روتوسکوپی در افترافکت

روتوسکوپی در افترافکت

یکی از قسمت‌های مهم افترافکت ROTOSCOPY نام دارد که در این بخش از تدوین باما قصد داریم، با ویژگی‌ها و کاربرد آن بیشتر آشنا شویم. برای استفاده از تکنیک روتوسکوپی در افتر افکت یا پریمیر باید یک موضوع و یک سوژه در ویدئو را انتخاب کنیم، سپس آن را بر روی لایه‌های دیگر قرار دهیم. اما شاید بپرسید روتوسکوپی چه کاربردی دارد؟ در پاسخ باید بگوییم که با استفاده از آن می‌توانید عناصر را از پس زمینه جدا کنید.

همچنین می‌توانید عناصر جدیدی را به ویدیو اضافه کرده یا حرکات پیچیده‌تری را در آن ایجاد نمایید. البته همه‌ی اینها به لطف نرم افزار قدرتمند افترافکت امکان‌پذیر است اما روتوسکوپی در پریمیر نیز کاربرد دارد. گرچه برای جلوه‌های ویژه سینمایی و پویانمایی دو بُعدی می‌بایست از آموزش افترافکت کمک بگیرید، که انقلاب عظیمی را در سینما ایجاد کرده است . برای دانستن اطلاعات بیشتر تا پایان این مطلب همراه ما باشید.

روتوسکوپی چیست؟

قابلیت روتوسکوپی (Rotoscopy) فرآیندی است که در ساخت پویانمایی، به وسیله ترسیم تصاویر پشت سر هم استفاده می‌شود. این تعریف کلی روتوسکوپی است اما در نرم افزار افترافکت یا پریمیر به عنوان یک افکت می‌باشد و کاربردهای جذابی دارد. روتوسکوپی دارای انواع مختلفی است. به عنوان مثال انیمیشن روتوسکوپیست در ساخت انیمیشن کاربرد دارد. در ادامه بیشتر متوجه می‌شویم که روتوسکوپی چیست و چه ویژگی‌هایی دارد.

آموزش روتوسکوپی در افترافکت

برای استفاده از روتوسکوپی می‌توانید از روش‌های مختلف استفاده کنید. اگر شما هم جز آن دسته از افرادی هستید که با این نرم‌افزار کار می‌کنید و بیشتر در حوزه فیلم‌ سازی فعالیت دارید، می‌توانید از روش‌های زیر کمک بگیرید.

آموزش روتو براش در افترافکت

در این روش باید ابتدا وارد نرم افزار شوید و یک Composition ایجاد کنید. سپس فیلم مورد نظرتان را وارد نرم افزار کنید‌ و در قسمت Timeline قرار دهید. اکنون از قسمت New یک Solid با رنگی دلخواه ایجاد کنید. تنظیمات طول آن را بر روی عدد 20 قرار دهید. برای اعمال ROTOSCOPY یک کپی از ویدئو ایجاد بگیرید و آن را در بالای لایه‌های دیگر قرار دهید.

 سپس ابزار Roto Brush Tool را از قسمت نوار بالا فعال نمایید. مجددا روی فایل مربوط به ویدئو کلیک کنید. حال با کلیک کردن بر روی قسمت‌های مختلف کار، می‌تواند آن قسمت را به‌ صورت فرضی برای ما ایجاد کند. در صورتی‌ که دکمه‌ی Alt را بفشارید، اشاره‌گر ماوس به‌ صورت منفی می‌شود. با کمک این ابزار اطراف سوژه را کاملا مشخص می‌کنیم.

مطالب پیشنهادی  آموزش جلوه های ویژه در افترافکت

مرحله دوم

اطراف سوژه یک افکت با نام Roto Brush ایجاد می‌شود که با استفاده از آن می‌توانید تنظیمات را انجام دهید. شما می‌توانید در قسمت تنظیمات با کمک contrast مقدار لبه‌های کار را مشخص کنید. در این شرایط ممکن است با حرکت سوژه در قسمت‌های مشخص‌ شده مواجه شوید. که می‌توانید با استفاده از ابزار Roto Brush Tool دوباره آن را تنظیم کرده و در قسمت Composition اصلی حالت Solo را فعال نمایید. در این صورت نتیجه کار شما Animate شده و هر چه در خط زمان به جلو حرکت کنید، مقدار بیشتری از کار نمایش داده می‌شود.

مرحله سوم

در ادامه به سراغ تنظیمات Roto Brush Tool را در قسمت Timeline میرویم و مجددا بر روی فایل ویدئو دو بار کلیک می‌کنیم. پس از نمایش پنجره، دو بار روی آن کلیک کرده و کار را ادامه می‌دهیم. در ادامه باید در بازه‌های متفاوت زمانی، اطراف سوژه را به‌ صورت دقیق مشخص کنید. این کار را در هر فریم باید تنظیم نمایید تا کار دقیق باشد.

هر فریم را کنترل کنید تا اگر فریم اضافی در آن بود با نگه‌ داشتن دکمه‌ی Alt مشکل را برطرف کنید‌. اما برای افزودن فریم باید کلیک کردن استفاده نمایید. در قسمت Composition اصلی نیز فایل ویدئویی را از حالت Solo خارج کرده و Solid ایجاد کنید. تا در کنار سوژه مدنظر قرار دهید و حالت آن را مشاهده نمایید. در نتیجه سوژه بر روی Solid قرار می‌گیرد و از جلوی آن رد می‌شود.

روتوسکوپی افترافکت

مرحله چهارم

اکنون می‌توانیم از دیگر گزینه‌هایی که در تنظیمات افترافکت وجود دارد، استفاده کنیم. در این صورت می‌توانید کار را دقیق‌تر و واضح‌تر انجام دهید. مثلا اگر قسمت‌های اضافه‌ای وجود داشت، بهتر است مقدار گزینی shift Edge را افزایش دهید. همچنین با ایجاد Mask می‌توانید اطراف سوژه را به داخل حرکت دهید. سپس قسمت‌های اضافه‌ی آن را با روتو براش حذف کنید. اما اگر قسمت از سوژه انتخاب‌ نشده بود، گزینه‌ی مربوطه را کاهش دهید تا اندازه‌ی Mask افزایش یابد و به کار اضافه شود.

فعال سازی ابزار Pen Tool

یکی از بخش‌های آموزش روتوسکوپی در افترافکت در ارتباط با ابزار Pen Tool که باید فعال شود. Pen Tool جز ابزارهای اصلی و قوی در برنامه فتوشاپ محسوب می‌شود که با کمک آن می‌توانید نقاط و منحنی‌ها را کنترل کنید. همچنین مسیرهای دقیق و شکل‌هایی به صورت باز و بسته را ایجاد خواهد کرد. در ادامه مراحل زیر را انجام دهید تا امکان فعال کردن این ابزار برایتان فراهم شود.

مطالب پیشنهادی  نحوه ساخت استوری موشن

 مرحله اول

  • ابتدا روی فایل ویدیو کلیک کرده تا در حالت انتخاب‌ شده قرار گیرد.
  • اکنون ابزار Pen Tool را فعال سازی نموده و سپس در حالت دستی mask در اطراف سوژه ایجاد نمایید.
  • در مرحله بعد برای جابجایی فریم‌ها دکمه‌ی pg dn را از صفحه‌ کلید انتخاب کنید.
  • اکنون mask ایجاد شده را در هر فریم بر روی سوژه مورد نظر قرار دهید و در صورت اضافه یا حذف شدن به سوژه، با فعال سازی ابزار selection، نقاط ایجاد شده در mask را انتخاب و روی سوژه تنظیم کنید.
  • لازم به ذکر است که با توجه به اهمیت بخش‌هایی از سوژه، انتخاب آنها باید با دقت انجام شود تا روی Solid قرار می‌گیرد.

مرحله دوم

  • در این مرحله باید کار با mask به صورت دقیق و با جزئیات انجام شود.
  • به این صورت که برای بخش‌های مختلف سوژه جداگانه Mask ایجاد کنید.
  • در ادامه ابتدا برای قسمت سر سوژه یک Mask ایجاد کرده و در هر فریم آن را تنظیم سازی کنید تا بتوانید با جابه‌جایی مقادیر اضافه یا حذف ‌شده آن را تصحیح نمایید.
  • در مرحله بعد برای گزینه‌ی Mask Path در هر فریم یک کی فریم ایجاد کرده و تا پایان تنظیم سازی کنید.

مرحله سوم

  • پس از اجرایی شدن مراحل دو قسمت قبل، قسمت سر را در تمام فریم‌های لازم تنظیم کنید.
  • سپس روی فایل ویدیو کلیک کرده تا به حالت انتخاب‌ شده تغییر یابد.
  • در مرحله بعد پس از فعال سازی ابزار pen، قسمت بالاتنه‌ی سوژه را نیز انتخاب کنید.
  • اکنون این بخش را نیز مانند بخش قبل در هر فریم تنظیم کرده و آن را  Animate نمایید.
  • توجه به این نکته لازم است که تنها بخش‌هایی مورد نیاز خواهد بود از Solid عبور می‌کند.
  • در نهایت نیز قسمت‌های پایین‌ تنه را مشابه این قسمت‌ها تنظیم سازی نمایید.

روتوسکوپی در افتر افکت چیست

مزایای روتوسکوپی در افترافکت

این تکنیک پرکاربرد در نرم افزار Adobe After Effects بسیار پرطرفدار است، زیرا مزایای زیادی دارد. اما اصلی‌ترین گزینه‌ی آن برای جدا کردن سوژه از پس‌ زمینه یا ایجاد جلوه‌های ویژه می‌باشد. در ادامه مزایای نمونه روتوسکوپی را معرفی خواهیم کرد.

دقت بالا برای حذف پس زمینه

استفاده از ابزار Rotobrush در افترافکت بسیار مفید است، زیرا دقت بالایی دارد و حتی برای موها یا جزئیات نیز کاربرد خواهد داشت. جالب است بدانید که این روش نیازی به پرده سبز ندارد.

مطالب پیشنهادی  حذف نوشته از روی فیلم در افترافکت

بدون نیاز به کروماکی

با تکنیک روتوسکوپی استفاده از کروماکی (Green Screen) کاهش می‌یابد. در شرایطی که از پرده سبز در ویدیوها استفاده نشده باشد، با روتوسکوپی می‌توان پس‌زمینه را حذف کرد و یا تغییر داد. بدون اینکه نیاز به فیلم‌ برداری مجدد باشد، می‌توانید از روتوسکوپی فیلم بهره‌مند شوید.

ترکیب بهتر با دیگر عناصر گرافیکی

در مراحل بعدی حذف پس زمینه می‌توان آن را با گرافیک‌های متحرک، انیمیشن‌ها یا متن‌های پویا ترکیب کرد. با استفاده از این روش ویدیوهای حرفه‌ای‌تر ساخته می‌شود.

افزودن جلوه‌های ویژه (VFX)

در این تکنیک می‌توانید جلوه‌های ویژه (VFX) در بسیاری از فیلم‌های سینمایی و تبلیغاتی استفاده نمایید. همچنین برای اضافه کردن افکت‌های مختلف مثل آتش، دود، نورپردازی یا ترکیب سوژه با عناصر دیجیتالی نیز مفید خواهد بود.

تصحیح رنگ و نورپردازی

برخی مواقع سوژه و پس‌ زمینه باید جداگانه تنظیم رنگ شود. با تکنیک روتوسکوپی، می‌توان روی هر بخش به‌ صورت مستقل کار کرد. در نتیجه خروجی حرفه‌ای‌تری به دست می‌آورید. در آموزش پریمیر نیز می‌توانید از این تکنیک استفاده کنید.

اصلاح حرکات و ویرایش صحنه‌ها

اگر یک صحنه نیاز به تغییرات داشته باشد، روتوسکوپی به شما اجازه می‌دهد تا این کار را بدون نیاز به فیلم‌ برداری مجدد و به آسانی انجام دهید. چنین تغییراتی در تصویر با کمک آموزش فتوشاپ امکان پذیر است.

بهینه‌سازی جلوه‌های سه‌بعدی

روتوسکوپی در پروژه‌های ترکیب فیلم واقعی با مدل‌های سه ‌بعدی به شما کمک می‌کند تا سوژه‌ را به‌ درستی در محیط سه ‌بعدی قرار دهید.

انعطاف‌پذیری در موشن گرافیک

در پروژه‌های موشن گرافیک، تکنیک روتوسکوپی به شما امکان می‌دهد تا شخصیت‌ها یا اجزای خاصی را متحرک کنید. در این صورت می‌توانید جلوه‌های جذاب‌تری ایجاد کنید.

اموزش روتوسکوپی در افترافکت

جمع بندی نهایی

در این پست آموزشی تدوین باما به بررسی موضوع روتوسکوپی در افترافکت پرداختیم. روتوسکوپی در افترافکت یک ابزار قدرتمند برای فیلم‌سازان، تدوینگران و طراحان جلوه‌های ویژه می‌باشد. اگرچه ممکن است زمان‌بر باشد، اما در بسیاری از پروژه‌ها نتایج حرفه‌ای و واقعی‌تری نسبت به تکنیک‌های دیگر ارائه می‌دهد. اگر بخواهیم ویژگی‌های این افکت را بررسی کنیم، شامل دقت بالا، کنترل کامل، ایجاد ماسک‌ها و انعطاف پذیری می‌شود. در ارتباط با کاربردهای روتوسکوپی نیز می‌توان به مواردی مانند جلوه‌های ویژه، انیمیشن، تصحیح و ترکیب رنگ و در نهایت حذف اشیای ناخواسته اشاره داشت.

دیدگاه‌ها ۰
ارسال دیدگاه جدید