ترفندهای پریمیر

همانطور که میدانید نرم افزار پریمیر، یکی از بهترین و قدرتمندترین نرم افزارهای ویرایش فیلم است. به همین خاطر تدوینگرهای زیادی به دنبال ترفندهای پریمیر هستند. در این بخش از تدوین باما قصد داریم ترفندهای جدید و جذاب و پرکاربرد را بررسی کنیم. همچنین با تکنیکهای پریمیر پرو آشنا خواهید شد. شما میتوانید با کمک این ترفندها، ویدیوهای جذاب، حرفهای و کاربردی بسازید. همچنین میتوانید برای شبکههای مجازی خود از این تکنیکها کمک بگیرید. برای یادگیری بیشتر، تا پایان این آموزش پریمیر همراه ما باشید.
آموزش حرفهای پریمیر
اگر به دنبال آموزش حرفهای پریمیر هستید، میتوانید از این ترفندها کمک بگیرید. هر کدام از این ترفندها میتواند کار شما را در روند تولید و ویرایش آسانتر کند. در نظر داشته باشید که این کلیدها فقط تعدادی از کلیدهای میانبر مهم هستند و میتوانند سرعت ویرایش شما را افزایش دهند.
کلیدهای میانبر (Shortcuts)
یکی از کاربردیترین ترفندها، کلیدهای میانبر است که کار ویرایشگر را به شدت آسان میکند. برخی از کلیدهای میانبر عمومی شامل موارد زیر است.
- ایجاد پروژه جدید با Ctrl + N (Windows)
- باز کردن پروژه با Ctrl + O (Windows)
- ذخیره پروژه با Ctrl + S (Windows)
- برگشت به عقب (Undo) با Ctrl + Z (Windows)
- انجام دوباره (Redo) با Ctrl + Shift + Z (Windows)
- بستن پریمیر پرو با Ctrl + Q (Windows)
- پخش یا متوقف کردن ویدیو در تایم لاین با Spacebar
کلید میانبر برای انتخاب و ویرایش ویدیو
- ابزار انتخاب (Selection Tool) با کلید V
- ابزار قیچی (Razor Tool) با کلید C
- ابزار برش (Ripple Edit Tool) با کلید B
- ابزار کشش (Rolling Edit Tool) با کلید N
- ابزار انتخاب همه (Track Select Forward Tool) با کلید A
کلیدهای میانبر بخش تایم لاین
- علامت مثبت + برای بزرگ نمایی تایم لاین
- علامت منفی – برای کوچک نمایی تایم لاین
- کلیدهای ترکیبی Shift + D برای اعمال تغییرات در افکتهای رنگی ویدیو
- کلید M برای افزودن نشان گذاری (Marker)
- برای صادرات ویدیو (Export) کلیدهای Ctrl + M (Windows)
- برای جابجایی زوم در تایم لاین Alt + Scroll (Windows)
- برای ایجاد متن جدید Ctrl + T (Windows)
کلیدهای میانبر جابجایی در تایم لاین
- کلید Up Arrow برای حرکت به نقطه قبلی در بخش تایم لاین
- کلید Down Arrow برای حرکت به نقطه بعدی در تایم لاین
- کلید Left Arrow برای حرکت یک فریم به عقب
- کلید Right Arrow برای حرکت یک فریم به جلو
افکت در پریمیر
یکی از ترفندهای پریمیر در ارتباط با افکت در پریمیر میباشد. در نرمافزار پریمیر گاها نیاز است تا برای تدوین یک فیلم نقاط مورد نیاز زیادی را در time line قرار دهید. در این شرایط معمولا دچار چالش شده و برای حل آن از گزینه افکت روی کلیپ اصلی یا master clip effects استفاده میشود. به این ترتیب میتوانید افکت را روی فیلم اصلی در پنل پروژه اجرا کرده و به هر اندازه کات خورده و یا پوینتهای متعددی روی آن قرار گیرد باز هم در افکت تغییری ایجاد نخواهد شد. در ادامه اگر نیاز به دسترسی تنظیمات افکت روی فیلم داشته باشید به پنل کنترل افکت رفته و روی گزینه master کلیک کنید تا تنظیمات افکت ویدیوی اصلی باز شود. لازم به ذکر است برای خلاقیت در پریمیر میتوانید از انواع افکتهای مختلف استفاده کرده تا به نتایج رضایت بخش و جذابی دست پیدا کنید.
افکتهای حرکتی در پریمیر
اگر لیست افکتهای پریمیر را مشاهده نمایید، افکتهای حرکتی در پریمیر جز افکتهای مهم و کاربردی محسوب میشوند. چرا که با کمک این نوع افکت به ویدیوها حرکت و جذابیت به صورت همزمان داده خواهد شد، در ادامه به معرفی چند نوع افکت حرکتی میپردازیم.
افکت چرخش (Rotation)
این افکت حرکتی در شرایطی استفاده میشود که نیاز است تا چرخش فیلم در محیط مرکز اجرایی شود. برای اینکار ابتدا در قسمت Effect Controls، میزان چرخش را تنظیم کرده و سپس با کمک گزینه Keyframe فیلم مورد نظر خود را ایجاد نمایید.
افکت اندازه و موقعیت (Position و Scale)
کاربرانی که نیاز به تغییر اندازه و جابجایی دارند، میتوانند از این تنظیمات این افکت حرکتی استفاده کنند. این افکت و بکارگیری آن نیز جز ترفندهای پریمیر محسوب میشود. برای اعمال افکت Position و Scale) مراحل زیر را انجام دهید.
- ابتدا به بخش Effect Controls رفته و پارامترهای Position و Scale را تغییر دهید.
- در مرحله بعد برای ایجاد حرکت از گزینه Keyframe استفاده کنید.
افکت محو (Motion Blur)
این افکت حرکتی نیز امکان طبیعیتر جلوه دادن حرکتها و همچنین منعطف بودن و نرمی حرکات را به فیلم اضافه میکند. برای بکارگیری این افکت از پلاگینهای Beauty Box استفاده کنید. همچنین برای افکت دادن به ویدیو در پریمیر یا طراحی حرکات حرفهای پلاگینهای Red Giant Universe مناسب میباشند. البته لازم به ذکر است که در آموزش افترافکت نیز از ترفندهای بسیار کاربردی و جذاب استفاده میشود که به ویرایشگران کمک زیادی خواهد کرد.
افکت شفافیت (Transparency Effect) این افکت حرکتی در پریمیر در ارتباط با میزان دید پذیری میباشد. با استفاده از افکت شفافیت میزان تنظیم درجه و یا محو شوندگی امکانپذیر خواهد بود. برای اینکه افکت شفافیت را اعمال کنید پس از انتخاب کلیپ مورد نظر به بخش Effect Controls بروید. سپس برای دسترسی به میزان شفافیت را انتخاب نمایید. در نهایت برای متحرک کردن شفافیت نیز از گزینه Keyframe استفاده کنید.
کار با Color Grading
استفاده از Lumetri Color برای تنظیم رنگها در ویدئو اهمیت بسیار زیادی دارد. شما میتوانید تنظیمات مختلفی همچون Exposure، Contrast، Saturation و… را تغییر دهید. همچین برای تغییر دقیقتر، میتوانید از بخش Curves و Vectorscope کمک بگیرید. برای کار با این ابزار جذاب باید مطابق مراحل زیر عمل کنید.
- ابتدا از طریق منوی Window پنل Lumetri Color را باز کنید.
- سپس تنظیمات Basic Correction را انجام دهید. این تنظیمات شامل بخشهای گوناگونی میباشد که در پنل Lumetri Color به آن دسترسی دارد.
- در ادامه به سراغ تنظیمات Creative بروید تا افکتهای رنگی بر روی آن ایجاد نموده و جذابیت تصویر را افزایش دهید.
- مرحلهی بعد باید تنظیمات Curves را انجام دهید تا روشنایی تصویر را هماهنگ کنید.
- تنظیمات HSL Secondary برای اصلاح جداگانهی هر بخش بسیار مفید است. مثل زمانی که قصد دارید تغییر رنگ لباس در پریمیر را انجام دهید.
- برای تنظیم سایههای نیز میتوانید از تنظیمات Color Wheels & Match کمک بگیرید.
- ایجاد افکت تاریکی یا روشنی را با استفاده از تنظیمات Vignette انجام میدهند.
- همچنین میتوانید تنظیمات برای رنگ گرم یا سرد در نظر بگیرید و از طریق قسمت Basic Correction اقدام کنید.
- در بخشهای دیگر با استفاده از Masking تغییرات رنگی خاص را اعمال کنید.
تکنیکهای موزیک ویدیو پریمیر
یکی دیگر از ترفندهای پریمیر، استفاده از تکنیکهایی است که در موزیک ویدیو کاربرد زیادی دارد. این موارد به شما کمک میکنند تا بتوانید ویدیویی حرفهای ایجاد کنید. در این بخش چندین تکنیک مختلف اما پرطرفدار را به شما معرفی میکنیم.
تکه بندی و همزمان سازی با موسیقی
- از مهمترین بخشهای ساخت موزیک ویدیو، همزمان سازی دقیق ویدیو با ضرب آهنگ موسیقی است.
- برای انجام این کار، باید ابتدا موسیقی را وارد بخش تایم لاین کنید.
- سپس ویدیوهای مختلف را به دقت با آن هماهنگ نمایید.
- اکنون با کمک ابزار Markers (نشان گذاری)، نقاط ضرب یا تغییرات مهم موسیقی را علامت گذاری کنید.
- همچنین برای تکه بندی دقیق ویدیو با ضرب موسیقی، میتوانید از ابزار Razor Tool (یعنی ابزار ارهای) استفاده کنید.
انتقالهای بصری (Transitions)
- اگر سعی دارید یک موزیک ویدیو جذاب بسازید باید استفاده از انتقالهای بصری حرفهای را بیاموزید. این انتقالها شامل موارد زیر هستند.
- حالت Dissolves برای محو شدن تدریجی تصاویر.
- حالت Wipes برای حرکت دادن یکی از تصاویر به سمت تصویر دیگر.
- حالت Zoom Transitions برای استفاده از زوم برای انتقال نرمتر میان صحنهها.
- حالت Slide Transitions برای ایجاد حرکت سریع بین فریمها.
افزودن افکتهای ویدیویی
- در صورتی که افکتهای خاص اضافه کنید، میتواند زیبایی جذابیت موزیک ویدیو را افزایش دهید.
- با کمک گزینهی Speed Ramp (زمانی سازی سرعت) میتوانید سرعت ویدیو را به صورت تدریجی بالا یا پایین ببرید. در این صورت حرکات خاص با موسیقی نیز هماهنگ میشوند.
- از طریق Reverse Clips میتوانید معکوس کردن فریمها انجام دهید تا جلوههای خاص ایجاد شود.
- در حالت Color Grading میتوانید اصلاح رنگ و ظاهر تصویر را انجام دهید. این حالت خاص برای استفاده از فیلترهای سینمایی نیز مناسب است.
- با گزینه Motion Effects، حرکت دادن تصاویر از طریق ابزار Position و Scale انجام میشود و برای ایجاد تحرک در ویدیو کاربرد دارد.
تکنیک استفاده از Layering و Multicam
اگر از چند دوربین برای ضبط موزیک ویدیو استفاده میکنید، استفاده از ابزار Multicam را فراموش نکنید. در این صورت میتوانید تمام زاویهها را به راحتی در تایم لاین هماهنگ کنید. علاوه بر آن میتوانید از Layering برای قرار دادن چندین لایه ویدیو روی هم استفاده نمایید تا ترکیبهای خاصی به وجود آورید.
تکنیک Sync Audio to Video
برای همزمان سازی صوت و تصویر میتوانید از این تکنیک کمک بگیرید. ابتدا فایل صوتی را به بخش تایم لاین ببرید و در ادامه لایههای ویدیو را به صورت دقیق با نقاط اوج موسیقی هماهنگ کنید. در این مرحله استفاده از افکتهایی همچون Audio Spectrum یا Waveform برای نمایش گرافیکی ضربهای موسیقی در ویدیو لازم است. زیرا به جذابیت آن کمک خواهد کرد.
استفاده از Text و Titles
یکی از مواردی که برای موزیک ویدیوها لازم است، استفاده از متنها و تیترها میباشد. به عنوان مثال برای اضافه کردن نام آهنگ، گروه یا اثر هنری باید از این تکنیک استفاده کنید. همانطور که در کاور موسیقی در آموزش فتوشاپ به سراغ متن میرویم. از طریق بخش Essential Graphics Panel میتوانید متنهای جذاب و متحرک ایجاد کنید. همچنین با استفاده از Keyframing میتوانید حرکت دادن متنها و ایجاد جلوههای انیمیشنی خاص را تجربه نمایید.
سخن نهایی
در این بخش از تدوین باما با ترفندهای پریمیر و تکنیکهای کاربردی آن آشنا شدیم. این نرم افزار قابلیتهای زیادی را در اختیار کاربران قرار میدهد. اما کسانی که با ترفندهای آن آشنایی داشته باشند، میتوانند از آن بهترین نتیجه را کسب کنند. در صورتی که شما هم ترفندهای خاص و ویژهای دارید، با دیگر کاربران سایت در بخش نظرات به اشتراک بگذارید.