بهترین افکتهای صدا در پریمیر (افکت صدا در پریمیر)
یکی از جذابترین قابلیتهای نرم افزار پریمیر، استفاده از افکتها میباشد. در این بخش از تدوین باما قصد داریم بهترین افکتهای صدا در پریمیر را به شما معرفی کنیم و بگوییم که چگونه از آنها استفاده کنید یا اینکه چه کاربردی برایتان دارند. جالب است بدانید که افکت صدا در پریمیر میتواند همچون دیگر افکتها جادو کند و در این نرم افزار استثنایی بدرخشد. به همین دلیل یادگیری تنظیمات پریمیر و ترفندهای آن اهمیت بسیار زیادی دارد. پس برای استفاده از افکتهای پریمیر یا تغییر صدا در پریمیر تا پایان این آموزش پریمیر با ما همراه شوید.
تنظیم صدا در پریمیر
نرم افزار premiere نقش بسزایی در تغییرات صدای ویدیو ایفا میکند. این تنظیمات به شما امکان میدهند تا به صورت حرفهای و با کیفیت بالا بتوانید صدا را در تغییر دهید. همانطور که در آموزش افترافکت میتوانید صدای موشن گرافیک یا ویدیوی خود را بهبود بخشید. در این مطلب سعی داریم در مورد کانالهای صدا، نرخ نمونه برداری و عمق بیت نیز صحبت کنیم.
دانلود افکت صدا برای پریمیر
قبل از آنکه به سراغ دانلود این افکتها بروید، بهتر است شناخت کافی از آنها کسب کنید. آشنایی با افکتها میتواند به نتیجه عملکرد در پروژه شما کمک کند. پس بهتر است بدانید که افکتهای متعددی برای صدا در این نرم افزار وجود دارد که در ادامه تعدادی از آنها را به شما معرفی خواهیم کرد.
افکت Lowpass
اگر به دنبال کاهش تدریجی صدا در پریمیر هستید، میتوانید از این افکت استفاده کنید. زیرا این افکت بیشتر برای فیلمهایی استفاده میشود که بر سر شخصیت فیلم یک ضربه وارد میشود و دیگر صداها را به حالت خفه و گنگ شنیده میشود. البته این یک مثال است و برای حالتهای دیگری نیز میتوان از آن استفاده کرد. اما به طور کل افکت Lowpass یک افکت کاربردی برای تدوین فیلم میباشد و در دسته بهترین افکتهای صدا در پریمیر قرار دارد.
افکت DeNoise
برای گرفتن نویزهای اضافی یا صداهای اضافی از افکت DeNoise استفاده میشود. این موارد کیفیت صدا را کاهش میدهند اما با کمک این افکت میتوان از شر صداهای ناخواسته خلاص شد. اما در نظر داشته باشید که استفاده از آن نیازمند اندکی مهارت است. چرا که در صورت عدم تنظیم درست آن، ممکن است صداهای اصلی به صورت موجدار پخش شود. پس فراموش نکنید که تنظیمات این افکت از اهمیت بالایی برخوردار است.
افکت Balance
از دیگر افکتهای معروف و پرکاربرد Balance میباشد و میتوان گفت جز بهترین افکتهای صدا برای ادیت است. با این افکت میتوانید صداها را به صورت استریو پخش کنید. یعنی صدا همزمان از دو یا چند بلندگو پخش شود و حالت هر کدام متفاوت باشد. به همین خاطر میگوییم که افکت Balance در فیلمها و موقعیتهای مختلفی کاربرد دارد. مثلا بالانس صدا در پریمیر برای مواقعی استفاده میشود که در فیلم چندین ماشین از راست و چپ صحنه حرکت میکنند. برای چنین صحنههایی میتوان از افکتهای حرکتی در پریمیر نیز کمک گرفت.
افکت Surround Reverb
از پرکاربردترین افکتهای پریمیر میتوان به افکت Surround Reverb نیز اشاره کرد. زیرا جز آموزش افکتهای پریمیر قرار دارد و در کیلیپهای زیادی استفاده میشود. این قابلیت برای زمانی میباشد که قصد دارید موزیکی را بر روی ویدیوی خود قرار دهید، به گونهای که بیننده احساس کند آن صدا واقعاً در همان فضا و محیط پخش شده است. در اصل برای شبیهسازی افکت صدا است و نوعی زیر صدا در پریمیر میباشد. برای اعمال آن باید به تنظیمات توجه ویژهای داشته باشید و گزینههای مختلف را بررسی کنید. بسیاری از گرافیستها از این افکت برای ساخت موشن گرافیک استفاده میکنند.
افکت Mastering
اگر به دنبال قابلیت تنظیم صدای خروجی هستید، از این افکت صوتی کمک بگیرید. با کمک آن میتوانید سقف صدای فایل صوتی خود را تعیین کنید. اما در نظر داشته باشید که صدا از میزان مشخص شده بالاتر نرود. همچنین میتوانید آن را روی dB 10 قرار دهید تا مشکلی برای صدا پیش نیاید و کیفیت ویدئو را کاهش ندهد. زیرا تغییر صدا در پریمیر اگر موجب افت آن شود، برای مخاطب آزار دهنده است.
ترانزیشن صدا در پریمیر
در شرایطی که به دنبال دانلود افکت صدا رایگان هستید، میتوانید از ترانزیشن صدا کمک بگیرید. در یک مجموعه وسیع صوتی میتوانید از انواع افکتهای مختلف صدا برای تدوین ویدیوی خود کمک بگیرید و محتوایی خارقالعاده ایجاد کنید. قطعا اگر به دنبال بهترین افکتهای صدا برای ادیت باشید، بهتر است مجموعهی آنها را خریداری نمایید. اما دانلود افکت صدای رایگان کاری بسیار دشوار است.
نحوه افزودن صدا و افکت به پریمیر
پس از آنکه با افکتهای پرکاربرد آشنا شدید و آنها دانلود نموده یا خریداری کردید، لازم است تا با نحوه افزودن آن افکت به پریمیر نیز آشنا شوید. همانطور که افکت متن در پریمیر را آموختیم قصد داریم افزودن افکت صدا را نیز به صورت گام به گام بیاموزیم. در نظر داشته باشید که افکتهای متن در پریمیر برای هر پروژهای کاربرد دارند و حضور آنها در کنار استفاده از افکتهای صدا لازم است. اکنون تصور کنید که قصد دارید افکت اکو صدا در پریمیر را نصب کنید. باید مطابق مراحل زیر عمل نمایید.
مراحل افزودن صدا
- ابتدا باید نشانگر زمان (در تایم لاین) را در جایگاه مناسبی قرار دهید.
- سپس در سمت چپ تایم لاین بر روی ایکون میکروفون کلیک کنید.
- در ادامه شاهد یک شمارش معکوس ۳ ثانیهای روی صفحه خواهید بود.
- در نظر داشته باشید که پس از این اتمام این شمارش میتوانید صحبت کردن را آغاز کنید.
- در پایان ضبط، مجددا بر روی ایکون میکروفون کلیک کرده تا به پایان برسد.
- اکنون میتوانید تغییرات و افکتهای مختلف را بر روی صدا اعمال کنید.
پیکربندی تنظیمات صدا
اگر تا به حال دانلود افکتهای تصویری را تجربه کرده باشید، میدانید که تنظیمات در آنها نقش بسیار مهمی دارد. در این بخش نیز قصد داریم از تنظیمات بعد از صداگذاری استفاده کنیم. در نظر داشته باشید که حتی اگر صدا به صورت پیشفرض و درست پیکربندی شده باشد، باز هم یادگیری این مهارت سبب میشود تا پروژهی خود را با کیفیت بیشتری ارائه به پایان برسانید. همانطور که در آموزش فتوشاپ، خروجی نهایی نقش بسیار مهمی دارد. برای انجام این تنظیمات باید مطابق مراحل زیر عمل کنید.
مراحل پیکربندی تنظیمات صدا در پریمیر
- اول از منوی Edit ، گزینه Preferences را انتخاب نموده و وارد بخش Audio Hardware خواهید شد.
- سپس در بخش پایین پنجره دو مورد مشاهده میکنید که نشان دهنده خروجی اسپیکر شما است.
- این دو مورد دارای سه گزینه در قسمت راست هستند.
- گزینه اول به شکل یک بلندگو است و تعیین کننده جهت صدا از هر بلندگو میباشد. این قابلیت برای افکت Balance بسیار اهمیت دارد.
- گزینه دوم برای اعمال تنظیمات صدای ۵.۱ کاناله میباشد. اما اگر با این کانالها کاری ندارید، بهتر است آن را نادیده بگیرید.
- گزینه سوم که در سمت راست قرار دارد مشخص خواهد کرد که صدای هر بلندگو از کدام کانال خارج میشود. این قابلیت برای استفاده از سکانسهای چند کاناله در تدوین است. شاید در شرایطی لازم باشد که این تنظیمات را برای بهترین افکتهای صدا در پریمیر تغییر دهید.
تنظیم سطح صدا
مرحلهی دیگری که اهمیت بسیار زیادی دارد، تنظیم سطح صدا میباشد. شما با استفاده از آنها میتوانید مترهای صدا و سطح صدا را تنظیم نمایید. البته این مترها برای نشان دادن سطح صدا در هر ویدیو و ردیف صدا استفاده میشوند. اما با تنظیم صحیح آنها میتوانید تراز صدای موردنظر را در کیلیپهای خود تنظیم کرده و صدای تمامی عناصر ویدیو را با دقت و به درستی در هم آمیزی کنید.
تنظیم افکتهای صدا
شاید با خود بگویید تنظیم افکتها و فیلترهای صدا را به آسانی میتوانید انجام دهید. گرچه این مهارت سخت نیست اما کمی نیازمند دقت و تمرین است. باید ابتدا در نظر داشته باشید که کدام افکتها به شما امکان میدهند تا صدا را بهبود بخشید و یا تغییر دهید. زیرا با استفاده از آنها میتوانید کیفیت کلی صدا را بهبود بخشید و تجربهای حرفهای و زیبا کسب کنید.
استفاده از ترنزیشن صدا
به جز افکتها و فیلترها، میتوانید تغییرات صدا را با ترنزیشنها تجربه کنید. آنها به صورت صاف و بیدرز بین کلیپها تغییرات خود را اعمال میکنند. البته باید بدانید که ترنزیشن صدا در شرایطی مفید است که سعی دارید صدا را کمتر یا زیادتر کنید. همچنین میتوانید با کمک آن فید آوتیو صدا ایجاد کنید یا ترنزیشن مختلف دیگری را به صدای خود اضافه کنید. در این جریان و استمراریت صدا، ویدیوی شما بهبود مییابد.
مرحله میکس و پن صدا
اگر به دنبال قابلیت میکس صدا هستید، بهتر است بدانید که پریمیر به شما امکان تغییر در سطوح صدای هر کانال و میکس متعادل را خواهد داد. پس میتوانید از پنل میکسر صدا (برای کنترل حجم) و از پن (تعادل چپ یا راست) و دیگر پارامترهای هر کانال صدا، استفاده نمایید.
آموزش اعمال افکت Denoise در پریمیر
اکنون قصد داریم یک افکت پرکاربرد را برای شما اعمال کنید، تا نحوهی انجام آن را بیاموزید و برای دیگر افکتهای خود استفاده کنید. بهترین افکتهای صدا در پریمیر را میتوان با این آموزش اعمال کرد.
مرحله اول
صدایی را که قصد دارید افکت Denoise را بر روی آن اعمال کنید، به پریمیر وارد کرده و در پنل Effects کلمهی Denoise را سرچ کنید. پس از نمایش آن، افکت را با کلیک چپ ماوس گرفته و به سمت صدای مدنظر خود میکشیم و بر روی آن رها میکنیم.
مرحله دوم
اکنون به سراغ پنل بالا و سمت چپ آن خواهیم رفت. پس از یافتن افکت Denoise روی گزینه ادیت کلیک کرده تا پنل تنظیمات آن باز شود. در پنجره باز شده خواهید دید که تنظیمات این افکت قرار دارد. پس مقدار نویزی که سعی داریم حذف کنیم را در قسمت Amoun (با کمک اسلایدر پایین) تعیین میکنیم.
مرحله سوم
به عنوان مثال میتوانید این مقدار را بر روی ۸۰ قرار دهید. البته باید بر اساس نوع ویدیوی خود این مقدار را تعیین کنید. پس از اعمال افکت میتوانیم صدا را پخش کنیم تا ببینیم که هنگام پخش صدا، قسمت قرمز بالایی نویزهای حذف شده را نمایش میدهد یا نه.
آموزش اعمال افکت Parametric Equalizer
در این بخش قصد داریم روش اعمال افکت Parametric Equalizer را بیاموزیم. اگر به دنبال بهترین افکتهای صدا در پریمیر هستید، باید روش اعمال انها را نیز یاد بگیرید. زیرا این افکت باعث تقویت فرکانس های صدا میشود و میتواند بهترین نتیجه را برای پروژههای شما داشته باشد.
مرحله اول
در گام اول باید در پنل Effects نام (Parametric Equalizer ) را سرچ کنید. پس از نمایش آن با کلیک چپ ماوس آن را گرفته و به سمت صدای مدنظر حرکت میدهیم. سپس بر روی صدا رها میکنیم و به سراغ پنل Effect Controls میرویم.
مرحله دوم
در این مرحله باید افکت Parametric Equalizer را پیدا کرده و گزینهی Edit را بفشارید تا تنظیماتش باز شود. حال پنجرهای خواهید دید که برای تنظیمات افکت Parametric Equalizer میباشد. از قسمت بالای پنجره، بر روی Presets کلیک کرده و پس از باز شدن آن، آخرین گزینه یعنی Vocal Enhancer را انتخاب خواهیم کرد. پس از انتخاب این گزینه، شکل آن به صورت دیگری تغییر خواهد کرد.
سخن نهایی
در این مطلب با بهترین افکتهای صدا در پریمیر (افکت صدا در پریمیر) آشنا شدیم. در صورتی که بخواهید تنظیم صدا در پریمیر را انجام دهید، بهتر است مطابق مراحل گفته شده عمل کنید. همچنین میتوانید با پیکربندی تنظیمات صدا نیز آشنا شوید. در دنیای پریمیر میتوانید از افکتهای حرکتی در پریمیر، دانلود افکتهای تصویری، افکتهای متن در پریمیر، ترانزیشن صدا در پریمیر، زیر صدا در پریمیر و دیگر افکتهای پریمیر بهرهمند شوید. به همین خاطر این نرم افزار جز پرطرفدارترین نرم افزارهای تدوین و ادیت فیلم میباشد. در صورت تمایل میتوانید اطلاعات یا سوالات خود را در بخش نظرات مطرح نموده و با دیگر کاربران تدوین باما به اشتراک بگذارید.