برش دایرهای عکس در فتوشاپ
یکی از اصلیترین فعالیتها در فتوشاپ، برش تصاویر است که به شکلهای مختلفی انجام میشود. اما شاید برش دایرهای عکس در فتوشاپ کمی سخت به نظر آید. در این مطلب از تدوین باما سعی داریم این آموزش را به شما ارائه دهیم تا بتوانید به ساده ترین شکل ممکن این کار را انجام دهید. اکثر گرافیستها برای انجام پروژههای خود، نیازمند یادگیری چنین مهارتی هستند. حتی پس از برش باید مواردی همچون آموزش تنظیم نور در فتوشاپ، جدا کردن شی از پس زمینه، تنظیم رنگ تصویر و… را بر روی آن اعمال کنند. بنابراین بهتر است برای آموختن، این آموزش فتوشاپ را تا انتها دنبال کنید. در صورتی که از روش دیگری برای انجام این کار کمک میگیرید، در بخش کامنتهای این پست با ما به اشتراک بگذارید.
آشنایی با تکنیکهای برش عکس در فتوشاپ
برای برش عکس در فتوشاپ دو روش یا تکنیک وجود دارد:
- روش اول استفاده از ابزار کراپ (Crop) است.
- روش دوم ابزارهای انتخاب یا سلکشن (Selection tools) میباشد.
قطعا استفاده از ابزار کراپ (Crop) ، روشی آسانتر و کارآمدتر است که هر فردی از آن کمک میگیرد. اما روش انتخاب یا سلکشن (Selection tools) نیاز به مهارت و دقت بیشتری دارد و در سناریوهای بیشتری مورد استفاده قرار میگیرد. به عنوان مثال برای ادیت عکاسی از محصول نیز مناسب است و با کمک این تکنیک میتوان حالتهای مختلفی را از یک تصویر ایجاد کرد. گرچه این ابزار نیازمند تمرین و تجربه است اما به معنای سخت بودن آن نیست و به آسانی میتوان آن را آموخت. در ادامه با نحوهی انجام آن آشنا خواهید شد.
مراحل برش دایرهای تصویر در فتوشاپ
برای اینکه بتوانید در برنامه فتوشاپ تصاویر را به شکل دایره درآورید، باید مراحل زیر را انجام دهید:
- باز کردن تصویر در نرم افزار فتوشاپ: برای باز شدن تصویر مورد نظر باید مسیر File>>Openرا انتخاب کنید. در ادامه لایهای را مشاهده نمیکنید و تنها یک تصویر خواهید دید.
- بازگشایی قفل لایه Background: برای اینکه قفل این لایه را بردارید به پنل لایهها رفته و دو مرتبه روی آن کلیک کنید. سپس برای اینکه به لایهای معمولی تغییر کند گزینه OKرا انتخاب و روی آن کلیک کنید. در ادامه نیز میتوان نامی دلخواه برایش در نظر بگیرید.
- انتخاب کردن ابزار Elliptical Marquee Tool: برای انتخاب این ابزار نیز باید به قسمت نوار ابزار سمت چپ رفته و برروی آن راست کلیک کنید. در نظر داشته باشید که عبارت Rectangular marquee Tool به عنوان تنظیمات پیش فرض انتخاب شده است. شما باید این عبارت را تغییر داده و گزینه Tool Elliptical Marqueeرا انتخاب نمایید.
- ترسیم دایره: پس مشخص شدن ابزار، برای ایجاد دایره ماوس را روی قسمت مورد نظر در تصویر بکشید. برای حفظ دایره کامل باید کلید SHIFTرا نگه دارید. معکوس کردن لایه: برای برعکس شدن لایه باید پس از ایجاد دایره گزینه Select را انتخاب کرده و پس از آن بر روی گزینه Inverse نیز کلیک نمایید.
- پاک کردن لایه های بیرونی: برای پاک کردن این لایهها روی گزینه Inverse کلیک کرده تا کادر خط چین در اطراف تصویر را مشاهده کنید. در ادامه برای حذف بقیه قسمتها کلید Deleteرا انتخاب نمایید لایههای بیرونی پاک شوند.
- برش تصویر: برای این منظور گزینه Rectangular marquee Toolرا انتخاب و سپس برای برش نیز مسیر Toolbar>> Image را رفته و بر روی گزینه Crop کلیک کنید.
- ذخیره سازی تصویر: برای ذخیره کردن برش دایرهای عکس در فتوشاپ نیز قالب png را انتخاب کنید. این قالب تصویر مورد نظرتان را بدون پس زمینه ذخیره سازی میکند.
برش عکس در فتوشاپ
در صورتی که نخواهید یک برش دایرهای ایجاد کنید، میتوانید از ابزار کراپ (Crop) کمک بگیرید. این ابزار در منوی سمت چپ فتوشاپ قرار دارد و میتوانید آن را با کلید میانبر “C” فعال کنید. برای کار با آن باید با گیرههای ابزار کراپ حاشیه تصویر را جابجا کرده و حتی میتوانید بدون رعایت نسبتهای طول و عرض تصویر، کراپ را تنظیم کنید. همچنین میتوانید از حالتهای آماده آن بهرهمند شوید. در نهایت با برداشتن نشانگر ماوس از خارج برش، میتوانید زاویه عکس را نیز تغییر داده و یا حتی آن را بچرخانید.
سخن نهایی
در این مطلب با برش دایرهای عکس در فتوشاپ و ابزار برش آشنا شدیم. برای اجرای آن میتوانید از مراحل برش دایرهای تصویر در فتوشاپ کمک بگیرید. زیرا در این بخش روش اجرای آن را به صورت کامل توضیح دادیم. اکثر افراد برش یک تصویر را با ابزاری به نام Crop انجام میدهند. اما برای آنکه برشی متفاوت مانند دایره داشته باشیم، باید از ابزارهای دیگری استفاده کنیم. شما میتوانید از این تکنیک برای ایجاد کلاژها و مونتاژهای پیچیده نیز استفاده کنید. در صورتی که با سوال یا چالشی مواجه شدید، میتوانید آن را در بخش نظرات تدوین باما مطرح نمایید تا متخصصین ما در اسرع وقت پاسخ سوالات را به شما ارائه دهند. همچنین میتوانید برای آموختن آموزش پریمیر یا آموزش افترافکت به بخش اصلی سایت مراجعه نمایید.