تبدیل عکس به وکتور در ایلوستریتور
یکی از تکنیکهای مهم در دنیای طراحی، تبدیل عکس به وکتور در ایلوستریتور است که در این بخش از تدوین باما آن را خواهید آموخت. این ترفند به طراحان اجازه میدهد تا تصاویر پیکسلی را به طرحهای برداری با کیفیت بالا تبدیل کنند.
به عنوان مثال زمانی که به دنبال یک لوگو هستید اما فقط چند عکس بیکیفیت از آن پیدا میکنید، میتوانید خودتان اقدام کنید و عکس را به وکتور با کیفیت تبدیل کنید. البته در ادامه این محتوا تبدیل عکس به وکتور آنلاین رایگان را نیز معرفی خواهیم کرد تا با روشهای انجام آن آشنا شوید. این محتوا برای علاقه مندان به ایلاستریتور و طراحان گرافیکی کاملا مناسب است. پس تا پایان این مطلب با ما همراه باشید.
تصویر وکتور چیست؟
قبل از هر چیزی بهتر است با تصاویر وکتور آشنا شوید. وکتورها با تصاویر رستری (Raster) کاملا متفاوت هستند. زیرا تصاویر رستر از پیکسلهای مربعی تشکیل شدهاند اما تصاویر وکتور از چند ضلعیهای رنگ شده و مقیاس پذیر میباشند. به طور کل آنها بر اساس معادلات ریاضی تعریف میشوند. در آموزش فتوشاپ نیز به مقایسهی آنها با تصاویر معمولی پرداختیم. پس برای تبدیل عکس به وکتور رایگان باید ابتدا با عملکرد آن آشنا شوید تا بتوانید تغییر سایز، اندازه و کیفیت را بدانید. در صورتی که قصد دارید از وکتورهای رایگان و بی دردسر استفاده کنید، بهتر است با معرفی ۱۵ منبع رایگان برای دانلود تصاویر وکتور آشنا شوید.
نرم افزار تبدیل عکس به وکتور
از پرطرفدارترین و کاربردیترین نرم افزار تبدیل عکس به وکتور، میتوان به ادوبی ایلاستریتور اشاره داشت. پس اگر به دنبال یک نرمافزار قدرتمند برای طراحی وکتور هستید، این نرم افزار را در اولویت قرار دهید. تمامی ادیتورهای حرفهای برای ویرایش تصاویر خود از این گزینه استفاده میکنند. چرا که عکسهای مورد نظر را بدون کوچکترین افت کیفیتی و در بهترین حالت در اختیار کاربر قرار میدهد. مزیت این نرمافزار در مقایسه با نرم افزار فتوشاپ داشتن ویژگی تبدیل عکس از پیکسلی به برداری با کیفیت بالا است. بنابراین قابلیت بزرگ نمایی تصاویر و طرحها بدون از دست دادن کیفیت با انتخاب نرم افزار ایلوستریتور امکان پذیر خواهد بود.
آموزش مرحله به مرحله تبدیل عکس به وکتور
همانطور که در بخش قبل به آن اشاره کردیم بهترین برنامه تبدیل عکس به وکتور، در ایلوستریتور امکان پذیر است. در ادامه مراحل مختلف این فرآیند را توضیح میدهیم.
مرحله اول
- در ابتدا نرمافزار ایلوستریتور را باز کرده وارد منوی File شده و گزینه Open را انتخاب نمایید.
- سپس عکس پیکسلی موردنظر خود را در این نرم افزار باز کنید.
- اکنون تصویر را انتخاب کرده و پس از وارد شدن بر روی آن کلیک کنید.
- سپس نوبت به استفاده از ابزار Image Trace میرسد.
- پس به پنل بالا رفته و گزینه Image Trace را انتخاب نمایید.
- لازم به ذکر است که در نسخههای به روزرسانی شده، این گزینه به صورت یک دکمه در بالای پنجره مشاهده میشود.
- در مرحله بعد با کلیک روی گزینه Image Trace، تصویر عکس پیکسلی به خطوط برداری تبدیل میشود.
- اکنون پنل تنظیمات Image Trace را نیز باز کنید تا تنظیمات مختلفی مانند Threshold ، Paths ، Corners و Noise را تغییر دهید.
مرحله دوم
- در این مرحله پس از Image Trace باید Expand (گسترش) صورت گرفته تا بتوانید
- آن را ویرایش کنید.
- بنابراین به منوی Object رفته و گزینه Expand را انتخاب نمایید.
- به این نکته توجه کنید که در پنجره باز شده گزینههای Object و Fill تیک خورده باشند.
- پس از اطمینان از این مرحله، بر روی OK کلیک کنید.
- با وارد شدن به این مرحله نوبت به ویرایش و ذخیرهسازی فایل وکتور میرسد.
- اکنون برای ذخیره فایل وکتور، به منوی File رفته و گزینه Save As را انتخاب کنید.
- سپس در این بخش از بین فرمتهای AI ،SVG ،EPS گزینه دلخواه خود را انتخاب کرده و در نهایت فایل را ذخیره سازی کنید.
- در آخرین مرحله که مربوط به تنظیمات نهایی و خروجی است، حذف بخشهای اضافی یا بهبود جزئیات را نیز انجام دهید.
تبدیل عکس به وکتور با هوش مصنوعی
در بخشهای قبل راجع به تبدیل عکس به وکتور در ایلوستریتور صحبت کردیم. در این قسمت نیز برای اینکه بتوانید وکتور سازی انجام دهید، استفاده از سایتهای هوش مصنوعی، یکی از روشهای مناسب خواهد بود. هوش مصنوعی از ابزارهای الگوریتم پردازش تصویر، برای تصاویر وکتور استفاده میکند. برنامهها و سایتهایی که در ادامه معرفی میکنیم در این زمینه به شما کمک خواهند کرد.
سایت هوش مصنوعی Vectorizer.AI
با استفاده از این سایت شناخته شده میتوان تبدیل عکس به وکتور با هوش مصنوعی را انجام داد. ویرایشگر میتواند با کمک این هوش مصنوعی تصاویر JPEG و PNG خود را به فرمتی با کیفیت بالا و در سریعترین زمان ممکن به SVG تبدیل کند. اگر میخواهید به صورت رایگان از این سایت استفاده کنید، نسخه بتا این امکان را به شما خواهد داد. برخی از قابلیتهای اصلی این سایت در ارتباط با فرمتهای پشتیبانی شده، پیش نمایش زنده، تنظیم خودکار و انتخاب سبک ترسیم است.
سایت Vectorstock
اگر به دنبال یک سایت هوش مصنوعی وکتور به صورت رایگان هستید، با ثبت نام از طریق گوگل اکانت یا ایمیل میتوانید از این سایت استفاده کنید. Vectorstock به صورت کاملا حرفهای فعال بوده و تصاویر وکتور را به صورت روزانه اضافه میکند. کاربران در این سایت میتوانند وکتورهای مرتبط با گزینه انتخابی خود را نیز مشاهده کنند. برای دسترسی به موارد مشابه نیز تنها با یک کلیک بر روی گزینه انتخابی آن را به دست میآورند.
سایت Vector Magic
از دیگر سایتیهایی که تبدیل عکس به وکتور با هوش مصنوعی را انجام میدهد، این سایت میباشد. کاربران میتوانند با کمک Vector Magic تصاویر انتخابی خود را به صورت آنلاین وکتور سازی کنند. این فرآیند به زمان زیادی نیاز نداشته و با صرف زمانی اندک، میتوانید عکسهای وکتور شده را دانلود نمایید. لازم به ذکر است که این برنامه پرتال بوده و نیاز به دانلود و نصب نخواهد داشت. کار با این سایت ساده و آسان بوده و برای افراد مبتدی نیز گزینهای مناسب است. همچنین علاوه بر حالت Manual، از قابلیت اتوماتیک این برنامه نیز میتوان استفاده کرد. به طور کلی این نرم افزار کار را با حجمی کم و کیفیتی بالا ارائه میدهد.
سایت Canva
از دیگر سایتهای وکتورسازی با کمک هوش مصنوعی سایت Canva میباشد. ویرایشگران و طراحهای گرافیکی از این ابزار کاربردی برای طرحهای گرافیکی و ادیت تصاویر استفاده میکنند. این سایت شامل تعداد بالایی از قالبهای گرافیکی است که طرحهای متنوع و جدیدی را در اختیار کاربران قرار میدهد. برای دسترسی به این سایت میتوانید از آدرس canva.com استفاده نمایید.
سایت infogram
این سایت نیز در زمینه وکتور با هوش مصنوعی فعال بوده و گزینهای مناسب برای بهرهمندی ویرایشگران عکس و تصاویر برای وکتور سازی است. این پلتفرم آنلاین طراح ها و اینفوگرافیک های مختلفی را در اختیار افراد قرار داده و به عنوان یک گزینه مناسب در ساخت وکتور مورد استفاده قرار می گیرد. به طور کلی این سایت برای کاربرانی که قصد ساخت انواع مختلف اینفوگرافیها را دارند، گزینهای ایدهآل است. چرا که تمهای از پیش طراحی شده و ساخت به صورت آنلاین اینفوگرافیها را ارائه میدهد.
تبدیل عکس به وکتور با گوشی
برخی اوقات ممکن است با کارهای عجلهای یا فورس مواجه شوید که در این صورت باید به دنبال تبدیل عکس به وکتور با گوشی باشید. با گوشی میتوانید تبدیل عکس به وکتور مینیمال را نیز انجام دهید. برای انجام این کار نیازی به نرم افزار ایلوستریتور ندارید. زیرا شما میتوانید با اپهای طراحی وکتور، به هدف خود برسید. در ادامه چندین اپلیکیشن به شما معرفی میکنیم.
برنامه Adobe Capture
این برنامه برای طراحی وکتور در گوشی فوقالعاده است. زیرا امکانات زیاد و فوق العادهای را به شما ارائه میدهد. با استفاده از فناوری Adobe Al technology میتواند ویژگیهای shape recognition و font suggestion را در طراحی شما ارتقا دهد. به عنوان مثال شما میتوانید از فونت دلخواه خود عکس بگیرید تا Al آن را شناسایی کرده و موارد مشابه را در Adobe Fonts به شما معرفی کند. پس در این زمینه از ویرایش، دست شما باز است و محدودیتی برای برای تمها و گرادیانتهای رنگی، براشهای دیجیتال، ۳D texture و…. ندارید. استفاده از آن برای اندروید مجاز است.
اپلیکیشن SketchBook
با کمک این اپلیکیشن دیگر نیاز نیست به دنبال سایت تبدیل عکس به وکتور بگردید. زیرا این برنامه انعطاف پذیری بینظیر دارد و توسط Autodesk توسعه یافته است. طراحی آن به صورت دقیق خطوط، اشکال و منحنیهای کامل میباشد. در نتیجه وکتوری طبیعی و بی عیب و نقص به شما ارائه میدهد. در این اپ طرح PSD نیز قابل اصلاح میباشد.
اپلیکیشن Vectorise Image
تبدیل عکس به وکتور در پیکس آرت امکان پذیر است اما اپلیکیشن Vectorise Image انتخاب بهتری میباشد. این برنامه میتواند گرافیکهای رستر را با فرمتهای مختلف (JPEG ، BMP و PNG) به وکتور مقیاس پذیر (AI ، ESG ، PDF و SVG) تبدیل کند. مزایای استفاده از آن شامل حفظ کیفیت تصویر، امکان ایجاد استیکر و کلیپ آرت و لاین آرت، مقیاس پذیر بودن و چرخانده شدن تصویر و… میباشد. اگر به دنبال تبدیل عکس به نقاشی در ایلوستریتور هستید، پیشنهاد میکنیم که از این برنامه استفاده کنید.
برنامه Skedio
این اپ برگزیده، برنده جایزه شده است. اپلیکیشن Skedio با موتور بسیار قدرتمند خود توانسته تبدیل عکس به وکتور در ایلوستریتور را به آسانی و با کیفیت انجام دهد. این برنامه استایلهای بسیار انعطاف پذیری برای طراحی دارد. همچنین میتواند ابزار Eraser را در اختیار شما قرار دهد و از استفاده فعال از قلم پشتیبانی کند. حرکات two-finger برای panning و بزرگنمایی در این اپ مفید واقع شده است. در نهایت اکسپورت را نیز میتوانید از طریق SVG و transparent background انجام دهید.
اپ Pen Tool SVG
نمونهای دیگر از اپهای طراحی وکتور که کاربران زیادی از آن رضایت دارند، Pen Tool SVG میباشد. با کمک این برنامه میتوانید طراحیهای خود را در قالب SVG اکسپورت کنید. همچنین میتوانید پیچیدگیهای این عمل را با کمک برنامه Pen Tool SVG آسانتر کنید. البته در نظر داشته باشید که نقطه ضعف این برنامه این است که نمیتواند از ایمپورت SVG که با برنامه ایجاد نشده است، پشتیبانی کند.
سخن نهایی
در این مطلب از تدوین باما تبدیل عکس به وکتور در ایلوستریتور را آموختید. وکتور کاربردهای بسیار زیادی دارد و در آموزش افترافکت و آموزش پریمیر نیز برخی از کاربردهای آنها را بررسی کردیم. در صورتی که قصد دارید از برترین و شگفت انگیزترین اپ های طراحی وکتور استفاده کنید، میتوانید موارد معرفی شده در این مطلب را در نظر بگیرید. ما سعی کردیم تا اپهای گوشی، سایتهای آنلاین و نرم افزار ایلوستریتور را به شما آموزش دهیم. اگر این مطلب برایتان مفید بود، آموزشهای دیگر را هم مطالعه نموده و به دوستان خود معرفی کنید.