چگونه مشکل کند شدن فتوشاپ را برطرف کنیم؟

یکی از سوالاتی که بسیاری از کاربران تدوین باما از ما میپرسند این است که چگونه مشکل کند شدن فتوشاپ را برطرف کنیم؟ همانطور که میدانید نرم افزار فتوشاپ از بهترین و پرکاربردترین نرم افزارها برای طراحان و ویرایشگران است. به همین خاطر عملکرد آن به شدت مهم بوده و در صورتی که با اختلالی مواجه شوند، برنامه ریزی کار و پروژههای شما را بهم میریزد. در این شرایط بهتر است به دنبال یافتن راهکار باشید زیرا با چندین راهکار ساده در بیشتر مواقع این مشکلات قابل حل هستند. در این آموزش فتوشاپ سعی داریم روشها و راهکارهای مختلفی برای حل این مشکل ارائه دهیم. پس تا پایان این مطلب با ما همراه باشید و نتایج خود را در قسمت کامنتها اعلام نمایید.
افزایش سرعت فتوشاپ
یک ادیتور حرفهای برای ویرایش در برنامه فتوشاپ نیازمند سرعت است. یکی از دغدغههایی که برای بسیاری از کاربران وجود دارد، مشکل کند شدن نرم افزار فتوشاپ میباشد. علت این کندی میتواند به دلایل مختلفی باشد که در ادامه به بررسی آنها میپردازیم:
ریستارت کردن نرمافزار فتوشاپ
یکی از اصلیترین و سادهترین راه حلها برای برطرف کردن مشکل کند شدن فتوشاپ، بستن و باز کردن مجدد آن میباشد. غالبا در زمان ویرایش و ادیت تصاویر در این برنامه و استفاده از ابزارهای مختلف، برنامههای زیادی باز میماند. همین امر موجب میشود که با هنگ شدن یا کندی مواجه شوید. به این نکته توجه داشته باشید که علاوه بر ریستارت کردن نرمافزار، بهتر است سیستم خود را نیز ریستارت کرده تا مشکل ایجاد شده حل شود. لازم به ذکر است که هر برنامهای که در پس زمینه در حالت اجرایی باشد، عملکرد فتوشاپ را تحت تاثیر قرار میدهد.
مشکل عدم چرخش صحیح عکس
برخی مواقع نرم افزار فتوشاپ به هنگام چرخش تصویر با ابزار «Image Adjustment» دچار مشکل میشود. اما شما میتوانید با یک جایگزینی ساده این مسئله را حل کنید. بهتر است به جای استفاده از ابزار «Image Adjustment» برای چرخاندن، حرکت دادن یا کج کردن تصاویر از ابزار Transform کمک بگیرید. برای انجام آن پس از باز شدن تصویر در فتوشاپ آن را انتخاب کرده (این کار را با کلیدهای ترکیبی Ctrl+T انجام دهید) سپس بر روی تصویر راست کلیک نمایید. در این قسمت میتوانید حالتهای مختلف چرخش تصویر را مشاهده کنید که با انتخاب هر کدام، به نوعی چرخش را تجربه خواهید کرد. همچنین برای معکوس کردن داخل تصویر نیز میتوانید از گزینههای این قسمت کمک بگیرید. چرخش با سایر گزینههای داخل فتوشاپ میتواند مشکل پرس نرم افزار، کند شدن یا بسته شدن صفحه را به همراه داشته باشد.
نرم افزار فتوشاپ را بروزرسانی کنید
با بروز رسانی این نرم افزار میتوان مشکل کند شدن فتوشاپ را برطرف کنیم. در صورتی که با ریستارت کردن برنامه و سیستم خود، این مشکل حل نشد، این راه حل کاربردی نیز به شما کمک خواهد کرد. بنابراین جدیدترین و آخرین نسخه برنامه فتوشاپ را بر روی سیستم خود نصب نمایید. برای اجرایی شدن نسخه مورد نظر مراحل زیر را انجام دهید:
- ابتدا برنامه فتوشاپ را باز کرده و سپس مسیر Help > Updates بروید.
- در مرحله بعدی پس از انجام مسیر داده شده، با مشاهده گزینه Creative Cloud آن را باز کنید.
- در صورت عدم دسترسی به اپلیکیشن مورد نظر، امکان دسترسی به صورت مستقیم نیز وجود خواهد داشت.
- پس از آن بر روی گزینه Updates کلیک کنید.
- توجه داشته باشید که در سمت راست قسمت بالا سه نقطه وجود دارد، بر روی آن کلیک کرده و پس از آن گزینه Check for Updates را انتخاب نمایید.
- اکنون با مشاهده گزینه Update روی نوار جانبی، بر روی آن کلیک کنید.
- اگر این گزینه را مشاهده نکردید بدان معناست که نسخه بروز رسانی روی سیستم شما وجود ندارد.
- اگر میخواهید آپدیت را به صورت کلی انجام دهید، گزینه Update All را انتخاب کنید.
- اکنون با وارد شدن به این مرحله، با کلیک کردن بر روی گزینه Creative Cloud مراحل انجام شده را تمام کنید.
- پس از آن نرم افزار فتوشاپ را به حالت اجرایی درآورید.
غیر فعالسازی پلاگینهای شخص ثالث
در این بخش نیز با استفاده از پلاگینهای شخص ثالث و غیرفعال کردن آن میتوانیم مشکل کند شدن فتوشاپ را برطرف کنیم. معمولا این موضوع یکی از دلایل اصلی کاهش سرعت در نرمافزار فتوشاپ است. برای اینکه به این موضوع برسیم که پلاگین باعث کاهش سرعت فتوشاپ شده میتوانید از این راه حل کمک بگیرید:
- ابتدا نرم افزار فتوشاپ را به حالت اجرایی درآورده و سپس دکمه Shift را فشار دهید. در مرحله بعد باید از پلاگین شخص ثالث عبور کنید. این کار را انتخاب گزینه ok انجام دهید.
- اکنون مجددا برنامه فتوشاپ را باز کرده تا از برطرف شدن مشکل مطمئن شوید.
- به این نکته توجه کنید که اگر در این مرحله مشکلی وجود نداشت، کاهش سرعت مربوط به پلاگینها میباشد.
- بنابراین تمام پلاگینهای موجود را به آخرین نسخه بروزرسانی نمایید.
- در صورت عدم حل شدن مشکل، از حذف تکی پلاگینها کمک بگیرید.
تنظیمات عملکرد فتوشاپ را با کمک حافظه تغییر دهید
یکی از راههای افزایش سرعت نرمافزار فتوشاپ، استفاده از حافظه میباشد. پس برای رفع مشکل کند شدن به تنظیمات فتوشاپ رفته و حداکثر رم مصرفی را کنترل نمایید. در نظر داشته باشید که با بالا بردن میزان حافظه در دسترس، حتی اگر عملکرد سیستم ضعیف باشد، باز هم سرعت برنامه افزایش خواهد یافت. در ادامه به این نکته توجه داشته باشید که برای رفتن به بخش تنظیمات فتوشاپ و آگاهی از عملکرد آن مسیر Edit>Preferences>Performance بروید. این مسیر برای سیستم عامل ویندوز بوده و برای سیستم عامل ios باید مسیر Photoshop>Preferences>Performance را انتخاب نمایید.
مشکل ذخیرهسازی فایلها با فرمت PNG
زمانی که سند کاری یا پروژهی شما دارای کانال 32 بیتی یا حالت رنگی CMYK باشد، نمیتوانید آن را به عنوان یک فایل PNG ذخیره نمایید. برای حل این مسئله باید حالت رنگی را به حالت RGB تغییر دهید تا بتوانید آن را به فرمت موردنظر ذخیره کنید. برای انجام این کار باید به منوی Image مراجعه نمایید. سپس بر روی گزینه Mode کلیک کرده و در نهایت حالت RGB color را انتخاب کنید. پس از تغییر حالت میتوانید کلیدهای ترکیبی Ctrl + Shift + S فشار دهید و در قسمت Save As پروژهی خود را با فرمت PNG ذخیره کنید.
تنظیمات عملکرد فتوشاپ را با استفاده از حافظه کش و تاریخچه تغییر دهید
اگر میخواهیم سرعت نرم افزار فتوشاپ را افزایش دهیم و مشکل کند شدن فتوشاپ را برطرف کنیم، میتوانیم به قسمت تنظیمات عملکرد برنامه رفته و سپس به بخش تاریخچه و حافظه کش برویم. در این بخش میزان اطلاعات ذخیره سازی شده توسط فتوشاپ درون رم مشخص میشود. در این قسمت سه گزینه برای انجام بهینهسازی مشاهده میکنید. برای پیکر بندی حالت تاریخچه، سطح کش و در نهایت اندازه کش امکان انجام آن به صورت دستی وجود دارد. زمانی که شما سطح کش و استفاده از کشهای کوچک را بالا میبرید، سرعت ویرایش، حرکت تصویر و یا زوم کردن افزایش خواهد یافت. به این نکته نیز توجه کنید که پس از انجام تغییرات لازم برای اجرایی شدن آنها باید نرم افزار فتوشاپ را ریستارت شود.
تنظیمات عملکرد فتوشاپ را با کمک پردازنده گرافیکی تغییر دهید
از دیگر روشهای بالا بردن سرعت فتوشاپ کمک گرفتن از این روش است. با بکارگیری این راه حل، میتوانیم مشکل کند شدن فتوشاپ را برطرف کنیم. برای دسترسی به این روش باید گزینه Use Graphics Processor را فعال سازی کرده تا همراه از CPU در نرم افزار استفاده شود. به بخش تنظیمات پیشرفته بروید و یکی از سطوح را به دلخواه انتخاب کنید. گزینه های پیشنهادی سطوح شامل: پایه، نرمال و پیشرفته است. در صورتی که گزینه آخر را انتخاب کنید، میزان فشار روی GPU را افزایش خواهد یافت. در ابتدا میتوانید گزینه پیشرفته را انتخاب نمایید، در ادامه در صورت عملکرد نامناسب نرم افزار، میتوانید سطح را به نرمال و سپس پایه تغییر دهید.
اشکال در ارتباط با مانیتورهای خارجی
یکی از ویژگیهای نرم افزار فتوشاپ این است که برای انجام ویرایش تصویر، انجام محاسبات دقیق است. این دقت تا جایی پیش میرود که تغییرات انجام شده را بدون اختلاف زمانی به کاربر نشان میدهد. در این زمان اگر از یک مانیتور به صورت مجزا استفاده کنید، این محاسبات دقیق افزایش مییابد. به موازات این پیچیدگی و و محاسبات روند سرعت فتوشاپ کاهشی عمل کرده و در نهایت از سرعت آن کاسته میشود. راه حل کاربردی در این زمینه جدا کردن مانیتور و استفاده از صفحهی سیستم است. علاوه بر این میتوانید رزولوشن را در مانیتور خارجی تنظیم کرده تا مشکل کندی برنامه برطرف شود.
انجام تنظیمات History
علاوه بر مواردی که در قسمتهای قبلی به آن اشاره شده، استفاده از این روش نیز در افزایش سرعت فتوشاپ تاثیرگذار است. شما میتوانید برای بکارگیری این راهحل مراحل زیر را انجام دهید:
- در ابتدا به پنل History در برنامه photoshop بروید.
- سپس مقدار فضای ذخیره شده در این قسمت که تا 1000 حالت تاریخ را تغییر دهید.
- در نظر داشته باشید که عدد پیش فرض در این بخش عدد 50 است.
- در ادامه برای تغییر عدد مسیر Edit > Preferences > Performance را بروید.
- به این ترتیب شما میتوانید برای کاهش عدد تعداد موارد ذخیره سازی شده اقدام کرده و در نهایت سرعت فتوشاپ را با تغییر در قسمت History States بالا ببرید.
آموزش حل مشکل بسته شدن فتوشاپ
این مشکل نیز از آزاردهنده ترین مسائل نرم افزار فتوشاپ است که ممکن است برای هر فردی اتفاق بیفتد. بسته شدن فتوشاپ به صورت خودکار و ناگهانی دلایل زیادی دارد. اما برای حل این مسئله میتوانید از راهکارهای این بخش استفاده نمایید.
- راهکار اول: بهترین راهکار توصیه شده این است که سیستم خود را به روز رسانی کنید. این روش به شما کمک میکند تا مشکلات متعددی در سیستم یا نرم افزار فتوشاپ را به پایان برسانید. برای بهروزرسانی کردن سیستم خود باید به تنظیمات کامپیوتر مراجعه کرده و بررسی کنید که آیا نسخهی جدیدی ارائه شده است یا خیر. معمولا نسخههای جدید و آپدیت شده، مشکلات نسخههای قبلی را برطرف میکنند. از این جهت میتوان گفت به روز رسانی سیستم برای حل این مشکل مفید است.
- راهکار دوم: راه حلی راحتتر از قبل این است که فتوشاپ را به روز رسانی کنید. اگر نسخهی فتوشاپ شما اصلی است میتوانید به منوی Help رفته و با انتخاب گزینه Updates آن را به روز رسانی کنید. پس از این مراحل از سمت چپ پنجره Creative cloud روی سه نقطه بالا سمت راست کلیک کرده و گزینهی Check for updates را برگزینید. اما در صورتی که از نسخههای رایگان یا غیراصل استفاده میکنید، به روش قبل نمیتوانید بهروزرسانی را انجام دهید. شما باید از طریق سایتی معتبر اقدام کرده و نسخه دیگری از فتوشاپ را دانلود و نصب نمایید.
- راهکار سوم: مشکل کمبود فضای خالی را بررسی کنید. زیرا در اکثر مواقع این موضوع سبب بسته شدن ناگهانی فتوشاپ میشود. نرم افزار فتوشاپ برای آنکه بتواند عملکردی صحیح داشته باشد باید فضای خالی زیادی روی هارد درایو ایجاد کنید. در اصل بهتر است تقریبا پنج برابر اندازه فایلی که روی آن کار میکنید فضای خالی در اختیار نرم افزار قرار دهید. به این ترتیب با چنین مشکلاتی مواجه نخواهید شد.
سخن نهایی
در این بخش از تدوین باما به سوال ( چگونه مشکل کند شدن فتوشاپ را برطرف کنیم؟ ) پاسخ دادیم. در صورتی که مشکل شما با راهکارهای این مطلب حل نشد میتوانید از طریق بخش نظرات آن را مطرح کرده و در اسرع فرصت منتظر به شما پاسخ خواهیم داد. راهکارهای این مطلب از پرکاربردترین و اصلی ترین راهکارها برای حل مشکل فتوشاپ است. همانطور که در آموزش افترافکت و آموزش پریمیر راهکارهای متفاوتی برای حل مشکلات نرم افزاری ارائه دادیم.
برخی از کاربران پرسیده بودند که ( مشکل بسته شدن فتوشاپ را چگونه حل کنیم؟ ) ما در بخش مربوطه این مطلب، سه راهکار اساسی ارائه دادیم تا بتوانید این مسئله فتوشاپ خود را به آسانی برطرف کنید. اگر بخواهیم به صورت اجمالی این مطلب را بررسی کنیم باید بگوییم که شما میتوانید مشکلات خود را با راهکارهایی همچون ریستارت کردن فتوشاپ، به روز رسانی نسخهی فتوشاپ، ریست کردن تنظیمات، تغییر تنظیمات عملکرد فتوشاپ، ارتقای سیستم و نرم افزار و… حل کنید. سپاس از همراهی شما تا انتهای این پست آموزشی.