حذف پرده سبز در فتوشاپ

حذف پرده سبز در فتوشاپ

استفاده از پرده سبز یا همان پرده کروماکی، یکی از رایج‌ترین روش‌ها برای ایجاد جلوه ‌های ویژه و جایگزینی پس زمینه است. در  این مطلب از تدوین باما قصد داریم حذف پرده سبز در فتوشاپ را به صورت کامل آموزش دهیم. پرده سبز، در استودیوهای فیلم سازی به شدت رواج دارد اما در دنیای تصویربرداری کاربرد دیگری دارد. اگر قصد دارید با کاربرد پرده سبز در دنیای فیلم آشنا شوید باید مقاله حذف پرده سبز در افترافکت یا چگونه در پریمیر پرده سبز را حذف کنیم؟ را مطالعه کنید. این دو مطلب را برای شما آماده کردیم تا هم با مفهوم و کارایی آن آشنا شوید و هم بدانید که روش کار با پرده سبز در این دو نرم افزار چگونه است. برای یادگیری بیشتر آن در فتوشاپ نیز، تا پایان این مطلب با ما همراه باشید.

بک گراند سبز

شاید با خودتان بگویید، فقط یک پرده سبز معمولیست و می‌توان هر رنگی را جایگزین آن کرد. اما باید به شما بگویم اینگونه نیست. این کد رنگی سبز پس از تحقیقات و تلاش‌های بسیاری یافت شده که در بیشتر اجسام، رنگ دانه‌های پوست و اجزای بدن وجود ندارد. به همین خاطر یک رنگ خاص و متمایز بوده و آن را می‌توان به آسانی در نرم  افزارها و ویرایشگرها تغییر داد. پس از اینکه این ایده مورد استقبال مردم قرار گرفت و پرطرفدار شد، از آن به عنوان پس زمینه در تصاویر نیز کمک گرفتند تا پس از ویرایش بک گراند را تغییر دهند.

 پس علاوه بر تولید جلوه‌های ویژه، در دنیای عکاسی نیز کابردی دارد. این ابزار مفید در عکاسی به شما این امکان را می‌دهد که برای سوژه‌ی خود از هر بک گراندی استفاده کنید. پس عکاسی با پرده سبز تنها به یک پرده کروماکی و تجهیزات عکاس برداری نیاز دارد. اما ویرایش آن، نیازمند یادگیری حذف پرده سبز در فتوشاپ است. همانطور که می‌دانید نرم افزار فتوشاپ از ویژگی های خاصی برای حذف پرده‌ی کروماکی و جلوه دادن به تصاویر برخوردار است. شما نیز می‌توانید این تکنیک‌ها را بیاموزید و پس زمینه ای جالب برای پرتره‌های خود فراهم سازید. در ادامه آموزش فتوشاپ، انجام این را به صورت گام به گام توضیح خواهیم داد.

آموزش حذف پرده کروماکی در فتوشاپ

برای انجام این کار چه مواردی لازم است؟ تصویر با بک گراند سبز _ نرم افزار Adobe Photoshop با هر نسخه‌ای که باشد _ تصویر پس زمینه‌ای که قرار است جایگزین شود.

مطالب پیشنهادی  آموزش رفع تاری عکس در فتوشاپ

مرحله اول

در مرحله اول باید نرم افزار فتوشاپ را باز کنید و تصویر (بک گراند سبز) را وارد نمایید. سپس تغییرات لازم برای سوژه‌ی تصویر را اعمال کنید. (این تغییرات می‌توانند روتوش یا ادیت سوژه باشند) این بار عکسی را که قصد داریم به عنوان پس زمینه‌ی تصویر خود استفاده کنیم، وارد نرم افزار می‌کنیم. برای افزودن عکس‌ها به فتوشاپ به سربرگ یا همان منوی File ( در قسمت بالای فتوشاپ) بروید. در این بخش گزینه Open را انتخاب کرده و بعد از باز شدن فایل تصاویر، عکس موردنظر را انتخاب نمایید. همچنین می‌توانید از کلیدهای ترکیبی CTRL + O برای سریع‌تر انجام دادن آن اقدام کنید. این نرم افزار از گزینه drag and drop نیز پشتیبانی می‌کند. به همین خاطر می‌توانید تصویر را در پنجره بکشید و رها کنید.

مرحله دوم

بعد از وارد کردن تصاویر به بخش Layer موجود در سمت راست پایین پنجره فتوشاپ بروید. در حال حاضر تصویر اصلی شما (یعنی تصویر دارای بک گراند سبز) به عنوان Background نامگذاری شده است. ابتدا باید قفل آن را با دو کلیک پشت سر هم غیر فعال کنید، تا بتوانید عملیات ویرایش را بر روی آن آغاز کنید. پس از برداشتن قفل نام تصویر به Layer 0 تبدیل می‌شود. با انجام این کار توانسته‌اید برخی از گزینه های ویرایش را فعال کنید.

مرحله سوم

پس از رسیدن به این مرحله به سراغ انتخاب پس زمینه‌ی سبز رنگ خواهیم رفت. از منوی Select گزینه‎‌ی Color Range را انتخاب کنید. با این انتخاب یک پنجره برای شما باز می‌شود که Color Range نام دارد. در این پنجره می‌توانید رنگ موردنظر و انتخابی خود را حذف کنید. بر روی قسمت Select کلیک کرده و از سمت راست پنجره قطره چکان + را بردارید.

 سپس با قطره چکان + بر روی پس زمینه کلیک کنید. (در اصل با انجام این کار رنگ سبز را انتخاب کرده‌اید) زمانی که در پیش نمایش پنجره سوژه به رنگ تیره و بک گراند به رنگ سفید درآمد، یعنی کار خود را به درستی انجام داده‌اید. پس بر روی گزینه OK کلیک کنید تا پنجره Color Range بسته شود. حال خواهید دید که در تصویر، بخش های بک گراند و سبز رنگ به طور کامل سلکت (انتخاب) شده و می‌توانید به راحتی ادامه‌ی مراحل را بر روی آن انجام دهید.

مطالب پیشنهادی  تار کردن قسمتی از عکس در فتوشاپ

مرحله چهارم

در صورتی که لبه‌های سوژه ناصاف بود، برای صاف کردن می‌توانید از تکنیک Edge Refinement کمک بگیرید. برای دسترسی به آن باید به منوی Select بروید و گزینه‌ی Refine Edge را انتخاب کنید. برای دسترسی آسان‌تر به آن می‌توانید از کلیدهای ترکیبی ALT + CTRL + R استفاده نمایید. حال باید از پنجره Refine Edge گزینه Smart Radius را انتخاب کنید. در این مرحله سعی کنید مقدار smooth را تغییر دهید و مشاهده کنید که چگونه ناحیه ی انتخاب شده (سلکت شده) در تصویر اصلی تغییر می‌کند. اما در اصل باید smooth را به نحوی تغییر دهید که قسمت‌های انتخاب شده، هیج بخشی از سوژه را درگیر نکند.

در واقع هر چه قدر مقدار smooth را تغییر می‌دهیم، لبه های سوژه صاف‌تر می‌شوند. اگر به دنبال گزینه‌ای برای محو کردن لبه‌ها هستید باید از گزینه Feather option استفاده کنید. در اکثر مواقع لازم نیست که مقدار Shift Edge را تغییر دهید اما در صورت لزوم می‌توانید تغییرات این بخش را نیز مشاهده کنید. در نهایت باید خروجی Refine edge شما ناحیه انتخاب شده را نمایش دهد. پس از اتمام تنظیمات بر روی OK کلیک کرده و تغییرات نهایی را مشاهده کنید.

مرحله پنجم

پس از انتخاب رنگ سبز نوبت آن رسیده است که بک گراند را حذف کنیم، تا بتوانیم بک گراند جدید را جایگزین آن کنیم. برای انجام این کار تنها کافیست دکمه Delete در صفحه کلید رافشار دهید. با یک دکمه تمامی پس زمینه سبز رنگ حذف خواهد شد و بک گراند آن به صورت شطرنجی دیده می‌شود. اما هنوز حالت انتخاب یا همان سلکت، اطراف سوژه نمایان است. برای حذف این حالت از کلیدهای ترکیبی  CTLR + D کمک بگیرید. با این کارهمه‌ی نقطه چین‌ها ناپدید می‌شوند. در ادامه باید تصویر دوم را در فتوشاپ باز کنید. (تصویری که قرار است به عنوان بک گراند جدید در پس زمینه جایگزین شود)

مرحله ششم

گام بعدی انتخاب ابزار Move است که در بالای جعبه ابزار فتوشاپ قرار دارد. پس از حذف پرده سبز در فتوشاپ قصد داریم با کمک ابزار move بر روی تصویر سوژه کلیک کنیم. سپس تصویر را به Background Image بکشید و ماوس را در پس زمینه رها کنید. می‌توانید جایگاه تصویر خود را تنظیم کنید. پس از تعیین موقعیت بر روی لایه تصویر پس زمینه کلیک کرده و کلیدهای CTRL + T را فشار دهید. حال باید اشاره گر موس را در لبه های کادر قرار دهید و سپس اندازه را تنظیم نمایید و بر روی تیک قسمت بالا کلیک کنید.

مطالب پیشنهادی  آموزش فتوشاپ صفر تا صد ویدئویی و رایگان و کامل

مرحله هفتم

حال شما توانسته‌اید، پرده‌ی کروماکی یا همان پرده سبز را حذف کرده و یک پس زمینه جذاب جایگزین کنید. با انتخاب layer style می‌توانید جلوه‌های پس زمینه را تغییر دهید. برای انجام این کار رویLayer 1 کلیک نمایید و از گزینه های موجود در آن، layer style را از حالت عادی به Luminosity تغییر دهید. البته این کار را باید بر اساس نیاز خود انجام دهید تا به رضایت کامل از ویرایش تصویر برسید. پس از اتمام کار کلیدهای CTRL + S را فشار دهید تا تصویر نهایی خود را ذخیره نمایید. در منوی Save بهتر است از فرمت فایلJPEG  یا PNG  استفاده کنید. به این شیوه شما می‌توانید خروجی تصویر را در محل دلخواه خود مشاهده کنید.

سخن نهایی

در این مطلب از تدوین باما با نحوه انجام حذف پرده سبز در فتوشاپ آشنا شدیم. این کار به آسانی انجام می‌شود، به شرط آنکه دقیقا مطابق مراحل گفته شده عمل کنید و هیچ مرحله‌ای را از قلم نیندازید. به هنگام انجام این عملیات سعی داشته باشید نتیجه‌ی کار را طبیعی و حرفه‌ای ارائه دهید. با آموختن این روش به صورت حرفه‌ای می‌توانید یک استودیو خانگی ایجاد کنید و فیلم‌ها و تصاویر خود را با هر بک گراندی به ببیننده‌ی خود ارائه دهید. استفاده از این روش می‌تواند تاثیرات مثبتی در پیشرفت تولید محتوای شما داشته باشد.

در صورت نیاز می‌توانید برای انجام این روش در فیلم از آموزش پریمیر و آموزش افترافکت کمک بگیرید. این دو آموزش به صورت رایگان دراختیار شما قرار می‌گیرد و شما می‌توانید با اندکی تلاش و تمرین از این موقعیت استثنایی بهره‌مند شوید. همچنین می‌توانید سوالات و یا چالش‌هایی که در حین تمرینات با آنها مواجه می‌شوید را با ما به اشتراک بگذارید. متخصصین این حوزه تمامی تلاش خود را به کار می‌گیرند تا در اولین فرصت پاسخگوی سوالات شما باشند. در صورتی که از روشی متفاوت برای حذف پرد کروماکی استفاده می‌کنید، می‌توانید آن را در بخش نظرات با ما در دیگر کاربران به اشتراک بگذارید.

دیدگاه‌ها ۰
ارسال دیدگاه جدید