtime-l1-1-0.dll is missing
این خطا را به هنگام نصب پریمیر یا افترافکت مشاهده میکنید. زمانی که با این پیغام مواجه میشوید دیگر ویندوز اجازهی نصب به شما نمیدهد. اما راه حل برطرف کردن این خطا اینگونه است که ابتدا باید ویندوز را اپدیت کنید. پس از آن فایلهایی که نیاز دارید را اپدیت نمایید. اگر امکان آپدیت کردن تمامی فایلهای خود را ندارید میتوانید Microsoft Visual C++ Redistributable را دانلود کرده و نصب کنید. پس از نصب سیستم خود را Restart و سپس نرم افزار پریمیر یا افترافکت را نصب نمایید. به این ترتیب خواهید دید که این خطا برای شما رفع خواهد شد.
پیام After Effects warning: your project file is apparently damaged (skipped sections: 1).Please save using a different name. (26::0)
ارور بعدی پیغامی است که در برخی مواقع در حین کار با نرم افزار با آن روبرو میشوید. در این شرایط نرم افزار هنگ کرده و شما ناچار هستید تا مجددا برنامه را باز و بسته کنید. البته به هنگام لود مجدد پروژه نیز ممکن است با این خطا روبرو شوید. این پیغام به شما هشدار می دهد که فایل پروژه دچار آسیب ساختاری شده است. اما راه حل آن چیست؟ ابتدا باید پروژهی جدید را باز کرده و پروژهی قبلی خود را از طریق Import وارد پروژه فعلی کنید. حال باید در زمانی که با پروژهی فعلی کار میکنید، چندین Save As از فایل اصلی تهیه نمایید. به این شیوه میتوانید در صورت خراب شدن فایل، اطلاعات خود را بازیابی کنید.
سخن پایانی
در این مطلب از تدوین باما (راهنمای رفع خطاهای رایج در افترافکت) را بررسی کردیم. ممکن است شما نیز با خطاهای مختلفی در افترافکت روبرو شوید، اما اصلا جای نگرانی نیست. زیرا هر کدام از این خطاها راه حلی معتبر و آسان دارد که با انجام گام به گام این راه حل میتوانید در اسرع وقت مشکل نرم افزار خود را حل کنید. در صورت بروز هر گونه مشکل، چالش و سوال میتوانید در بخش کامنتهای این مطلب با ما در میان بگذارید. متخصصین این حوزه در اولین فرصت پاسخ سوالات شما را خواهند داد.
همچنین میتوانید آموزشهای دیگری نظیر آموزش فتوشاپ را در این سایت بیاموزید. در صورتی که از مطالعهی این پست آموزشی لذت بردید، مطالب آموزشی را به دوستان و آشنایان خود معرفی کنید. زیرا افراد زیادی هستند که به دنبال یک سایت معتبر و آموزشهای رایگان و باکیفیت میباشند.