افکت متن در پریمیر

افکت متن در پریمیر

بیشتر پروژه‌های ویدیویی در نرم افزار پریمیر، نیازمند اضافه کردن متن و نوشتن هستند. اما تدوینگران ماهر همواره به دنبال راه حلی هستند که نوشتن در پریمیر را به روشی آسان و سریع انجام دهند. خوشبختانه برای انکه بتوانید نوشتن در پروژه‌های خود را با سرعت بیشتری انجام دهید، استفاده از افکت متن در پریمیر امکان پذیر است.

 در این بخش از تدوین باما قصد داریم، افکت‌های مختلف متنی را به شما معرفی کنیم و عملکرد هر کدام را توضیح دهیم. زیرا هر افکت شیوه‌ای خاص و منحصر به فرد دارد. در نتیجه تا پایان این آموزش پریمیر با ما همراه باشید، تا بیاموزید که چگونه از افکت متن در سریع‌ترین حالت ممکن استفاده نمایید.

افکت‌های متن

ابتدا باید بدانیم که افکت چیست و چه تاثیری در متن یا نوشتار دارد. افکت به معنای جلوه دادن است و افکت متن، به نوعی عمل می‌کند که جلوه و نمای متن را ارتقا دهد. اما افکت‌ها دارای خصوصیات متفاوتی هستند و قابلیت‌های گوناگونی دارند. به همین خاطر شما می‌توانید هر افکت متنی را که می‌پسندید یا برای پروژه‌ی خود نیاز دارید، دانلود کنید. همچنین می‌توانید با استفاده از حالت شخصی سازی از جلوه‌های ایده‌آل خود استفاده کنید. در آموزش افترافکت نیز می‌توان از افکت‌های مخصوص نرم افزار کمک گرفت و متن، تصویر، صدا و…. را تغییر داد.

انواع افکت در پریمیر

در محتوای قبل با افکت‌های تصویری در پریمیر آشنا شدیم. زیرا افکت در این نرم افزار برای قسمت‌های مختلفی ساخته شده است که تمامی این افکت‌ها را می‌توان در پنل Effect Control مدیریت کرد‌. به طور کل دسته بندی افکت‌ها شامل موارد است‌.

  1. افکت‌های ثابت
  2. افکت‌های استاندارد
  3. افکت های مبتنی بر کلیپ و تراک
  4. پلاگین های افکت

یک افکت می‌تواند خاصیت بصری یا صوتی خاصی را به محتوای شما اضافه کند ، یا ویژگی غیر معمولی را فراهم کند. هر کدام از این افکت‌ها برای یک بخش کاربرد دارند اما در این قسمت قصد داریم کار با افکت‌های متنی را آموزش دهیم.

افکت متن فارسی در پریمیر

همانطور که در آموزش فتوشاپ به فونت‌های مختلف متن نیاز داریم، برای تدوین ویدیوها هم نیازمند افکت متن خواهیم بود. البته فارسی زبانان بیشتر از افکت متن فارسی در پریمیر استفاده می‌کنند. این افکت‌ها در قسمت‌های مختلفی از ویدیو قرار می‌گیرند و این قسمت‌ها به شرح زیر است.

  • قسمت عنوان که معمولا به روشی خلاقانه بصری نیازمند است تا مخاطب را از همان ابتدای فیلم مجذوب خود کند.
  • بخش زیرنویس که اطلاعاتی به مخاطب ارائه می‌دهد تا مشخصات لازم مانند نام و عنوان مصاحبه‌ شونده در آن فیلم مطرح شود.
  • آشنایی با سازندگان که در تیتراژ پایانی و بخش اول ویدیو مشاهده می‌شود و نقش هر فردی در آن مشخص خواهد شد.
  • در برخی موارد توضیح دیالوگ نیز باید بدون صدا ارائه شود و در چنین حالتی می‌توان از متن استفاده کرد. به این حالت زیرنویس کردن گفتگوها گفته می‌شود.
مطالب پیشنهادی  تغییر سایز ویدیو در پریمیر

نوشتن متن در پریمیر با ابزار Type

برای اینکه بتوانید متنی را در نرم افزار پریمیر وارد کنید یا از افکت متن در پریمیر استفاده کنید، باید مطابق مراحل زیر عمل نمایید. در نظر داشته باشید که شما می‌توانید مواردی همچون رنگ، اندازه، فونت و انواع خاصی از انیمیشن را به متن خود اضافه کنید. آموزش ترانزیشن متن در پریمیر نیز به این صورت است.

نوشتن متن در پریمیر با ابزار Type

مرحله اول

در مرحله اول قصد داریم انتخاب ابزار Type را بیاموزیم. برای انجام این کار باید ابزار Type را انتخاب نموده و یک کادر (مطابق با نیاز خود بر اساس محیط متن) روی ویدیو بکشید. در داخل این کادر می‌توانید متن مورد نیاز خود را بنویسید. اگر ابزار تایپ را پیدا نمی‌کنید، می‌توانید از طریق مسیر Windows > Tools گزینه Type Tool را انتخاب نموده تا ابزار را در صفحه اصلی فعال کنید.

مرحله دوم

در شرایطی ممکن است لازم باشد تا متن را ویرایش کنید. برای انجام این کار باید به منوی Window > Essential Graphics رفته و در پنل Essential Graphics ویرایش‌های لازم را انجام دهید. این تغییرات می‌تواند مواردی همچون تغییر اندازه، رنگ، فونت و… باشد که با دانلود افکت متن برای پریمیر رایگان امکان‌پذیر است.

مرحله سوم

این مرحله برای افزودن انیمیشن به متن در پریمیر و افکت حرکت متن در پریمیر است. اگر بخواهیم برخی از انیمیشن‌های ابتدایی را بر روی متن خود اجرا کنیم، می‌توانیم از طریق پنل Effect Controls اقدام کنیم. به عنوان مثال زمانی که   keyframeرا بر روی متن خود اجرا می‌کنید، جلوه چرخنده‌ای را به عنوان خود اضافه خواهید کرد. از شیوه می‌توانید برای بخش تیتراژ فیلم استفاده کنید تا متون را به حالت متحرک درآورید. البته انجام این کار باید با در نظر گرفتن زمان محدود تیتراژ انجام شود.

آموزش ترانزیشن متن در پریمیر

زمانی که قصد دارید یک ترانزیشن به متن خود اضافه کنید، باید مطابق مراحل زیر عمل کنید. در نظر داشته باشید که این قابلیت (افکت متن در پریمیر)  برای استفاده از افکت‌های حرکتی در پریمیر می‌باشد. نحوه استفاده از ترانزیشن متن در Primiere Pro به شرح زیر است.

گام اول

ابتدا با کمک ابزار Type Tool یا استفاده از کلید میانبر T، متن موردنظر را در پروژه خود بنویسید. پس از نمایش متن در پریمیر به بخش Effects Panel رفته و مقادیر فونت، رنگ و… را تنظیم کنید. در این بخش می‌توانید به تمامی مراحل دسترسی داشته باشید.

مطالب پیشنهادی  روتوش در پریمیر

گام دوم

سپس به تب Graphics مراجعه کنید. در این قسمت پنل Essential Graphics را باز کرده و یک افکت به دلخواه خود انتخاب نمایید. اکنون نوبت آن است که افکت مورد نظر را به قسمت تایم لاین بکشید. این قسمت در بالای ویدیوی موردنظر قرار دارد و در آن می‌توانید تنظیمات مربوطه را انجام دهید.

گام سوم

اکنون به پایان عملیات نزدیک شده‌اید. با انتخاب عنوان در بخش Time Line و کلیک بر روی گزینه Essential Graphics، می‌توانید تغییرات دلخواه را روی ترانزیشن متن اعمال کنید. به همین راحتی توانستید یک ترانزیشن متن به پروژه‌ی خود اضافه کنید.

آموزش ترانزیشن متن در پریمیر

معرفی افکت‌های متن برای پریمیر پرو

در این بخش با چندین شرکت تولید کننده افکت متن در پریمیر و انواع افکت متن در دسته‌بندی‌های گوناگون آشنا خواهید شد. لیست شرکت‌های تولیدکننده شامل موارد زیر می‌باشد.

  • لوکا ویژوال اف ایکس
  • صنایع نویز
  • Janubox
  • BorisFX
  • Chiron
  • EZTitles
  • proDAD
  • NewBlueFX

اما برای آشنا بیشتر با این افکت‌ها بهتر است ابتدا با دسته بندی اصلی و اصولی آنها آشنا شویم. به طور کل افکت‌های متن در سه دسته‌بندی قرار می‌گیرند.

جلوه‌های سریع و شتابدار ( افکت‌های شتاب‌دهنده)

این دسته از قدرت پردازشگر کارت گرافیک معتبر برای سرعت بخشیدن به رندر استفاده می‌کنند. چند نمونه از این افکت‌ها مانند

  1. Sixteen-Point Garbage Matte
  2. Three-way Color Corrector
  3. Vertical Flip
  4. Edge Feather
  5. Eight-Point Garbage Matte
  6. Alpha Adjust
  7. Basic 3D
  8. Brightness & Contrast
  9. Color Balance (RGB)
  10. Extract
  11. Fast Color Corrector
  12. Gamma Correction
  13. Gaussian Blur
  14. Horizontal Flip
  15. Film Dissolve
  16. Warp Stabilizer
  17. Noise
  18. Directional Blur
  19. Fast Blur

و بسیاری از موارد دیگر هستند. دانلود مجموعه‌ای از این افکت‌ها می‌تواند شما را برای رسیدن به محتوایی بهتر همراهی کند.

جلوه‌های سریع و شتابدار ( افکت‌های شتاب‌دهنده)

افکت‌هایی با رنگ 32 بیتی

این دسته برای فایل های دیپ بیتی مانند ویدیوی V210 استفاده می‌شود. به همین خاطر وضوح رنگ و درجه بندی رنگ‌ها با استفاده از چنین افکت‌هایی از استاندارد قبلی 8 بیت در هر پیکسل، بهتر خواهد بود. اما نکته‌ی مهمی که برای فعال کردن رندر با عمق بالا این افکت‌ها وجود دارد، این است که شما می‌توانید با استفاده از گزینه‌های Maximum Bit Depth Video در گفتگوی New Sequence خروجی رنگ کامل‌تری داشته باشید. شما می‌توانید از این ترفند برای همه‌ی افکت‌های خود استفاده کنید.

استفاده از جلوه‌های YUV

کسانی که عاشق کیفیت و رنگ هستند پروژه‌های خود هستند، می‌توانند از این دسته استفاده کنند. برخی از افکت‌ها (که در این دسته قرار دارند) دارای علامت YUV در پریمیر می‌باشند. در اصل این به این معناست که تبدیل رنگ و افکت ویدیو به RGB در آنها انجام نمی‌شود. به همین خاطر با مشکل کاهش کیفیت مواجه نخواهید شد.

مطالب پیشنهادی  حذف فلیکر در پریمیر

چه ترانزیشن و چه افکت ویدئویی در مرحله رندرگیری یا همان خروجی نهایی سعی می‌کنند تمامی رنگ ها را به RGB تبدیل کنند. همین امر سبب می‌شود تا در برخی پروژه‌ها با تغییر رنگ یا پایین بودن کیفیت رنگ‌ها مواجه شویم. اما این افکت قادر خواهد بود تا کنتراست را به خوبی تنظیم کند. در نهایت پیشنهاد ما این است که از افکت‌های دارای علامت شتاب، 32 بیت و YUV استفاده کنید تا از نتیجه‌ی کار خود راضی باشید.

پریست متن پریمیر

در این بخش قصد داریم بگوییم که پریست متن پریمیر چیست؟ و چه کاربرد یا عملکردی دارد. پریست متن در واقع افکت‌های آماده‌ای است که برای متن و نوشته تهیه شده و به سادگی (با یک درگ و درآپ) بر روی متن و تایتل‌ها اعمال می‌شود. استفاده از این قابلیت بسیار آسان است و انواع متنوعی دارد. دانلود پریست متن فارسی پریمیر رایگان وجود دارد اما در برخی از سایت‌ها باید این قابلیت را خریداری کرد. برخی از آنها عملیات تکست افکت فارسی را آسان‌تر می‌کند.

مزایای استفاده از پریست متن پریمیر

استفاده از این قابلیت شامل مزایایی همچون موارد زیر است.

  • نصب سریع و آسان بدون نیاز به آموزش‌های پیچیده یا زمان‌گیر
  • عدم نیاز به داشتن سیستم قوی یا سخت‌افزارهای تخصصی
  • تنوع بالا و زیبایی چندگانه پریست‌های آماده
  • امکان خریداری پریست‌های اختصاصی و خاص (برای پروژه‌های ارزشمند)
  • امکان استفاده از یک پریست برای پروژه‌های زیادی و مختلف
  • و….

مزایای استفاده از پریست متن پریمیر

سخن نهایی

در این مطلب از تدوین باما با افکت متن در پریمیر آشنا شدیم. افکت در این نرم افزار حالت‌های مختلفی دارد که ما در بخش‌های قبل، هر کدام را به طور کامل توضیح دادیم. شما می‌توانید مراحل انجام یا کار با ترانزیشن را با مطالعه این بخش‌ها بیاموزید. حتی می‌توانید با کمک پریست متن از افکت دست نویس در پریمیر بهره‌مند شوید. در نظر داشته باشید که یادگیری چنین مواردی برای هر تدوینگر لازم است. زیرا سبب می‌شود تا پروژه‌های خود را ارتقا دهد و به قسمت‌های مختلف پروژه جلوه ببخشد. در صورتی که با روش‌های دیگری برای جلوه‌ دادن به متن آشنا هستید، در بخش نظرات با ما و دیگر کاربران در میان بگذارید.

دیدگاه‌ها ۰
ارسال دیدگاه جدید