سیستم مورد نیاز پریمیر
در این مطلب از تدوین باما با سیستم مورد نیاز پریمیر آشنا خواهید شد. کسانی که به یادگیری پریمیر علاقهمند هستند، قبل از آنکه اقدام به نصب پریمیر کنند، باید اطلاعاتی در رابطه با این نرم افزار داشته باشند. البته در آموزش پریمیر نیز میتوانید این اطلاعات را به صورت کامل به دست آورید. اما در این مطلب قصد داریم مشخصات یک سیستم مناسب را از همه جهت بررسی کنیم. تا بدانید که سیستم شما برای کار کردن با این نرم افزار مناسب است یا خیر. گرچه در نصب برنامه پریمیر نیازمند یک سیستم قوی است اما با مطالعه ادامه مقاله میتوانید به مشخصات جزئی آن دسترسی پیدا کنید.
پریمیر برای سیستمهای ضعیف
در این بخش قصد داریم تا شما را به حداقل مشخصاتی که سیستم برای اجرای پریمیر نیاز دارد، آشنا کنیم:
- برای سیستم عامل ویندوز (Windows) نسخه ۱۰ به بالا، حداقل نسخه V20H2 و در نهایت 64 بیتی مورد نیاز است. حافظه لازم سیستم برای اجرای برنامه پریمیر باید دارای حافظه ۸ گیگ باشد. همچنین پردازنده گرافیکی ۲ گیگ و فضای ذخیرهسازی نصب ۸ گیگ از ضروریات است. رزولوشن نمایش 1920x 1080 نیز برای این نرمافزار لازم میباشد.
- برای مک نیز (macOS) باید از نسخه macOS 11.0 (Big Sur) یا بالاتر استفاده کنید. داشتن حافظه ۸ گیگ رام و همچنین پردازنده گرافیکی Apple Silicon ۸ گیگ و Intel ۲ گیگ از موارد مورد نیاز خواهد بود. فضای ذخیره سازی نصب ۸ گیگ و رزولوشن نمایش 1080 × 1920 نیز از دیگر مشخصاتی است که برای حداقل در نظر باید گرفت.
ویژگیهای سیستم مورد نیاز در پریمیر
برای اجرای نرمافزار Adobe Premiere Pro بهتر است با این ویژگی و مشخصات در انواع سیستم آشنا شوید:
نقش پردازنده در پریمیر
در سیستم مورد نیاز پریمیر، پردازنده نقش تعیین کنندهای دارد. پردازنده یا CPU یکی از مهمترین و اصلیترین اجزای سیستم محسوب میشود. در واقع پردازنده مغز سیستم بوده و نقش حیاتی و بسیار تاثیرگذاری را دارا میباشد. به عبارتی تمامی دادههایی که از طرف کاربر به CPU فرستاده میشود، به طور کامل پردازش شده و سپس برای فرد ارسال میشود تا از آن استفاده نماید. این کار را پردازنده به صورتی دقیق و کاملا حساب شده برای شما انجام خواهد داد.
به طور کلی در نرمافزار پریمیر، مراحل مختلفی که برای اجرایی شدن وظایف مورد نیاز ضروری است، در ارتباط با استفاده از CPU میباشد. این وظایف شامل باز کردن برنامه، اجرایی شدن افکتها، ادیت فیلم و برش، پخش فیلم و بسیاری دیگر است. بنابراین میتوان گفت CPU یا پردازنده به صورت مستمر فعال بوده و تنها در زمانیهایی غیرفعال میباشد که سیستم نیز خاموش باشد. با این اوصاف میتوان به این نتیجه رسید که به هر میزان پردازنده از قدرت بیشتری برخوردار باشد، عملکرد بهتر، سریعتر و راحتتری را از پریمیر مشاهده خواهید کرد.
بهترین پردازنده در نرمافزار پریمیر
پیش از هر چیز بهتر است بدانید که در این نرمافزار میتوان از تمامی هستههای پردازنده استفاده کرد. اما به طور کلی بکارگیری پردازندههای نسل جدید در مقایسه با قدیمیترها در اولویت خواهند بود. در نهایت نیز با استفاده از پردازندههای جدید تجربه لذت بخشی از ویرایش فیلم خواهید داشت. همچنین در نظر داشته باشید که به هر میزان تعداد هستههای پردازنده بیشتر باشد، از نظر سرعت عملکرد بالاتری خواهد داشت. در ادامه چند پردازنده قوی با عملکرد بالا را به شما پیشنهاد میدهیم:
- پردازنده Intel Core i9-13900K یکی از بهترین گزینهها برای ویرایش فیلمهای 4K یا بالاتر میباشد، این پردازنده 24 هسته و 32 رشتهای است.
- پردازنده AMD Ryzen 9 7950X نیز از دیگر گزینههای مناسب با عملکرد بالا در این زمینه است. داشتن ویژگی 16 هستهای و 32 رشته در این پردازنده سبب شده تا در کارهای سنگین ویرایش ویدیو از آن استفاده نمایند.
- پردازنده Apple M1 Max نیز برای کاربران macos از بهترین گزینهها میباشد.
نقش GPU در پریمیر
واحد پردازش گرافیکی یا Graphics Processing Unit نقش مهمی در پردازش گرافیکی سیستمها دارد. این تراشه قوی در نرمافزار پریمیر وظیفه پردازش جزئیات تصاویر مانند شکل و رنگ را عهدهدار است. این واحد پردازش گرافیکی شامل عملگرهای کوچکی هستند که هر کدام به صورت همزمان مشغولند تا تصاویر را در سرعت و دقت بالاتر نسبت به CPU پردازش نمایند. به همین علت در هنگام استفاده از برنامه پریمیر، وجود GPU باعث میشود تا کار سریعتر و روانتر انجام شود. در ادامه، بهترین مارکهای پردازندههای گرافیکی در سال 2024 معرفی میکنیم:
- پردازنده NVIDIA GeForce RTX 4090 : عملکرد این پردازنده استثنایی بوده و از خنککنندگی پیشرفته و دیگر قابلیتهای عالی اورکلاکینگ نیز برخوردار است. از دیگر مشخصههای آن، هسته CUDA: 16384 واحد و حافظه گرافیکی 24 گیگابایت GDDR6X میباشد. همچنین فرکانس هسته این پردازش گرافیکی 2670 مگاهرتز (پایه)، 2700 مگاهرتز و به صورت افزایشی است.
- پردازنده گرافیکی ASUS ROG Matrix Platinum GeForce RTX 4090 نیز دارای ویژگیهای هسته CUDA: 16384 واحد وحافظه گرافیکی 24 گیگابایت GDDR6Xاست. علاوه بر این نوع خنککنندگی در این پردازنده، هیتسینک و فن میباشد. فرکانس هسته نیز 2670 مگاهرتز (عادی)، 2700 مگاهرتز (اورکلاک) است.
- پردازنده ZOTAC GeForce RTX 4090 نیز از هستهی CUDA : 16384 واحد و حافظه گرافیکی 24 گیگابایت GDDR6X برخوردار میباشد. نوع خنککنندگی این پردازنده از هیتسینک و فن است. فرکانس هسته 2670 مگاهرتز (عادی)، 2700 مگاهرتز (اورکلاک) از دیگر مشخصههای این پردازنده میباشد.
نقش درایو در پریمیر
در این بخش قصد داریم تا نقش درایو در نرمافزار پریمیر را مورد بررسی قرار دهیم. لازم به ذکر است که اگر سیستم شما دارای یک درایو میباشد، برنامه پریمیر را برروی آن نصب کنید. اما در صورتی که دو درایو داشتید، میتوانید از درایو اول برای سیستم عامل، فایلهای کش و برنامهها استفاده نمایید. درایو دوم را نیز به نرم افزار پریمیر اختصاص داده و برای پیش نمایش ویدیوها، پروژههای ویدیویی و در نهایت در پروژههای که دارای خروجی هستند، استفاده کنید.
همچنین در صورتی که سه درایو داشتید، برنامهها و سیستم عامل را برای درایو اول در نظر بگیرید. درایو دوم را نیز به فایلهای پروژههای ویدئویی برنامه پریمیر اختصاص دهید. در نهایت فایلهای کش، پیش نمایشها و پروژههای خروجی گرفته را برای درایو سوم مشخص کنید. به این نکته نیز توجه داشته باشید اگر درایوهای شما بیشتر از سه تا میباشد، کش را از پیش نمایش جداسازی نمایید. با این تفکیک های انجام شده عملیات نوشتاری و خواندن با روند سریعتری انجام خواهد شد.
نقش رم در پریمیر
این حافظه موقت امکان پردازش با سرعت بالا را به برنامه پریمیر میدهد. همچنین در بهبود عملکرد این نرمافزار ویرایش فیلم نقش بسزایی دارد. بدیهی است که به هر اندازه مقدار رم بیشتر باشد، این نرمافزار بهتر میتواند پروژههای بزرگتری را پوشش دهد. همچنین مقدار بالای رم انجام پروژه را بدون اینکه سرعت آن کاهش یابد، انجام خواهد داد. بنابراین میتوان گفت در سیستم مورد نیاز پریمیر، رم نیز نقشی مهم و تعیین کننده داشته و بر عملکرد آن نیز تاثیرگذار است.
بهترین اندازه رم در برنامه پریمیر
یکی دیگر از ویژگیهای سیستم مورد نیاز پریمیر در ارتباط با رم و مقدار آن میباشد. در نظر داشته باشید که مقدار رم با توجه به نوع پروژه و کیفیت مورد نظر برای ویدیو تعیین میشود. اما بهترین گزینه پیشنهادی رم بیشتر از 8 گیگابایت است که این اندازه امکانات بیشتری را در اختیار شما قرار خواهد داد. به این نکته توجه داشته باشید که برای کارهای سنگین با کیفیت بالا نیازمند رم 24 گیگابایت میباشید. بنابراین اگر از کاربران برنامههای سنگینی مانند پریمیر میباشید، باید از رمهایی با گیگ بالا استفاده نمایید. در ادامه نیز خوب است بدانید که رمهای ۳۲ گیگابایتی نیز گزینهای ایدهآل برای ویرایشگران حرفهای محسوب میشوند. رم ۶۴ گیگابایت هم به منظور استفادههای خاص و حرفهای مورد استفاده قرار میگیرند.
نحوه تشخیص سیستم مناسب در برنامه پریمیر
برای تشخیص سیستم مناسب نرمافزار پریمیر، میتوانید از مراحل زیر کمک بگیرید:
- ابتدا کلیدهای Windows + E به صورت همزمان انتخاب کرده و سپس بر روی صفحه کلید فشار وارد کنید تا پنجره Windows Explorer برایتان باز شود.
- در مرحله بعد بر روی گزینه This PC در سمت چپ، راست کلیک کنید.
- پس از آن گزینه Properties را انتخاب نمایید.
- اگر میخواهید به اطلاعات سیستم خود دسترسی داشته باشید، گزینه System را انتخاب کنید.
- به این ترتیب با انتخاب این گزینه پنجره System برای شما باز خواهد شد.
- اکنون میتوانید مواردی از قبیل نسخه ویندوز، مقدار RAM، نوع پردازنده و نوع سیستم عامل را مشاهده نمایید.
- در نهایت این امکان برای شما ایجاد میشود متوجه شوید که سیستم شما با برنامه پریمیر هماهنگی دارد یا خیر.
- در ادامه نیز برای اطمینان از سازگاری نسخه پریمیر با ویندوز خود باید به وبسایت Adobe بروید.
- اکنون مشخصات سیستم مورد نیاز نسخه مورد نظر را بررسی نمایید.
در صورتی که از سیستم macOS استفاده میکنید مراحل زیر را اجرایی کنید:
- ابتدا گزینه Apple را که در قسمت بالای سمت چپ قرار دارد انتخاب و سپس بر روی آن کلیک نمایید.
- در مرحله بعد با مشاهده گزینه About This PC آن را انتخاب کنید.
- در پایان نیز در صفحه باز شده، اطلاعات مورد نیاز راجع به سیستم خود را مشاهده خواهید کرد.
سخن نهایی
اکنون با مطالعه این مطلب آموختیم که سیستم مورد نیاز پریمیر چیست. شما میتوانید در آموزش افترافکت با سیستم مورد نیاز این نرم افزار نیز آشنا شوید. در این مقاله با نقش پردازنده در پریمیر، بهترین پردازنده در نرمافزار پریمیر، نقش GPU در پریمیر، نقش درایو در پریمیر، نقش رم در پریمیر، بهترین اندازه رم در برنامه پریمیر و دیگر موارد آشنا میشوید. در صورتی که سیستم شما دارای این قابلیتها نبود میتوانید آن را ارتقا دهید. اما اگر امکان ارتقا نداشت، باید برای خرید سیستم جدید اقدام نمایید. پیشنهاد ما این است که در صورت نیاز سیستم جدید تهیه کنید، تا علاوه بر این آموزش بتوانید از آموزش فتوشاپ نیز بهرهمند شوید. شما میتوانید آموزشهای مفید و رایگان را در تدوین باما مشاهده کنید و در صورت نیاز (در بخش نظرات) سوالات خود را مطرح نمایید. متخصصین این حوزه در اسرع وقت پاسخگوی سوالات شما خواهند بود.