برداشتن سلکت در فتوشاپ

انتخاب بخشی از تصویر در فتوشاپ، بسیار رایج است. زیرا برای کارهای زیادی به انتخاب یا همان سلکت گیری نیاز داریم. سلکت (انتخاب) به شما این امکان را میدهد که تنها بخشی از تصویر را که برای تغییر به آن نیاز دارید، ویرایش کنید. این کار به راحتی انجام میشود و ابزارهای مختلفی برای آن وجود دارد. سلکت کردن بخشهای مختلف تصویر در فتوشاپ دارای کلید میانبر است که در ادامه بررسی خواهیم کرد. در این بخش از تدوین باما قصد داریم روشهای مختلف سلکت گیری و برداشتن سلکت در فتوشاپ را آموزش دهیم. پس برای آموختن آموزش فتوشاپ همراه ما باشید.
روشهای مختلف برای برداشتن سلکت
برای برداشتن سلکت یا همان انتخاب، میتوانید از چند روش استفاده کنید. در ادامه این روشها را توضیح میدهیم.
استفاده از منوی Select
در روش اول به سراغ منوی سلکت میرویم. منوی Select در بالای صفحه فتوشاپ قرار دارد. از این بخش گزینه Deselect را انتخاب میکنیم تا سلکت ما حذف شود.
استفاده از کلیدهای میانبر
روش دیگری برای برداشتن سلکت وجود دارد که با استفاده از کیبورد انجام میشود. برای این روش کافیست Ctrl + D (در ویندوز) یا Cmd + D (در مک) را فشار دهید. به آسانی شاهد حذف بخشهای سلکت شده خواهید بود. این میانبر باعث میشود انتخاب شما به سرعت حذف شود.
استفاده از ابزار انتخاب
اگر قسمتی را به اشتباه انتخاب کردهاید و میخواهید بازگردانید، باید از ابزارهای انتخاب مانند Marquee Tool یا Lasso Tool کمک بگیرید. جابجایی سلکت در فتوشاپ یا تغییر آن، با کمک این روش انجام میشود. فقط کافیست ابزار انتخاب خود را انتخاب کرده و در حین انتخاب، کلید Shift را نگه دارید. به همین سادگی انتخابهای شما اصلاح یا حذف خواهد شد.
کلیک بر روی ناحیه خارج از انتخاب
در شرایطی که یک انتخاب ایجاد کردهاید و فقط قصد دارید آن را بردارید، میتوانید خارج از ناحیه انتخاب شده، کلیک کنید. با انجام این کار انتخاب را برداشته و منطقه انتخاب شده را از بین میبرید.
به طور کلی با این روشها میتوانید انتخابها را کاملا حذف کنید و برای برداشتن سلکت در فتوشاپ مشکلی نداشته باشید.
ابزار سلکت در فتوشاپ
برای انتخاب، ابزارهای مختلفی وجود دارد اما اگر به دنبال سلکت سریع در فتوشاپ هستید، میتوانید از گزینههای زیر استفاده کنید.
ابزار Quick Selection Tool
این ابزار از سادهترین و سریعترین ابزارهای انتخاب است که در قسمت نوار ابزار وجود دارد. ابزار Quick Selection Tool شبیه به یک قلم است که با کلیک و کشیدن روی ناحیهای که میخواهید انتخاب کنید، به طور خودکار لبهها را شناسایی و انتخاب میکند. همچنین برای حذف بخشهایی از انتخاب، Alt را نگه دارید و با ابزار کشیدن، بخشهایی که اضافه شده را پاک کنید.
ابزار Magic Wand
ابزار دیگری که برای انتخاب نواحی با رنگ مشابه بهکار میرود، Magic Wand نام دارد. این ابزار که شبیه به یک چوب جادویی است، باید از جعبه ابزار انتخاب کنید. برای استفاده از آن باید روی ناحیهای از تصویر که میخواهید انتخاب کنید، کلیک نمایید. سپس محدوده انتخاب را تنظیم کرده و مقدار Tolerance (در نوار بالای صفحه) را تغییر دهید. در اصل این مقدار مشخص میکند که چقدر تفاوت رنگ را میپذیرد.
سلکت حرفهای در فتوشاپ
اگر سعی دارید به کمک فتوشاپ بخشهایی دقیقتر انتخاب کنید، باید ابزارها و تکنیکهای متنوع برای ایجاد انتخابهای دقیق و حرفهای کمک بگیرید. در اینجا چند روش پیشرفته برای سلکت به شما آموزش میدهیم.
ابزار Lasso Tool
یکی از ابزارهای حرفهای Lasso Tool است و به شما این امکان را میدهد که مناطق دلخواه خود را به صورت دستی انتخاب کنید. برای استفاده از آن باید ابزار را برداشته یا با کلید میانبر L فعال نمایید. همچنین میتوانید به صورت آزادانه ناحیه مورد نظر خود را کشیده و انتخاب کنید. استفاده از ابزار Polygonal Lasso Tool برای انتخابهای هندسی با خطوط مستقیم مناسب است. اما از ابزار Magnetic Lasso Tool میتوان برای دنبال کردن لبههای تصویر استفاده کرد.
ابزار Select and Mask
این ابزار حرفهای به شما این امکان را میدهد تا انتخابها را بسیار دقیقتر و تمیزتر انجام دهید. همچنین میتوانید انتخابهای پیچیده مانند موها یا لبههای نرم را با استفاده از این ابزار انجام دهید. پس برای استفاده از آن به مسیر Select > Select and Mask بروید. سپس در پنجرهی باز شده، میتوانید از ابزارهای مختلف مانند Refine Edge Brush Tool بهرهمند شوید. این ابزارها برای اصلاح لبهها و افزایش دقت انتخاب مناسب هستند. از Global Refinements نیز میتوانید برای تنظیمات مختلف مانند Smooth (نرم کردن لبهها)، Feather (نرمی لبهها)، Contrast (کنتراست لبهها) و Shift Edge (جابجایی لبه انتخاب) استفاده کنید.
سخن نهایی
در این بخش با برداشتن سلکت در فتوشاپ و کلید میانبر سلکت در فتوشاپ آشنا شدیم. اما در صورتی که قصد دارید سلکت گیری را در ویدیو بیاموزید، به سراغ آموزش پریمیر و آموزش افترافکت بروید. در بخشهای قبل تنظیمات سلکت در فتوشاپ را مشخص کردیم، اما برای آشنایی بیشتر میتوانید به بخش وبلاگ تدوین باما مراجعه کنید و از آموزشهای رایگان استفاده نمایید. همچنین میتوانید سوالات خود را از طریق بخش نظرات با ما در میان بگذارید.