آموزش ایجاد سایه در فتوشاپ (سایه در فتوشاپ)

آموزش ایجاد سایه در فتوشاپ (سایه در فتوشاپ)

یکی از کارهایی که برای طبیعی‌تر جلوه دادن تصاویر ادیت شده از آن کمک می‌گیرند، ایجاد سایه است. از ایجاد سایه برای سوژه‌ در عکس‌ها و تصاویر گرافیکی استفاده می‌کنند. در این بخش از تدوین باما آموزش ایجاد سایه در فتوشاپ را به شما ارائه می‌دهیم. سایه در فتوشاپ به روش‌های متفاوتی انجام می‌شود. این تکنیک بیشتر برای تغییر پس زمینه یک سوژه است که برای طبیعی‌تر شدن آن سایه‌ای ایجاد کرده و به پس زمینه جدید اضافه می‌کنند. البته انجام این کار نیاز به مهارت و دقت زیادی دارد اما با مطالعه این آموزش فتوشاپ می‌توان این عملیات را به سادگی انجام داد. در ادامه می‌خوانیم که سایه زدن چیست، چه کاربردی دارد و چگونه انجام می‌شود.

سایه چیست؟ معرفی انواع سایه

اغلب در واقعیت هر چیزی دو نوع سایه دارد، که شامل Cast Shadow و Form Shadow می‌باشند. برای آشنایی بیشتر با این دو سایه یعنی افتان و سایه شکل یا (سایه نما) در ادامه با ما همراه شوید.

سایه Cast Shadow (افتان)

این نوع سایه به وسیله یک شیء بر روی سطحی دیگر به وجود می‌آید. افتان معمولا به دلیل وجود یک منبع نور و قرار گیری  شیء در مسیر آن نور ایجاد می‌شود. از این سایه در فتوشاپ، ایجاد طرح‌های گرافیکی و عمق بخشیدن به تصاویر استفاده می‌شود. به طور کلی به سایه‌ای که به دلیل حضور جسم، بر روی سطح زمین و نزدیک به آن ایجاد می‌شود، سایه افتان می‌گویند.

سایه Form Shadow (سایه نما)

به نوعی از سایه که در آن، منبع نور در قسمت پشت سوژه قرار دارد و به علت تندی نور، سایه‌ای از سوژه بر روی سطح ایجاد می‌شود، سایه نما یا شکل نامیده می‌شود. از نظر ظاهری این سایه دقیقا شبیه به شکل هندسی جسم است. همچنین سایه نما از عواملی مانند تعداد منبع نور، جهات و فاصله نور از جسم نشات می‌گیرد.

نور و سایه در فتوشاپ

همانطور که گفتیم ایجاد سایه برای تصاویر سبب طبیعی‌تر شدن آنها می‌شود. افزودن سایه به تصاویر، کار شما را حرفه‌ای تر نشان می‌دهد و کاربرد آن در گرافیک دیجیتال بسیار گسترده است. اما  اگر قصد دارید حذف سایه در فتوشاپ را بیاموزید، بهتر است به مقاله مربوطه مراجعه نمایید. در ادامه دیگر کاربردهای افزودن سایه را توضیح خواهیم داد.

  1. سایه به افزایش واقع بینی تصاویر کمک می‌کند. این روش می‌تواند تصاویر دو بعدی را به سه بعدی تبدیل کند. به همین خاطر در طراحی محصول، تبلیغات، و هنر دیجیتال کاربرد دارد.
  2. از سایه‌ها می‌توان برای پوشاندن نواقص تصویر کمک گرفت. همچنین نقش مفیدی در کم کردن تمرکز روی بخش‌های ناخواسته‌ی تصویر دارد.
  3. سایه‌ها می‌توانند یک سوژه را از بخش‌های دیگر تصویر یا پس زمینه متمایز کنند.
  4. از تکنیک سایه زدن برای بهبود فضاسازی نیز استفاده می‌شود. سایه‌ها دارای احساس هستند و در هر جایگاهی تاثیر متفاوت دارند. مثلا در محیط بسته ممکن است احساس تنگی به وجود آورد یا در فضای باز احساس گسترده‌تری به فضا القا کند.
  5. برای ایجاد فضای هنری نیز از سایه استفاده می‌کنند. طراحان از سایه برای ایجاد احساساتی همچون ترس، تنیدگی، یا حتی زیبایی استفاده می‌کنند.
مطالب پیشنهادی  معرفی ۱۵ منبع رایگان برای دانلود تصاویر وکتور

اینها از مهم‌ترین کاربردهای ایجاد سایه است که در فتوشاپ انجام می‌شود. در ادامه توضیح خواهیم داد که از چه روش‌هایی می‌توان سایه ایجاد کرد.

نور و سایه در فتوشاپ

سایه سه بعدی در فتوشاپ

بهترین، تخصصی‌ترین و طبیعی‌ترین نحوه ایجاد سایه در فتوشاپ، از طریق این روش است. از این روش می‌توانید برای سوژه‌های انسانی، حیوانی، اشیا و… استفاده کنید. همانطور که از نامش پیداست حالتی سه بعدی دارد و سایه سوژه را دقیقا همانند خودش ایجاد می‌کند. برای یادگیری این تکنیک مطابق مراحل زیر عمل کنید:

مرحله اول

ابتدا سوژه‌ی خود را مشخص کنید. پس از آنکه سوژه را بر روی بک گراند (پس زمینه) جدید قرار دادید، به سراغ پنل لایه‌ها بروید. در این پنل بر روی لایه سوژه دابل کلیک کنید. پس از آنکه پنجره Layer styles برایتان باز شد، گزینه Drop Shadow را انتخاب کنید. این گزینه در قسمت چپ پنجره قرار دارد. از سمت راست منو Blend Mode، گزینه Linear Burn را انتخاب کرده و کلید OK را بفشارید.

مرحله دوم

در گام دوم به سراغ زیر لایه مورد نظر رفته و Drop Shadow کلیک راست می‌کنیم. در این بخش باید گزینه Create Layer را انتخاب نمایید. با این انتخاب یک لایه‌ی جدید ایجاد می‌شود که دقیقا همانند لایه‌ی سوژه اما سیاه رنگ می‌باشد.

مرحله سوم

برای فیلتر کردن سایه باید لایه سایه رو انتخاب کنید. سپس از منوی filter گزینه Blur Gallery را انتخاب نمایید. در نهایت بر روی گزینه Tilt-Shift کلیک نمایید. پس از آنکه چندین خطوط برای تار کردن سوژه مشاهده شد، این خطوط را به سمت پایین بکشید تا کاملا بلور شوند. حال مقدار blur را کمی زیاد کنید و سپس کلید enter را بفشارید.

مطالب پیشنهادی  ابزارهای فتوشاپ

مرحله چهارم

زمانی که نوبت به تنظیم مکان سایه رسید باید روی لایه سایه کلیک کرده و کلید Ctrl را نگه دارید. سپس با کلیک چپ ماوس مکان نهایی سایه را بر روی تصویر مشخص کنید. پس از مشخص نمودن این مکان مقدار fill را روی 40 و opacity آن را بر روی 75 قرار دهید. اما می‌توانید مقادیر دلخواه خود بر اساس استاندارهای تصویر مشخص کنید. به همین سادگی توانستید با گزینه Drop Shadow یک سایه‌ی طبیعی و فوق‌العاده ایجاد کنید.

سایه سه بعدی در فتوشاپ

روش استفاده از Cast Shadow

برای استفاده از Cast Shadow و ایجاد سایه در فتوشاپ مراحل زیر را انجام دهید:

  • تعیین لایه: اولین مرحله در سایه افتان انتخاب لایه می‌باشد. بنابراین باید لایه‌ای را که می‌خواهید به آن سایه افزوده شود را انتخاب کنید.
  • باز کردن پنل effect: یکی از مراحل استفاده از Cast Shadow مربوط به افکت‌ها می‌باشد. برای دسترسی به این مورد، در ابتدا به منوی Layerرفته و گزینه Layer Style را انتخاب نمایید. در مرحله بعد نیز می‌توانید Drop Shadow را هم انتخاب کنید.
  • تنظیمات سایه: اکنون که به مرحله تنظیم سایه‌ها رسیدیم می‌توانید تنظیمات مختلفی مانند زاویه، فاصله، اندازه و شفافیت سایه را تنظیم نمایید.
  • بررسی پیش‌ نمایش و اجرا: در مرحله پایانی نیز ابتدا تغییرات را مشاهده کرده و در صورت تایید، برروی گزینه OKکلیک کنید. اکنون سایه به حالت اجرایی درخواهد آمد.

آموزش سایه زدن متن در فتوشاپ

اضافه کردن سایه به متن می‌تواند در جذابیت و گیرایی آن موثر باشد. از این ترفند برای ساخت پوستر گرافیکی، بنر گرافیکی، لوگو، انواع طراحی بصری و ترسیمی و… استفاده می‌شود. یادگیری این مهارت اهمیت ویژه‌ای دارد، چرا که به زیبایی و عمق آثار کمک فراوانی می‌کند. همچنین می‌تواند جهت تابش نور را مشخص کرده و نشان دهد. در ادامه با مراحل انجام این کار، افکت و تنظیمات مرتبط آن آشنا خواهید شد.

ایجاد متن در فتوشاپ

مرحله اول به ایجاد متن در فتوشاپ اختصاص دارد. پس از آنکه تصویر یا مستند خود را به فتوشاپ اضافه کردید، باید متن خود را وارد کنید. برای انجام این کار از بخش نوار ابزار، “Horizontal Type” یا “Vertical Type” را انتخاب نمایید. انتخاب این ابزار به متن شما بستگی دارد. حال به سراغ پنل لایه‌ها بروید. در این قسمت یک لایه متن ایجاد کرده و متن خود را در آن تایپ کنید. شما می‌توانید خصوصیاتی همچون اندازه، فونت، رنگ و دیگر ویژگی‌های متن را به دلخواه از در بالای صفحه تغییر دهید.

مطالب پیشنهادی  کشیدن خط در فتوشاپ

افکت سایه را اعمال کنید

پس از ایجاد متن، لایه‌ی آن را انتخاب کرده و به قسمت “Layer Style” بروید. حال از لیست افکت‌ها گزینه “Drop Shadow” را انتخاب نمایید. پس از این مراحل، تنظیمات افکت سایه‌ را نیز انجام دهید. تنظیمات این بخش شامل موارد زیر است:

  • گزینه Blend Mode: این گزینه حالت ادغام رنگ سایه با پس‌زمینه را تعیین می‌کند. در صورتی که قصد دارید از نمونه‌های معمول آن کمک بگیرید، از گزینه‌های “Multiply” و “Normal” استفاده کنید.
  • گزینه Opacity: این مورد برای کنترل شفافیت و شدت سایه استفاده می‌شود. اگر عدد آن بیشتر باشد، باعث ایجاد سایه تاریک‌تر می‌شود. اما اگر مقدار آن کمتر باشد، سایه را ملایم‌تر و کمرنگ‌تر مشاهده خواهید کرد.
  • گزینه Angle: برای تعیین زاویه سایه است و با حرکت اسلایدر، این میزان را تغییر می‌دهد.
  • گزینه Distance: در اصل فاصله سایه متن را تنظیم می‌کند. اگر قصد دارید فاصله بیشتر سایه از متن زا مشاهده کنید، این مورد را افزایش دهید.
  • گزینه Size: این گزینه اندازه سایه را تعیین می‌کند و با افزایش آن سایه گسترده‌تری از متن خواهید داشت.

پس از آنکه تمامی این موارد را تنظیم کردید، بر روی دکمه “OK” کلیک کرده و اعمال افکت را نهایی کنید.

آموزش سایه زدن متن در فتوشاپ

سخن نهایی

در این بخش از تدوین باما با آموزش ایجاد سایه در فتوشاپ (سایه در فتوشاپ) آشنا شدید. حال می‌دانید که سایه چیست، چه کاربردی دارد، مزایای استفاده از آن چیست و انواع آن را چگونه در فتوشاپ  انجام می‌دهند. برای آنکه بتوانید در محتوای ویدیویی خود از ساخت سایه استفاده کنید، می‌توانید به آموزش پریمیر یا آموزش افترافکت مراجعه نمایید. یادگیری این مهارت برای تمامی ادیتورهای حرفه‌ای یا طراحان گرافیکی لازم است. چرا که ایجاد سایه بسیار پرکاربرد بوده و تصاویر را طبیعی جلوه می‌دهد. اگر شما نیز برای ایجاد سایه در نرم افزار فتوشاپ از روشی متفاوت استفاده می‌کنید، می‌توانید آن را در بخش نظرات با دیگران کاربران در میان بگذارید. همچنین می‌توانید سوالات خود را در این باره مطرح نمایید. سپاس از همراهی شما تا پایان این پست آموزشی.

دیدگاه‌ها ۰
ارسال دیدگاه جدید