تفاوت پریمیر با افترافکت

شاید به هنگام ادیت، پردازش یا تدوین یک ویدیو با این چالش مواجه شوید که بهتر است از کدام نرم افزار کمک بگیرید؟ در این موقعیت بهتر است به مقایسه دو نرم افزار مهم و کاربردی ادوبی بپردازید. ما در تدوین باما تفاوت پریمیر با افترافکت را برای شما بررسی خواهیم کرد تا بتوانید بهترین نتیجهگیری ممکن را داشته باشید. گرچه پس از شناخت این نرم افزارها خواهید دانست که کاربرد هر کدام چیست و چگونه میتوان از قابلیتهای آنها بهترین استفاده را داشت. نرم افزارهای متعددی برای ادیت فیلم وجود دارد که میتوان با توجه به نیاز خود از آنها بهرهمند شد. شما میتوانید آموزش پریمیر و آموزش افترافکت را در بخش اصلی سایت یا دیگر مقالات سایت مشاهده کنید.
بررسی تفاوت پریمیر و افترافکت
افرادی که با این نرمافزارها به خوبی آشنایی ندارند، در ابتدا تصور میکنند هر پریمیر و افترافکت مخصوص تدوین فیلم میباشند. تفاوت های بسیار زیادی در برخی از قابلیتها و قسمت های محیط دو نرمافزار وجود دارد که پس از شناخت کامل هر کدام، متوجه این تفاوتها خواهید شد. در این شرایط خواهید دانست که حتی میتواند بسیار پیشرفتهتر باشد. نمونهای دیگر از محصولات این نرم افزارها، موشن گرافیک و آثار گرافیکی است که در ادامه هر کدام را به صورت کامل بررسی خواهیم کرد.
پریمیر چیست؟
نرم افزار پریمیر یا Premiere Pro (Pr) یکی از قدیمیترین و پرکاربردترین نرمافزارهای ادیت و تدوین انواع فیلم، میباشد. این نرم افزار توسط شرکت Adobe ساخته شده و به ویرایشگر ویدیو معروف است. با کمک پریمیر میتوان ادیت و تدوین تمام فایلهای ویدئویی، اعم از تبلیغاتی، تلویزیونی و… را انجام داد. اما این نرم افزار کاربردی، قابلیتهای بیشتری نیز دارد:
- تدوین فیلمهای سه بعدی و HD
- برش و حذف قسمتهای مختلف فیلم
- ترکیب نامحدود کلیپهای صوتی و تصویری، تصاویر و…
- اضافه کردن آیکونها، لوگوها، واترمارک و … به صورت متحرک
- ایجاد تغییرات در تنظیمات نور و رنگ ویدیو
- ادیت فیلمهای مختلف با کیفیت و سرعت بسیار بالا
- تنظیم صدای فیلم و صداگذاری بر روی ویدیو
- مونتاژ چند فایل ویدیویی در یک کلیپ
- اضافه کردن افکت های انتقال بین کلیپ ها
- افزودن جلوههای صوتی و جلوههای ویژه در فیلم
- صادر کردن فایل های ویدیویی به فرمت های مختلف
- امکان استفاده در مک و ویندوز
نرم افزار پریمیر به یک استودیو ساخت فیلم مشهور است و تمامی ابزارهای لازم برای تدوین فیلم و صدای آن را دارد. چرا که در سراسر جهان از Adobe Premiere Pro برای تدوین حرفهای فیلم استفاده میکنند. اغلب برای ایجاد محتوای فیلمهای بلند، فیلم های کوتاه، مستند، ویدئوهای اجتماعی، موزیک ویدیو، محتوای وب، ویدیوهای یوتیوب، آموزش های آنلاین، تولید و ویرایش ویدیوهای تجاری، برنامه های تلویزیونی، استودیوهای بازی سازی و… از پریمیر استفاده میکنند.
افترافکت چیست؟
ادوبی افترافکت Adobe After Effects یکی دیگر از نرم افزارهای شرکت ادوبی میباشد که بیشتر برای ایجاد موشن گرافیک دیجیتالی کاربرد دارد. با کمک این نرم افزار میتوان انیمیشن های ساده یا دنبالههای گرافیکی پیچیده ایجاد نمود. قطعا شما هم نام متخصصین موشن گرافیک را شنیدهاید. گرچه این رشته زیرشاخههای بسیار زیادی دارد که میتوان برخی از آنها اشاره کرد:
- استوری موشن
- لوگوموشون
- ویدئو موشن
- استاپ موشن
- اینفو موشن
- انیمیشن
همانطور که گفتیم ایجاد موشن گرافیک و کامپوزیت در افترافکت رایج است و این نرم افزار هرساله برای بهبود کیفیت خود، آپدیتهای جدیدی را عرضه میکند. اگر بخواهیم رایجترین کاربردهای آن را نام ببریم، باید به موارد زیر اشاره کنیم:
- ساخت موشن گرافیک
- تولید جلوههای ویژه
- ایجاد صحنههای تخیلی و ساخته ذهن
- خلق صحنههای رویایی
- ساخت انواع تصاویر متحرک
- ساخت ترکیبهای گوناگون یا کامپوزیت
- حذف پرده سبز یا کروماکی
- اضافه کردن پلاگینهای متفاوت روی ویدیو
- طراحی تیتراژهای متنوع
- ایجاد انیمیشنهای دوبعدی و سه بعدی
- اجرای و افزودن افکتهای مختلف روی ویدیوها
- طراحی شخصیتهای دو بعدی و سه بعدی
مقایسه پریمیر و افترافکت
در پریمیر مجموعهای از ابزارهای مختلف وجود دارد که با آنها میتوان ویدیوهای طولانی را تدوین کرد. اگر بخواهیم به صورت کلی و خلاصه تفاوت این دو نرم افزار را توضیح دهیم باید بگوییم که پریمیر برای تدوین و ویرایش فیلم استفاده میشود. اما افترافکت اغلب برای ایجاد جلوههای ویژه یا ساخت موشن گرافیک کاربرد دارد. همچنین در نظر داشته باشید که تدوین انواع پروژههای بزرگ را به کمک Premiere pro انجام میدهند. اما این نکته دلیلی بر برتری پریمیر بر افتر افکت نیست. زیرا هر کدام در حوزهی کاری خود قدرتی خارق العاده دارند. ما میتوانیم توانمندیها و تفاوتهای هر یک را به صورت جزئی بررسی نماییم:
تفاوت در تایم لاین
هر دو برنامه، در این ابزار تفاوتهای چشمگیری دارند. تایملاین پریمیر دارای جزئیات بسیار زیادی میباشد اما تایم لاین افترافکت قابلیتهای کمتری را برای کار با چند کلیپ همزمان در اختیار شما قرار میدهد. در اصل تایم لاین پریمیر با توجه به امکانات بیشتری که دارد، دست تدوینگر را بازتر میگذارد. هر چند که استفاده از این تایم لاین آسان نبوده و بیشتر برای کاربران حرفهای میباشد.
تفاوت در ویرایش
پریمیر دارای یک رابط کاربری و همچنین مجموعه ابزارهایی است که برای ایجاد تغییرات مختلف بر روی ویدئوها، کمک شایانی میکند. به همین خاطر پریمیر از بهترین و اولین نرمافزارهای ادیت و تدوین ویدئو به شمار میرود. همانطور که آموزش فتوشاپ بهترین و اولین گزینه برای ادیت تصویر است. این تفاوت زمانی آشکار میشود که افترافکت برای ویرایش نه کاربرپسند است و نه مجموعهای کاملی از ابزار را در خود جای داده است. در عوض میتوان از افترافکت به عنوان یک نرم افزار حرفهای برای ساخت جلوههای ویژه و موشن گرافی یاد کرد.
میکسر صدا
یکی دیگر از موضوعاتی که در ویدئو از اهمیت بالایی برخوردار است، صدا میباشد. نرم افزار پریمیر دارای یک میکسر صدای قدرتمند بوده و توانایی کنترل و مدیریت خروجیهای صوتی یک پروژه را دارد. همانطور که اغلب تدوینگران از پلاگین استاندارد VST3 در پریمیر استفاده میکنند. در صورتی که افترافکت از این امکانات محروم است.
تفاوت در مدیریت فایل
پریمیر در بخش مدیریت رسانه خود، امکاناتی دارد که به کاربر اجازه میدهد تا ویرایش سادهتر و سازمان یافتهتری داشته باشد. گرچه افترافکت نیز در زمینه مدیریت امکانات خود از امتیاز بالایی برخوردار است.
تفاوت در ماسک کردن
در این زمینه افترافکت امکانات بهتری نسبت به پریمیر ارائه میدهد. این نرم افزار تواناییهای منحصر به فردی در زمینه ماسک کردن دارد. با ایجاد ماسک میتواند صحنههای مختلف را ردگیری و پوششدهی کند. همچنین به سادگی قادر است که جلوههای ویژهی منحصر به فردی را خلق نماید. در صورتی که این فرآیند در پریمیر به کندی پیش خواهد رفت.
تفاوت در جلوهها (Effects)
جلوههای زیادی را میتوان در افترافکت ایجاد کرد. جلوههایی مثل حرکت، تنظیم رنگ، تار شدن یا شفافیت، انتقال سایهها و بسیاری از موارد دیگر. وجود افکتهای مختلف در این نرم افزار توانسته محبوبیت آن را دوچندان کند. در اصل باید بگوییم که نه پریمیر و نه در هیچ نرمافزار دیگری این قابلیت، با این میزان قدرت وجود ندارد. همینطور روشهای متحرکسازی زیادی در نرم افزار افترافکت وجود دارد که در پریمیر مشاهده نمیشود.
تفاوت در متن
متن در افترافکت از ویژگیهای بیشتری برخوردار است. زمانی که در Premiere ویرایش فیلم را انجام میدهید، بهتر است متن و جلوههای بصری آن را در افترافکت به صورت تخصصی انجام دهید. افترافکت حتی توانایی اضافه کردن حرکت سه بعدی به متن را نیز دارد.
مزایای پریمیر در مقابل افترافکت
در این بخش قصد داریم مزایای اصلی پریمیر را معرفی کنیم. مزایایی که نرم افزار افترافکت از آنها برخوردار نبوده یا مقدار کمی در خود جای داده است:
- تدوین و ویرایش آسان یک فیلم با تعداد راش های بسیار زیاد ضبط شده از دوربین
- امکان ساخت هر نوع ویدیو فیلم کوتاه
- توانایی ساخت موزیک ویدیو، ویدیوهای اجتماعی و…
- عملکرد بهتر ویرایش و تدوین صدا در نرم افزار پریمیر
- وجود ابزار تایم لاین قدرتمند در پریمیر برای انتقال بین کلیپها
مزایای افترافکت در مقابل پریمیر پرو
همانطور که پریمیر در مقابل افترافکت مزایایی دارد؛ نرم افزار افترافکت نیز در برخی امکانات نسبت به پریمیر برتری خواهد داشت. این مزایا شامل:
- افزودن تاری حرکت و حرکت به داراییها و لایهها
- ساخت بسته های موشن گرافیک برای انواع پروژه
- دستکاری توالیهای چندلایه که نیاز به فریم کلیدی دقیق دارند
- ایجاد توالی عنوان که شامل انیمیشنهای مبتنی بر فریم کلیدی است
افترافکت بهتر است یا پریمیر؟
پس از رسیدن به این مرحله شاید از خود بپرسید که افترافکت بهتر است یا پریمیر؟ باید در پاسخ به این سوال شما بگوییم که نرم افزار افترافکت عمدتاً یک ابزار تولید دادهها است. در صورتی که نرم افزار پریمیر تمام داده های شما را جمعآوری میکند. در اصل برای پاسخ به این سوال هیچ جواب قطعی وجود ندارد. چرا که هر یک از این نرم افزارها برای کاربردی متفاوت ساخته شدهاند و نمیتوان با یکدیگر مقایسه کرد. در کل باید پس از شناخت کامل از دو نرم افزار، یک تصمیم ثابت بر اساس علاقه به کار و یا آن مهارت گرفت.
سخن نهایی
در این بخش از تدوین باما تفاوت پریمیر با افترافکت را بررسی کردیم. این مقایسه شاید از جهات زیادی شبیه مقایسهی نرمافزارهای ورد و اکسل باشد. در کل هر فردی پس از به دست آوردن اطلاعات لازم میداند مقایسهی درستی نیست اما به طور عامیانه این دو نرم افزار را با یکدیگر مقایسه میکنند. و در نهایت باید یادآوری کنیم که نرم افزارهای افترافکت و پریمیر، هر دو نرم افزارهای بسیار قوی در حوزه ویراش فیلم و افکتهای تصویری می باشند. در صورت نیاز میتوانید از هر دو برنامه به عنوان نرم افزار مکمل استفاده کنید.