فیلتر عکس در فتوشاپ
استفاده از فیلترها چه در مرحله عکاسی و چه در مرحله ادیت، با هدفی مشخص انجام میشود. حال ممکن است این فیلترها رنگی باشد و یا برای کم و زیاد کردن میزان نور و درخشش تصویر استفاده شود. فیلترها میتوانند حالتهای هنری، ترسناک، تراژدی و… را نیز به تصاویر اعمال کنند. در این بخش از تدوین باما قصد داریم فیلتر عکس در فتوشاپ را معرفی کنیم و آموزش نحوه استفاده از آن را به شما ارائه دهیم. تا با استفاده از آن بتوانید به آسانی فیلترها را بر روی عکسها قرار دهید و کمی اصلاح تصاویر داشته باشید. برای آشنایی با این مهارت، همراه آموزش فتوشاپ باشید.
چگونه فیلتر فتوشاپ را فعال کنیم؟
اکثر فیلترهای فتوشاپ در منوی Filter قرار دارند که در بخشهای بعدی با آنها آشنا خواهید شد. اما در برخی مواقع خاص و در صورتی که فیلتر مورد نیاز خود را در فتوشاپ نداشتید، میتوانید دانلود فیلتر برای ادیت انجام دهید. همانطور که در آموزش پریمیر، دانلود افکت و فیلترهای مختلف را انجام میدهیم تا بتوانیم ویرایشی جذاب داشته باشیم، در این نرم افزار نیز میتوانیم برای تصاویر افکت یا فیلتر دانلود کنیم. حال اگر این سوال (چگونه فیلتر فتوشاپ را فعال کنیم؟) برای شما نیز مطرح است، با آموزش منوی فیلتر در فتوشاپ همراه شوید.
مرحله اول
برای آنکه بتوانید فیلتر یا افکتی بر روی تصاویر خود اعمال کنید، ابتدا باید از طریق منوی File عکس مورد نظر خود را در فتوشاپ باز کنید. اکنون باید تنظیمات اولیه این عکس را انجام دهید. مثلا با کمک ابزارهایی مانند “Crop”، “Rotate” و “Resize” میتوانید شکل و اندازه مورد نظرتان را ویرایش کنید.
مرحله دوم
حال باید از طریق کلیدهای میانبر یا منوی Filter اقدام کرده و فیلتر دلخواه خود را بر روی عکس قرار دهید. استفاده از هر نوع فیلتر روشی متفاوت دارد. در بخش بعدی فیلتر عکس در فتوشاپ و نحوه استفاده از آن را معرفی خواهیم کرد. اما برای این مثال از فیلتر رنگ و نور استفاده میکنیم. با کمک ابزارهای “Adjustments” و “Filters” فیلتر مورد نظر رنگ و نور را به تصویر اضافه کنید. مثلاً با استفاده از Hue/Saturation یا ابزار Levels میتوانید رنگها و روشنایی عکس را تنظیم کنید. همچنین، با کمک فیلترهایی همچون Blur و Sharpen یا Noise میتوان افکتهای مختلفی به تصاویر اضافه کرد.
مرحله سوم
در ادامه پس از اعمال فیلترها و افکتها به سراغ ترکیب و تغییر لایهها میرویم. فراموش نکنید که شما میتوانید در صورت نیاز فیلترها و افکتهای اعمال شده را ترکیب کنید. حتی میتوانید با کمک ابزار Opacity شفافیت لایه را کم یا زیاد کنید.
مرحله چهارم
پس از اعمال فیلترها بر روی تصویر میتوانید به سراغ مرحلهی آخر یعنی ذخیره سازی بروید. برای این کار از طریق منوی File بروید و بر روی گزینه Save یا Save As کلیک نمایید. همانطور که در انتهای آموزش افترافکت به سراغ رندرگیری میرویم. اکنون باید فرمت و محل ذخیره عکس را در نرم افزار فتوشاپ تعیین کنید. سپس میتوانید فایل را ذخیره کرده و پروژه خود را به اتمام برسانید.
بهترین فیلتر عکس فتوشاپ
یکی از ابزارهایی قدرتمند در برنامه فتوشاپ فیلترها هستند. با استفاده از انواع فیلترها در این برنامه میتوانید در مرحله ویرایش تصویر، ظاهر آن را به دلخواه تغییر دهید. فیلترها با توجه به ساده و پیشرفته بودن، هر کدام دارای قابلیت و ویژگی خاصی میباشند. در ادامه بهترین فیلتر عکس فتوشاپ و انواع آن را مورد بررسی قرار میدهیم.
فیلتر Last Filter
این فیلتر امکان اجرا کردن آخرین فیلتر بر روی سند را به صورت مجدد کاربران میدهد. بنابراین این گزینه تنها زمانی قابلیت اجرا دارد که از قبل در برنامه فتوشاپ باز شده باشد. در ادامه با استفاده از این فیلتر بر روی تصویر، تغییر نام مشاهده میشود. برای استفاده از این فیلتر باید کلیدهای میانبر Alt+Ctrl+F را انتخاب کنید.
فیلتر Filter Gallery
از دیگر فیلترهای کاربردی و جذاب در برنامه فتوشاپ، فیلتر Filter Gallery است. گالری فیلتر از اجزای مختلفی مانند پیش نمایش فیلتر، لیست فیلتر، فیلتر انتخاب شده اخیر، تنظیمات فیلتر، لایه های مفید و حذف آنها تشکیل شده است. با کمک این فیلتر میتوانید برای ادیت لایه مورد نظر از یک منوی قدرتمند استفاده کنید. اگر نگاهی به سمت چپ صفحه داشته باشید، تصاویر انتخابی و تغییرات ایجاد شده در آن را مشاهده خواهید کرد. در ادامه برای دسترسی به فیلترهای متنوع و مرتبط با این فیلتر، به قسمت سمت راست صفحه و لیست موجود مراجع کنید. در نهایت برای اینکه تغییرات اعمال شده را ثبت کنید، بر روی گزینه OK ضربه بزنید.
فیلتر Camera Raw Filter
این فیلتر نیز کاربر را وارد فضای کاری Camera Raw کرده و در ادامه گزینههای جالب و متنوعی برای ویرایش نور و رنگ در اختیار ادیتور قرار میدهد. خوب است بدانید که فیلترهای این صفحه به در حالت اسمارت فیلتر به لایه اضافه میشود. برای رفتن به این فیلتر میتوانید از کلیدهای میانبر Shift+Ctrl+A کمک بگیرید.
فیلتر Liquify
در صورتی که تصویر مورد نظر شما در برنامه فتوشاپ نیاز به ویرایش پرتره داشت با کمک فیلتر Liquify و استفاده از کلیدهای میانبر Shift+Ctrl+X این کار را انجام دهید. بنابراین این ابزار کاربردی در اصلاح برخی از ویژگیهای نامطلوب چهره به شما کمک خواهد کرد. این ویژگیهای شامل کوچک کردن بینی، زاویه سازی صورت و برخی موارد دیگر است. برای دسترسی به این فیلتر به منو filter رفته و سپس گزینه liqueify را انتخاب کنید. یا اینکه کلید میانبر که در قسمت بالا معرفی کردیم، استفاده نمایید.
فیلتر Blur
این فیلتر نیز از گزینههای پرکاربرد محسوب میشود. برای اینکه بتوانید از جزئیات بیشتر این فیلتر استفاده کنید، گزینه Blur Gallery این امکان را برای شما فراهم کرده است. این فیلتر برای مات کردن انواع تصاویر و میزان کدری و ماتی به کاربر کمک خواهد کرد. در اصل بلور کردن یک روش است که بیشتر برای پس زمینه تصاویر استفاده میشود.
فیلتر Noise
برای اینکه به تصویر خود نویز اضافه کنید باید از این فیلتر استفاده کنید. این فیلتر به ویرایشگران تصویر امکان ساخت افکتهای ساختگی را ارائه میدهد. همچنین برای ایجاد جزئیات بیشتر بکارگیری فیلتر نویز، کیفیت تصاویر را بهبود میبخشد. انواع فیلتر Noise شامل Add Noise، Despicable، Dust & Scratches، Median و Reduce Noise است. هر کدام از این فیلترهای نویز دارای کاربردی متفاوت بوده و در جای خاص خود مورد استفاده قرار میگیرد. اما به طور کلی کاربرد فیلتر نویز در ارتباط با تصاویری میباشد که در شرایط نوری و محیطی خوبی گرفته نشده است. به عنوان مثال برخی از تصاویری که در شب گرفته میشود دارای کیفیت مناسب و قابل توجهی نیست.
فیلتر Render
این فیلتر به ادیتور کمک میکند تا فیلترهایی جدید و کاملا مستقل از تصویر قبل بسازد. فیلترهای رندر در برنامه فتوشاپ طیف وسیعی از فیلترها را شامل میشود که در ادامه به معرفی برخی از آنها میپردازیم.
- فیلتر Clouds که با ایجاد یک الگوی ابری و استفاده از رنگهای پس زمینه و پیش زمینه تصویر را به مرحله دلخواه میرساند.
- فیلتر Fibers، یکی از ابزارهای دقیق است که الگوهای پارچهای را به وجود میآورد.
- فیلتر Lens Flare نیز در ارتباط با ایجاد حالتی مشابه نور مستقیم به لنز دوربین عمل میکند.
فیلتر Adaptive Wide Angle
کاربرد این فیلتر بیشتر برای صاف کردن تصاویری است که به حالت کروی یا ناهموار درآمده باشد. برای اینکار از منوی اصلی فیلتر Filter > Adaptive Wide Angle را انتخاب کنید. بعد از انتخاب مسیر وارد محیط نرم افزاری شوید. سپس میتوانید با انجام تغییرات مناسب با این فیلتر تصویر مورد نظر را بهبود دهید.
فیلتر برجسته سازی در فتوشاپ
همانطور که فیلتر رنگ در فتوشاپ موجود است، فیلتر برجسته سازی در فتوشاپ وجود دارد. فیلتر Stylize میتواند این کار را برای شما انجام دهد. حال اگر میخواهید بدانید آموزش فیلتر گذاشتن روی عکس چگونه است، تا پایان بخش همراه ما شوید.
- به منوی Filter بروید و روی گزینه Stylize کلیک کنید.
- اکنون میتوانید از فیلترهای زیر مجموعه آن استفاده کنید.
- فیلترهای زیر مجموعه Stylize شامل، فیلتر Diffuse، فیلتر Emboss، فیلتر Extrude، فیلتر Solarize، فیلتر Tiles، فیلتر Oil Paint، فیلتر Fine Edges و… میباشد.
- هر کدام از این فیلترها به نوع در برجستهسازی تصاویر موثر هستند.
- برای یافتن گزینهای مناسب بهتر است هر کدام از این فیلترها را در مجموعه Stylize امتحان کنید.
سخن نهایی
در این پست آموزشی با فیلتر عکس در فتوشاپ آشنا شدیم. در قسمتهای بعدی نیز با آموزش افکت حرفهای عکس در فتوشاپ، در خدمت شما هستیم. فیلترها میتوانند تغییرات جذابی را بر روی تصاویر اعمال کنند. هر کدام حالتی متفاوت دارند و شاید در قسمتی جداگانه در فتوشاپ دیده شوند. اما با استفاده از این فیلترها میتوان حال و هوای یک تصویر را تغییر داد. اگر میخواهید طرز استفاده از فیلترهای فتوشاپ را بیاموزید، به مقالهی مربوطه مراجعه کنید.