مشکل در خروجی گرفتن از افترافکت

 مشکل در خروجی گرفتن از افترافکت

زمانی که کار با نرم افزار افترافکت به پایان رسید، نوبت آن است که از محتوای خود خروجی بگیریم. اما یکی از سوالات مطرح کاربران تدوین باما در خصوص مشکل در خروجی گرفتن از افترافکت می‌باشد. در این مطلب قصد داریم علت این مشکل و راه‌های برطرف کردن آن را آموزش  دهیم. زمانی که شما برای پیش نمایش یا اکسپورت رندر به مشکل می‌خورید، بهتر است از منابع معتبر آموزش افترافکت استفاده کنید، تا بتوانید این مشکلات را برطرف کنید. پس از یادگیری این آموزش خواهید دید که رفع آن نه تنها دشوار نیست بلکه در سریع‌ترین زمان انجام خواهد شد. پس تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید. موزآموزش  ینباتنت

مشکلات افترافکت

نرم افزار افترافکت گاها با مشکلات متفاوتی روبرو می‌شود. یکی از این مشکلات رندرینگ در افترافکت است. شاید برای شما نیز پیش آمده باشد که پس از کامل کردن کامپوزیشن تان، نتوانید به درستی کار را رندر کنید. (یعنی خروجی بگیرید) در این شرایط ابتدا باید بدانید مدیا انکودر چه نقشی را ایفا می کند؟ سپس با 5 گام اساسی به سراغ حل این مسئله بروید. در بخش بعد می‌خوانیم اگر افترافکت به درستی رندر نکرد باید چه کاری انجام دهیم؟

رندر گرفتن سریع در افترافکت

در این بخش چند راهکار می‌آموزید که با آن مشکل در خروجی گرفتن از افترافکت را حل کرده و در سریع‌ترین حالت رندرگیری کنید.

استفاده از پنل Render Queue

قطعا استفاده از این روش رایج‌ترین راه حل برای مشکل رندرگیری افترافکت است. اما در صورتی که با نرم افزار افترافکت زیاد آشنا نیستید و یا تازه کار هستید، این فرآیند کمی برایتان تازه است.

  • ابتدا کامپوزیشن تان را کامل کنید و به سراغ مسیر Composition > Add to Render Queue از منوی بالای نرم افزار بروید. (شما می‌توانید برای دسترسی به آن از کلیدهای ترکیبی و میانبر Control + Command + M کمک بگیرید.)
  • سپس آن را به صف رندر (Render Queue) اضافه کنید.
  • پس از انجام این مراحل باید پنل Render Queue در پایین پنجره افترافکت ظاهر شود.
  • در این بخش بر روی دکمه آبی Best Settings کلیک کرده تا پنجره Render Settings برای شما باز شود.
  • حال می توانید گزینه های مربوط به اکسپورت را در این بخش انتخاب کنید. (گزینه‌هایی همچون نرخ فریم و Motion Blur) پس از اتمام کار پنجره را ببندید.
  • در گام بعدی به زیر تنظیمات رندر (Render Settings) یعنی گزینه Output Module مراجعه کنید.
  • در نظر داشته باشید که برای کامپوزیشن های کوتاه تر گزینه Lossless مناسب‌تر است. اما اگر کامپوزیشن طولانی‌تری دارید، پریست Lossless حجم فایل شما را بیش از حد افزایش می‌دهد.
  • شما می‌توانید به کمک Media Encoder حجم فایل هایتان را کوتاه تر کنید.
  • در بخش سمت راست گزینه Output To را مشاهده می‌کنید که با یک کلیک بر روی متن آبی در آن می‌توانید یک پنجره پاپ آپ را باز کنید.
  • در این پنجره می‌بایست محل فایل ویدئویی را که قصد دارید اکسپورت کنید، انتخاب نمایید.
  • پس از انتخاب مسیر فایل برای رندر، از سمت راست و بالای پنل Render Queue دکمه render را فشار دهید. با انتخاب این دکمه رندرگیری فایل آغاز خواهد شد.
  • حال در بالای پنل یک نوار پیشرفت را مشاهده می‌کنید که این نوار اتمام فرآیند ذخیره سازی فایل را به شما نشان می‌دهد.
مطالب پیشنهادی  میانبرهای کاربردی افترافکت

نکته

همانطور که گفتیم استفاده از این راه حل از رایج ترین روش های اکسپورت بوده و رفع مشکل رندر در افتر افکت کاربرد دارد. اما در نظر داشته باشید که خطاها به همین جا ختم نمی شوند و انجام روش‌های دیگر برای آن است که مطمئن شویم رندر فایل ها به درستی اجرا خواهد شد. استفاده از مدیا انکودر (که یکی از برنامه های اکسپورت creative cloud است) را می‌توان برای نرم افزار افترافکت یا آموزش پریمیر به کار برد. در روش بعدی انجام این برنامه را به شما آموزش می‌دهیم.

استفاده از نرم افزار مدیا انکودر

در قسمت قبل اشاره کردیم استفاده از این نرم افزار کمکی برای خروجی گرفتن از نرم افزارهای ادوبی شایع است. در این بخش به صورت گام به گام خواهید آموخت که چگونه از این نرم افزار برای رندرگیری سریع‌تر و راحت‌تر کمک بگیرید.

  1. ابتدا باید هر دو نرم افزار یعنی افترافکت و Media Encoder را باز کنید.
  2. سپس پروژه‌ی خود را آماده کرده و تا مرحله‌ی رندرگیری بروید.
  3. حال باید طبق مسیر File > Export > Add to Media Encoder Queue عمل کنید.
  4. در ادامه به سراغ مدیا انکودر بروید و در پنل Queue (که در سمت راست صفحه قرار دارد) پروژه‌ی خود را بیابید.
  5. مجددا در پنل Queue کلمه format را پیدا کنید و بر روی این گزینه کلیک نمایید.
  6. با این انتخاب منوی کشویی همه فرمت ها برایتان باز خواهد شد تا بتوانید از این طریق خروجی بگیرید.
  7. در کنار گزینه format شاهد منوی کشویی دیگری با نام پریست (Preset) هستیم. شما باید بهترین پریست برای خروجی گرفتن را انتخاب کنید.
  8. در کنار گزینه پریست نیز، فیلدی برای انتخاب فایل خروجی وجود دارد که در آن می‌توانید محل ذخیره سازی فایل را خود را انتخاب نمایید.
  9. پس از اتمام تنظیمات بر روی پیکان سبز رنگی که در سمت راست بالای صفحه قرار دارد کلیک کنید.
  10. در پایین صفحه (در پنل Encoding) می‌توانید پیشرفت اکسپورت فایل را مشاهده کنید.
  11. با انجام روش Media Encoder بدون هیچ مشکلی رندرگیری را تجربه خواهید کرد.
مطالب پیشنهادی  آموزش نحوه برش ویدیو در افترافکت

استفاده از رندرینگ CPU به جای GPU

روش دیگری که می‌توان برای حل مشکل در خروجی گرفتن از افترافکت به کار برد، استفاده از CPU می‌باشد. همانطور که می‌دانید نرم افزار افترافکت می تواند از فناوری های متعدد GPU همچون OpenGL و Metal استفاده کند و به این ترتیب به شما اجازه دهد تا کامپوزیشن خود را رندرگیری کنید. در این میان از کارت گرافیک نیز کمک می‌گیرد تا با عملکرد بالا به سرعت رندر کمک کنید. اگر با فرآبند رندر مشکل دارید با غیرفعال کردن یک گزینه تنها از از CPU کمک بگیرید. برای انجام این کار:

  1. ابتدا از نوار منو گزینه File و سپس Project Settings را انتخاب کنید.
  2. در گام بعدی از زیر بخش Video Rendering and Effects گزینه منوی کشویی را به Software Only تغییر دهید.
  3. حال پروژه‌ی خود را به کمک Render Queue یا Media Encoder رندرگیری کنید. (برای انجام این کار می‌توانید از روش‌های قبلی استفاده نمایید)

در نظر داشته باشید که رندر به کمک CPU کندتر خواهد بود و با این انتخاب باید حوصله و صبر بیشتری داشته باشید. شما می‌توانید زمانی که کارتان به پایان رسید دوباره به رندر GPU برگردید. اما با انجام این روش مشکل در خروجی گرفتن از افترافکت را حل می‌کنید.

پاک کردن کش

یکی دیگر از روش‌هایی که می‌توانید برای رفع مشکل رندرگیری پروژه‌تان انجام دهید، پاک کردن کش می‌باشد. این کار می‌تواند در افزایش سرعت نرم افزار افترافکت نیز موثر باشد. برخی اوقات ممکن است فایل های کش شده، زیاد شود و مشکلاتی را در عملکرد رندرینگ ایجاد کند. در چنین شرایطی امتحان کردن این روش می‌تواند یک راه حل مناسب باشد. برای انجام این کار:

  1. اول به مسیر Edit > Purge > All Memory and Disk Cache بروید.
  2. پس از این انتخاب یک پنجره پاپ آپ بر روی صفحه نمایان می‌شود.
  3. در این پنجره باید پیغام پاک کردن کش را تایید کنید.
  4. زمانی که یک نوار آبی ظاهر شد، پس از پر شدن این نوار، کش نرم افزار به صورت کامل پاک می‌شود.
  5. پس از پاک شدن کش به احتمال زیاد مشکل شما نیز برطرف شده است و شما می‌توانید دوباره رندرگیری را آغاز کنید.
مطالب پیشنهادی  آموزش افترافکت رایگان به صورت فیلم صفر تا صد 2023

استفاده از تنظیمات Secret Preference

یکی دیگر از راه‎ حل‌هایی که می‌توانید برای حل مشکل رندر از آن کمک بگیرید،  تنظیمات Secret Preference است. جالب است بدانید که نرم افزارهای ادوبی یک سری تنظیمات پنهان برای برطرف کردن این نوع مشکلات دارند. اما بهتر است قبل از استفاده از این روش، راهکارهای قبلی را امتحان کنید و در صورتی که از آن راهکارها نتیجه نگرفتید به سراغ این گزینه بروید.

  • برای انجام این روش اگر از سیستم عامل ویندوز استفاده می کنید، باید گزینه edit را انتخاب کنید. اما اگر سیستم عامل سیستم شما مک است، گزینه After Effects را انتخاب نمایید.
  • سپس شیفت را بگیرید و بر روی گزینه Preferences کلیک کنید.
  • حال باید گزینه General را انتخاب کرده و این بار لازم نیست کلید شیفت را نگه دارید.
  • هر گاه پنجره Preferences باز شد خواهید دید که گزینه ای به نام secret در این پنجره نمایان می‌شود. بر روی آن کلیک کنید تا باز شود.
  • شما باید تنظیمات این قسمت را انجام دهید و بهتر استDisable Layer Cache و Ignore Sequence Rendering Errors را فعال کنید.
  • در نهایت بر روی گزینه اوکی کلیک کنید و دوباره فایل خود را رندرگیری کنید.

شاید از خود بپرسید که استفاده از این تنظیمات چه مشکلی دارد؟ لازم است بدانید که این تنظیمات پنهان شده تا در همه‌ی شرایط از آن استفاده نکنید. چرا که می‌تواند اثرات مخربی داشته باشد. پس از اینکه فایل خود را رندر کردید، بهتر است برگردید و تنظیمات را به حالت قبلی (پیش فرض) برگردانید.

سخن نهایی

در این مطلب از تدوین باما با حل مشکل در خروجی گرفتن از افترافکت آشنا شدیم. چندین راهکار به شما ارائه دادیم که بهتر است به ترتیبی که گفته شد، هر کدام را انجام دهید. در نهایت اگر هیچ کدام کارساز نبود به سراغ تنظیمات مخفی افترافکت بروید و آن را امتحان نمایید. فقط در نظر داشته باشید که پس  از انجام این روش دوباره تنظیمات را به حالت قبلی بازگردانید تا سیستم و نرم افزار شما به مشکلات جدی برخورد نکند. در کل استفاده از روش Media Encoder پیشنهاد ما بوده و می‌توان گفت سریع‌ترین روش برای رندرگیری می‌باشد. حال اگر می‌خواهید بدانید که چگونه سرعت افترافکت را بالا ببریم؟ بهتر است از مقاله مربوطه دیدن کنید تا به صورت رایگان این ترفند پرکاربرد را بیاموزید.

دیدگاه‌ها ۰
ارسال دیدگاه جدید