چگونه در فتوشاپ عکس را داخل قاب بگذاریم؟
یکی از قابلیتهای جذاب فتوشاپ ابزار Frame است که میتواند چهارچوبی زیبا برای عکسهای ما ایجاد کند. د راین بخش از تدوین باما میخوانیم که چگونه در فتوشاپ عکس را داخل قاب بگذاریم؟ ورژنهای فتوشاپ CC 2019 به بالا این قابلیت را برای ما فراهم کردند که به راحتی برای تصاوویر خود قاب بسازیم. نکتهی جالبی که به هنگام انجام این کار وجود دارد این است که، کار با ابزار Frame بسیار ساده است و هر فردی میتواند تنها با مطالعه این مطلب تصاویر خود را در قابی دلخواه قرار دهد. پس اگر شما هم یک فرد تازه کار در دنیای فتوشاپ هستید، میتوانید از این آموزش فتوشاپ به صورت گام به گام استفاده نمایید. تا پایان این پست آموزشی با ما همراه باشید تا مهارتی تازه برای خود کسب کنید.
نحوه استفاده از ابزار Frame
زمانی که قصد داریم برای یک عکس با ابزار Frame قاب بسازیم، ابتدا باید نرم افزار فتوشاپ را باز کرده و سند جدید اضافه کنید. پس از باز شدن آن ابزارFrame را از منوبار قسمت چپ نرم افزار انتخاب کنید. آیکون این ابزار مربع یا جعبهای است که داخل آن یک ضبدر یا علامت X قرار دارد. برای دسترسی آسانتر به این ابزار میتوانید از کلید K روی کیبورد استفاده کنید. در گام بعدی به سراغ Options Bar این ابزار میرویم. (این قسمت پس از فعال شدن ابزار در بالای فتوشاپ ظاهر میشود) در این بخش یک شکل برای frame خود انتخاب کنید. این شکل میتواند به صورت مربع، بیضی، دایره یا مستطیل باشد. مرحله بعد باید frame یا همان قاب خود را رسم کنید. برای انجام این کار با ماوس آن را از سمتی کشیده و به سمت دیگر پایان میدهیم.
استفاده از کلید های تغییر دهنده برای ابزار Frame
اگر به هنگام طراحی قاب، کلید spacebar را فشار دهید و نگه دارید؛ frame را به محل مورد نظر خود ببرید و spacebar را رها کنید، میتوانید به در حین طراحی فریم را جابهجا کنید. اما زمانی که frame شما مستطیل شکل شده و قصد دارید آن را به شکل مربع تغییر دهید، باید هنگام کشیدن frame کلید Shift را نگه دارید. یا مثلا زمانی که میخواهید فریم بیضی شکل را به دایره تغییر دهید، هنگام کشیدن frame، کلید Shift فشار دهید و تا انتهای کشیدن رها نکنید.
Frame در پنل لایه ها (Layers panel)
حال که میدانیم چگونه در فتوشاپ عکس را داخل قاب بگذاریم ، بهتر است با دیگر مراحل آن نیز آشنا شویم. زمانی که به پنل Layers توجه کنید، خواهید دید که لایه Frame، بطور جداگانه در بخشی از پنل قرار دارد. این ویژگی میتواند به شما امکان جابهجایی و یا حذف قاب را بدهد و تاثیری در دیگر بخشهای ادیت تصویر نداشته باشد.
قرار دادن عکس در frame
حال نوبت آن است که یک عکس را قابی که ساختیم قرار دهیم. برای انجام این کار ابتدا باید به منوی File بروید. سپس از این بخش گزینه ی Place Embedded را انتخاب کنید. (شما میتوانید از گزینه ی Place Linked نیز استفاده نمایید) در نظر داشته باشید که Place Linked فقط لینک تصویرتان را در سند طراحی شده قرار می دهد. پس در نتیجه استفاده از گزینه Place Embedded انتخاب بهتری میباشد. پس از این انتخاب یک پنجره برایتان باز خواهد شد که در این بخش باید تصویر موردنظر خود را بیابید و انتخاب کنید. سپس بر روی گزینه Place کلیک کنید. حال خواهید دید که فتوشاپ تصویر را به داخل frame منتقل کرده است. فتوشاپ به طور خودکار سعی دارد تصویر شما را با اندازه فریم مطابقت دهد.
قرار دادن تصویر در حالت smart object
مجددا به پنل Layers میرویم و محتویات این قسمت را مشاهده میکنیم. پس از اضافه شدن عکس خواهید دید که آیکون smart object در سمت راست و پایین تصویر بندانگشتی، ظاهر شده است. این موضوع نشان دهندهی آن است که نرم افزار فتوشاپ به صورت خودکار عکس شما را به یک smart object تبدیل کرده است. جالب است بدانید که smart object یکی دیگر از قابلیتهای مفید فتوشاپ است که به وسیله ی آن می توان تصویر را بدون آنکه افت کیفیت داشته باشد، داخل frame تغییر سایز داد. حتی میتوانید به آسانی این تصویر را با تصویری دیگر جایگزین کنید.
زمانی که از سایز و جایگاه تصویر مطمئن شدید به سراغ سوئیچ کردن آن میرویم. قبل از انجام این کار مجددا به پنل Layers رفته و به حاشیه ی سفید رنگ اطراف تصویر بندانگشتی در این بخش نگاه کنید. اول روی تصویر بندانگشتی frame (که در سمت چپ قرار دارد) کلیک نمایید. حال میتوانیم از دستگیره های transform استفاده کرده و تغییر اندازه frame را به آسانی انجام دهیم. حال نوبت سوئیچ کردن آن رسیده است. بر روی تصویر داخل فریم (در پنل لایهها) کلیک کرده تا دستگیره های Transform از اطراف frame ناپدید شوند. ادامه تنظیمات نیز برای آنکه بدانیم چگونه در فتوشاپ عکس را داخل قاب بگذاریم؟ ضروریست.
انتخاب همزمان frame و تصویر
از دیگر کارهایی که میتوان با این ابزار و قابلیتهای فتوشاپ انجام داد، انتخاب همزمان frame و تصویر است. برای ان کار ابتدا باید کلید Shift را نگه داشته و بر روی هر دو مورد در پنل لایهها کلیک کنید. حال اگر میخواهید Frame یا تصویر از حالت انتخاب خارج کنید باید بر روی هر کدام که نیاز دارید کلیک کنید. با یک کلیک ساده، گزینهی دیگر از حالت انتخاب خارج خواهد شد. قابلیتهای مورد استفاده در این بخش شامل سوئیچ کردن از طریق سند، انتخاب تصویر به صورت جدا، انتخاب فریم به صورت جدا و… است. هر کدام از این قابلیتها به صورت ساده بوده اما توضیح آن در حوصله این مطلب نمیگنجد.
لغو یک گام را با ابزارFrame
برای Undo کردن یا لغو این عملیات، ابتدا باید به منوی Edit مراجعه کنید. در مرحلهی بعد گزینه ی Undo Move را انتخاب نمایید. حال خواهید دید که نرم افزار به شما امکان اعمال چندین Undo را خواهد داد. برای اینکه به مراحل قبل برگردیم راحتترین راه استفاده از کلید های Ctrl + Z را در ویندوز است. البته برای سیستم عامل مک میتوانید از کلیدهای ترکیبی Command + Z کمک بگیرید. این کلیدها را میتوانید هر چند بار که خواستید، فشار دهید. اما برای اینکه مجددا یک مرحله به جلو بروید (redo) باید از کلید های Shif + Ctrl +Z را در ویندوز استفاده کنید. در سیستم عامل مک کلیدهای Shift + Command + Z را فشار دهید. حال اگر میخواهید بدانید که چرخاندن عکس در فتوشاپ به چه صورت است، بهتر است به مقالهی مربوطه مراجعه کنید.
ساخت قاب عکس در فتوشاپ
روشی دیگر برای آنکه بیاموزیم چگونه در فتوشاپ عکس را داخل قاب بگذاریم؟ به این صورت است که یک قاب ساده در اطراف عکس خود ایجاد کنیم. همچنین میتوانیم از این روش برای قاب سفید یا رنگی کمک بگیریم. گرچه قابهای سفید ساده انتخاب مناسبتری برای تصاویر هستند. برای انجام این کارمطابق مراحل زیر عمل کنید:
- در اولین مرحله تصویر را در فتوشاپ باز کرده و به سربرگ Image مراجعه کنید.
- در گام بعدی گزینه Canvas Size را انتخاب نمایید.
- پس از باز شدن پنجرهی Canvas Size میتوانید پارامترهای New Size را مشاهده کنید.
- در این بخش درصد گزینههای Height و Width را تنظیم کنید. (با یک تنظیم ساده میتوانید بدون نیاز به انجام محاسبات یک قاب متناسب بسازید)
- در گام بعدی مقدار بزرگی قاب خود را مشخص کنید. (به عنوان مثال میتوانید فریمی بسازید که ۱۰% اندازه تصویر باشد. بنابراین باید مقادیر Width و Height را برابر با ۱۱۰٪ قرار دهید.
- در این میان مطمئن شوید که نقطه لنگر شما در مرکز کادر قرار دارد.
- سپس میتوانید رنگ خود را انتخاب کرده و با زدن دکمه OK تغییرات را اعمال و ذخیره نمایید.
گذاشتن عکس در قابهای مختلف
زمانی که قصد دارید چندین قاب آماده دانلود کنید و بدون دردسر از آنها استفاده کنید، باید انجام این کار را در این بخش بیاموزید.
مرحله اول: ابتدا باید قاب موردنظر خود را پیدا کنید. شما میتوانید با یک سرچ ساده از هر منبعی، مدلهای مختلف قاب را دانلود کنید.
مرحله دوم: در بخش منوی ابزارها و با کمک ابزار انتخاب، داخل قاب را برش میدهیم تا خالی و بدون تصویر باشد. (در صورتی که از فایل قابهای PNG استفاده کنید، لازم نیست برش دهید و فضای خالی برای قرار دادن عکس ایجاد کنید.)
مرحله سوم: در این مرحله قصد داریم تصویر موردنظر خود را به قاب اضافه کنیم. راحت ترین حالت برای انجام این کار این است که تصویر را بگیرید و بر روی صفحهی فتوشاپ رها کنید. به همین سادگی تصویر شما به قاب اضافه میشوود.
مرحله چهارم: سپس باید جایگاه تصویر را تنظیم نمایید. برای انجام این کار به بخش لایهها رفته و لایهی عکس را پایین لایهی قاب قرار دهید. با انجام این کار انگار عکس شما داخل قاب قرار میگیرد.
مرحلهی پنجم: در صورتی که سایز تصویر با قاب یا همان فریم برابر نبود، ابتدا باید بر روی لایهی تصویر در پنل کلیک کرده و سپس ابعاد آن را بر اساس فریم خود تنظیم کنید.
سخن نهایی
در این بخش از تدوین باما آموختیم که چگونه در فتوشاپ عکس را داخل قاب بگذاریم؟ همچنین آموختیم که یک قاب ساده، سفید و یا رنگی ایجادد کنیم. برای آنکه بتوانید از قاب یا حاشیه در ویدیو یا فیلم استفاده کنیم، میبایست به آموزش پریمیر و یا آموزش افتر افکت مراجعه کنید. ما در این مطلب سه روش برای قرار دادن قاب یا فریم در فتوشاپ را آموزش دادیم. اما روشهای زیادی برای انجام این کار وجود دارد که میتوانید و هر کدام را امتحان کرده و نتیجهی نهایی را در بخش نظرات اعلام نمایید. همچنین میتوانید روشهای ابداعی خود را با ما و دیگر کاربران در میان بگذارید. سپاس از اینکه تا پایان این مطلب با ما همراه بودید.