حذف بکگراند در افترافکت
تغییر بک گراند یا حذف بکگراند در افترافکت، یکی از ملزوماتی است که هر تدوینگری باید بداند. در این بخش از تدوین باما قصد داریم، آموزش کامل فرایند تغییر بک گراند را به شما ارائه دهیم. نرم افزار افرافکت میتواند قابلیتهای گوناگونی برای کاربران داشته باشد. در این برنامه میتوان جلوههای ویژه، ساخت موزیک ویدئو، محصولات موشن گرافیک و پروژههایی نظیر موزیک ویدئو عروسی و تریلر اول فیلم و … را انجام داد. اما نکتهای که بسیار مهم است، این است که بتوان از تکنیکهای اولیه نرم افزار به بهترین شکل ممکن استفاده کرد. در ادامه این آموزش افترافکت با یکی از تکنیکهای پرکاربرد آن آشنا خواهید شد.
تغییر رنگ بکگراند در افترافکت
اگر به دنبال حذف پرده سبز در افترافکت هستید، بهتر است از محتوای مربوطه کمک بگیرید. اما برای تغییر رنگ بکگراند میتوان از روشهای دیگری نیز استفاده کرد. تغییر رنگ میتواند بر روی سوژه یا پس زمینه اعمال گردد. در این قسمت قصد داریم از افکت Change to Color کمک بگیریم. اگر یک ویرایشگر ویدیو یا هنرمند موشن گرافیک هستید، باید کار کردن با این افکت را بیاموزید. این افکت یک ابزار قدرتمند است و میتواند رنگ عناصر ویدیو را تغییر دهد. مزیت استفاده از این افکت این است که کل ویدیو را تحت پوشش قرار نمیدهد. بلکه برای یک سوژه استفاده میشود و شما میتوانید سوژهی خود را پس زمینه یا همان بک گراند قرار دهید.
راهنمای استفاده از افکت Change to Color در افترافکت
در این بخش مراحل را به صورت گام به گام توضیح میدهیم تا با عملکرد افکت Change to Color آشنا شوید.
گام اول (آماده کردن ویدیو)
در ابتدا باید ویدیو را در نرم افزار افترافکت آماده سازی کنیم. این مرحله اهمیت بسیار زیادی دارد و باید مطمئن شوید که ویدیوی شما آمادهی ویرایش است. این مرحله شامل وارد کردن ویدیو به افترافکت، شناسایی رنگهای موجود و رنگهای جایگزین و دیگر موارد جزئی میباشد.
گام دوم (اعمال افکت)
در گام بعدی باید افکت را بر روی ویدیو اعمال کنید. بعد از آماده سازی فوتیجها، به سراغ انتخاب لایه موردنظر بروید. سپس در پنل Effects & Presets افکت Change to Color رو پیدا کنید. اکنون باید افکت را روی ویدیوی خود بکشید تا بر روی لایهی منتخب اعمال گردد. در ادامه میتوانید تنظیمات افکت Change to Color را متناسب با کار خود انجام دهید.
گام سوم (تنظیمات)
هر بخش از هر نرم افزاری، دارای تنظیمات منحصر به فرد خود میباشد. مثلا در آموزش پریمیر تنظیمات افکتها متفاوت است. اما در این آموزش پس از اعمال افکت، در بخش تنظیمات دسترسیهای گوناگونی به شما داده میشود. با کمک این تنظیمات شما میتوانید رنگ جدید را به خوبی روی سوژهی خود قرار دهید.
اما در نظر داشته باشید که زمانی میتوانید از رنگ جدید برای بک گراند استفاده کنید که پس زمینهی شما نسبتا یکدست باشد. بهتر است این کار را امتحان نمایید تا متوجه شوید که تغییر رنگ بکگراند در افترافکت با این روش مناسب است یا خیر. تنظیمات این قسمت شامل Target Color، Change Color و Tolerance میباشد. در ادامه خواهیم گفت که هر کدام چه مسئولیتی بر عهده دارند.
پارامتر Target Color
در این پارامتر میتوانید رنگی را که قصد دارید تغییر دهید، مشخص کنید. مثلا در قسمت بک گراند قصد دارید، رنگ آبی را تغییر داده و جایگزین آن رنگ زرد را قرار دهید. البته این بخش تنها برای مشخص نمودن رنگ اصلی است. برای انتخاب رنگ جایگزین باید به پارامتر بعدی بروید.
پارامتر Change Color
این پارامتر مخصوص مشخص نمودن رنگ جایگزین است. در این قسمت باید رنگ جدیدی را که قصد دارید بر روی سوژه یا بک گراند خود بگذارید، اعمال کنید. شما میتوانید برای ارتقا کیفیت کار خود، چندین رنگ را در این قسمت امتحان کنید.
پارامتر Tolerance
سومین گزینه پارامتر Tolerance است که میزان تطابق افکت با رنگ انتخاب شده رو کنترل میکند. در اصل این قسمت کمک میکند تا ریزش ناخواسته رنگ کاهش یابد. اما در نظر داشته باشید که این افکت شامل تنظیمات دیگری نیز میباشد و ما تنها به سه تنظیم پرکاربرد اشاره کردیم.
نحوهی استفاده از افکت Change to Color
برای تغییر بکگراند در افترافکت میتوان مطابق مراحل زیر عمل نمود. همانطور که در آموزش فتوشاپ میتوان رنگ یک بک گراند را به آسانی تغییر داد. البته باید به طور دقیق به دستورات نوشته شده، عمل کرده تا بتوانید این تغییر را بر روی ویدیوی خود اعمال کنید. انجام این مراحل میتواند رنگ هر شی یا جز را در ویدیو تغییر دهد. به عنوان مثال میتوان این افکت را بر روی ماشین آبی قرار داد و رنگ آن را به بنفش تغییر داد. پس برای یادگیری آن لازم است مراحل زیر را طی کنید.
مرحله اول
در اولین حرکت ابتدا باید افکت Change to color را بر روی لایهی موردنظر (در ویدیوی خود) اعمال کنید.
مرحله دوم
اکنون نوبت به تنظیمات افکت میرسد. به بخش پارامتر From بروید و رنگ مورد نظر خود را (که قصد دارید تغییر دهید) انتخاب نمایید.
مرحله سوم
حال با کمک پارامتر To میتوانید رنگ مورد علاقهی خود را انتخاب نمایید. برای آنکه انتخاب خود را دقیقتر کنید، میتوانید تیک گزینه View co بفشارید تا فعال شود. در این صورت تصویر را به شکل سیاه و سفید نشان میدهد تا متوجه شوید که افکت در کدام قسمتها اعمال شده است.
مرحله چهارم
در این مرحله سعی داریم وسعت و قدرت تغییر رنگ را تنظیم کنیم. این کار با کمک پارامتر Hue امکانپذیر است. البته در نظر داشته باشید که خیلی نمیتوان از این گزینه استفاده کرد، زیرا ویدیوی شما حالت طبیعی خود را از دست میدهد.
مرحله پنجم
اگر لبههای سوژهی شما زبر است و یا بیش از حد حالت فلو دارد میتوانید از پارامتر Softness کمک بگیرید. این پارامتر به لبهها کمک میکند و کمی محدوده رنگ آنها را نرمتر خواهد کرد.
نکته
پس از اعمال این افکت ممکن است تغییر رنگ برخی از جزئیات را دوست نداشته باشید. برای جلوگیری از این مشکل میتوانید از لایه ویدیوی خود دوپلیکیت بگیرید و قسمتهایی دوست ندارید رنگ آن تغییر کند، از لایه بالایی انتخاب کنید. سپس با با ابزار Pen آن قسمتها را ماسک کنید. در صورتی که ویدیوی شما متحرک است، باید مسیر ماسک را کی فریم بزنید و جابهجا کنید. در انتهای کار نیز میتوانید خروجی png در افترافکت بگیرید. البته در این نرم افزار محدودیتی برای خروجی گرفتن ندارید و میتوانید فرمت دلخواه خود را انتخاب کنید.
رتو براش در افترافکت
برای حذف بکگراند مشکی در افترافکت یا حذف بکگراند سفید در افترافکت و یا هر رنگ بکگراند دیگری میتوانید از رتوبراش کمک بگیرید. در محتواهای گذشته به شما آموزش دادیم تا از پلاگین حذف بکگراند در افترافکت استفاده کنید. اما در این بخش قصد داریم با رتوبراش آشنا شویم.
رتوبراش چه کاربردی دارد؟
تصور کنید که قصد دارید سوژهای را در فیلم از پس زمینه جدا کنید. به عنوان مثال یک اسب در حال دویدن را سعی دارید از طبیعت پشت آن جدا نمایید. در این صورت باید عملیات روتوسکوپی انجام دهید. در اکثر فیلمها (به خصوص فیلمهایی که ژانر اکشن دارند) با چنین موضوعی مواجه میشوید. استفاده از این تکنیک دائما در صنعت فیلمسازی کاربرد دارد. بنابراین بهتر است با نام Roto Brush در نرم افزار افترافکت آشنا باشید. البته برای عملکرد آن باید با بخش تنظیمات نیز آشنا شد.
آموزش Roto Brush برای جداسازی سوژه در افترافکت
عملیات روتوسکوپی در افترافکت به آسانی انجام میشود. تنها باید مطابق مراحل زیر عمل کرده و از تکنیکهای آن کمک بگیرید.
مرحله اول
باز کردن پروژه در نرم افزار، اولین قدمی است که باید بردارید. پروژهی موردنظر خود را انتخاب کرده و در نرم افزار قرار دهید. ساختن لایهی جدید در پنل پروژه حرکت بعدی است که باید برای روتوسکوپی ایجاد کنید. برای انجام این کار فقط کافیست روی دکمهی “ساختن یک لایه جدید” کلیک نمایید.
مرحله دوم
افزودن فایل ویدیویی، دومین گامی است که باید برای این عملیات بردارید. ویدیویی که قصد دارید روتوسکوپی کنید را به لایهی جدید بکشید و آن را رها سازید. سپس ابزار Roto Brush را انتخاب نموده و با کمک آن سوژه را انتخاب کنید. (در نظر داشته باشید که این ابزار به شکل قلم نمایش داده میشود.) سوژهی خود را با دقت جدا کنید و با ابزار شروع به کشیدن بر لبهی حاشیه سوژه نمایید. سعی کنید ابزار را به طور کاملا دقیقا در میان سوژه و پس زمینه قرار دهید.
مرحله سوم
تنظیمات Roto Brush نیز در انجام این عملیات موثر است. این تنظیمات را میتوانید در پنل کنترل پیدا کنید. این تنظیمات شامل موارد زیر میباشد.
- ابزارهایی برای تنظیم دقت روتوسکوپی
- تنظیم اندازه قلم
- تنظیم ناحیهی تعیین شده
- و سایر پارامترها
با کمک این تنظیمات شما میتوانید دقت و کیفیت روتوسکوپی به دست آمده را بهبود بخشید. سپس میتوانید به سراغ پنجره پیشنمایش بروید تا نتیجهی حدودی را مشاهده کنید. این کار به شما امکان میدهد تا قبل از خروجی گرفتن، تغییرات اعمال شده بر روی ویدیو را پیشبینی کنید.
مرحله چهارم
زمانی که قصد دارید تمامی تغییرات روتوسکوپی را اعمال کنید، باید بر روی دکمه “اعمال روتوسکوپی” کلیک کرده و به سراغ مراحل پایانی بروید. البته در نظر داشته باشید که در صورت نیاز میتوانید به تنظیمات Roto Brush برگردید و اصلاحات دیگری نیز صورت دهید. در این صورت میتوانید نتایج بهتری را کسب کنید.
مرحله آخر
پس از اتمام اصلاحها و تنظیمات پیشرفته میتوانید به خروجی بدون بکگراند در افترافکت برسید. اکنون نوبت ذخیره و صادر کردن پروژه است. پس از اتمام روتوسکوپی میتوانید فایل خود را ذخیره نموده و آن را صادر کنید. در این صورت میتوانید به آسانی از نتیجه نهایی در پروژههای خود استفاده کنید.
سخن نهایی
در این مطلب از تدوین باما با حذف بکگراند در افترافکت آشنا شدیم. این نرم افزار راهکارهای متفاوتی را برای حذف بکگراند یا تغییر رنگ بکگراند در اختیار کاربران خود قرار داده است. به عنوان مثال شما میتوانید با کمک ابزار رتوبراش، از سوژهی خود یک لایهباز بسازید و برای دیگر پروژههای خود استفاده کنید. در صورتی که با سوال یا چالشی مواجه شدید میتوانید در بخش نظرات با ما مطرح نموده و یا تجربیات خود را با دیگر کاربران در میان بگذارید.