تغییر رنگ قسمتی از عکس در فتوشاپ
شاید برای شما پیش آمده که سعی دارید رنگ یک شی یا قسمتی از تصویر را تغییر دهید. اکثر افراد با تغییر رنگ کل عکس آشنایی دارند اما تغییر رنگ یک قسمت، روشی متفاوت دارد. در این بخش از تدوین باما تغییر رنگ قسمتی از عکس در فتوشاپ را خواهیم آموخت. حتی میتوانید تغییر رنگ لایه در فتوشاپ را تجربه کنید و برای پروژههای خود استفاده نمایید. نرم افزار فتوشاپ نیز ابزارهای زیادی را برای ادیت رنگ در اختیار شما قرار میدهد. برای آموختن این آموزش فتوشاپ، تا پایان مطلب با ما همراه باشید.
تغییر رنگ قسمتی از تصویر
برخی افراد به دنبال تغییر رنگ قسمتی از عکس در اندروید هستند. اما بهتر است بدانید که برنامه تغییر رنگ عکس در فتوشاپ میباشد. به خصوص برای مواقعی که سعی دارید، تنها یک قسمت را تغییر دهید. نرم افزار فتوشاپ این قابلیت را به آسانی در اختیار شما قرار میدهد. در ادامه به شما میگوییم که از چه روشی برای انجام این کار کمک بگیرید.
انتخاب سوژه در فتوشاپ
برای آنکه بتوانید یک قسمت را تغییر رنگ دهید باید سلکت کردن دقیق را در فتوشاپ بیاموزید. زیرا بدون مشخص کردن قسمت موردنظر، کل تصویر تغییر میکند. درست مانند زمانی که از فیلتر تغییر رنگ در فتوشاپ استفاده میکنیم. در این برنامه میتوان با کمک ابزارهای زیادی این کار را انجام داد.
معرفی ابزارها
عنوان ابزار Rectangular Marquee Tool که زیر گروههای آن شامل موارد زیر میباشد.
- ابزار Rectangular Marquee Tool
- ابزار Elliptical Marquee Tool
- ابزار Single Row Marquee Tool
- ابزار Single Column Marquee Tool
این موارد از سادهترین ابزارها برای سلکت کردن هستند. اما ابزار دیگری با نام Lasso Tools وجود دارد که استفاده از آن، کشیدن به صورت دستی میباشد. کنترل این ابزار سختتر است و محل مورد نظر شما به صورت دقیق انتخاب نمیشود. اما استفاده از Polygon Lasso Tool راحتتر از ابزار قبلی میباشد. ابزار اخری که در این گروه قرار دارد Magnetic Lasso Tool میباشد که حالت آهنربایی دارد. کار کردن با این ابزار هم به دلیل آهنربایی که در آن وجود دارد، بسیار آسانتر است. البته بیشتر برای اشکالی کاربرد دارد که دارای اختلاف رنگ بوده و برای استفاده باید تا حد ممکن از حالت زوم کمک بگیرید.
ابزارهای پیشرفته سلکت کردن
اما در گروه بعدی ابزار Object Selection Tool قرار دارد که سلکت کردن با آن نیازمند کنتراست زیاد در تصویر میباشد. هم گروهی دیگر آن Quick Selection Tool است. طراحان و ویرایشگران زیادی از Quick Selection Tool برای انجام پروژههای خود کمک میگیرند. اگر قصد دارید در سریعترین زمان قسمت موردنظر خود را سلکتگیری کنید، میتوانید از این ابزار یا ابزار Magic Wand Tool کمک بگیرید. انجام کار با این دو گزینه بسیار آسان اما نتیجهی کار در برخی مواقع رضایت بخش نیست. در این صورت باید به سمت روشهای دستی برویم تا نتیجهای عالی کسب کنیم.
معرفی ابزارهای فوق پیشرفته
این ابزارها را در دسته فوق پیشرفته قرار دادیم تا بدانید که بهترین عملکرد را برای سلکت کردن دارد. نحوه انجام آنها به صورت دستی بوده و انتخابی دقیق و تمیز به شما ارائه میدهند. پس در صورتی که نتیجهی کار با ابزارهای قبلی رضایت بخش نبود، به سراغ ابزارهای این بخش بروید. اولین ابزار Pen Tool نام دارد. گزینه دوم Refine Edge Brush بوده و سومین ابزار Brush Tool میباشد. در نظر داشته باشید که هر گزینه دارای تنظیمات و نحوه عملکردی متفاوت میباشند. که پس از چند بار تست و امتحان کردن میتوانید تشخیص دهید که کدام برای پروژهی شما مناسب است.
تنظیم رنگ در فتوشاپ
پس از آنکه منطقه موردنظر را انتخاب کردید باید به سراغ تغییر رنگ آن قسمت بروید. برای این تغییر یا تنظیم رنگ در فتوشاپ میتوانید از روشهای مختلفی کمک بگیرید. در ادامه هر روش را به صورت کامل توضیح میدهیم.
سطل رنگ در فتوشاپ
همانطور که در آموزش افترافکت میتوان یک قسمت را تغییر رنگ داد، در این آموزش نیز قصد داریم با سطل رنگ فتوشاپ این کار را انجام دهیم. سادهترین روش تغییر رنگ قسمتی از عکس در فتوشاپ با کمک سطل رنگ انجام میشود. نام این ابزار Paint Bucket است و اگر از آن در قسمت سلکت شده استفاده کنید، میتواند فقط همان بخش موردنظر را تغییر رنگ دهد. این ابزار از طریق کلید میانبر G بر روی کیبورد نیز فعال میشود.
نحوه استفاده از Paint Bucket
برای استفاده از سطل رنگ باید رنگ مورد نظر را در قسمت Foreground وارد کنید. سپس با یک کلیک ساده در بخش سلکت شده، شاهد تغییر رنگ کل آن قسمت خواهید بود. اما این روش برای تمامی تصاویر مناسب نیست یک روش مخرب محسوب میشود. در صورتی که این روش برای پروژهی شما هم جواب نداد، به سراغ روشهای بعدی بروید.
استفاده از ابزار color change
روش دیگری که در فتوشاپ وجود دارد، ابزار color change میباشد. این ابزار احتمالا هیچ وقت به چشم نیامده است. جایگاه آن در پنل Tools میباشد و خیلی راحت فعال میشود. برای کار کردن با آن میتوانید کلید alt را گرفته و ماوس را بر روی بخش موردنظر بکشید. شما میتوانید قلموی خود را نرمتر یا زمختتر کنید.
تغییر رنگ لوگو در فتوشاپ
یکی از راههای نمایش کسب و کارها، استفاده از لوگو میباشد. برای داشتن یک لوگو حرفهای باید مراحل مختلفی انجام شود تا به طرح و رنگ دلخواه رسید. البته یک ادیتور برای اجرای سلیقه و نظرات فرد سفارش دهنده، فایلهای مورد نظر را لایه باز ذخیره سازی کرده تا امکان ایجاد تغییرات از جمله رنگ وجود داشته باشد. در ادامه مراحل تغییر رنگ لوگو در فتوشاپ را بیان میکنیم.
مرحله اول
اولین مرحله از تغییر رنگ لوگو در فتوشاپ برای ساخت لوگو، مربوط به لایه میباشد. بنابراین در ابتدا باید برنامه فتوشاپ را باز کرده و سپس به باکس layer styles بروید. برای اینکه دسترسی به این باکس داشته باشید روی علامت دو نقطه ای که در کنار قسمت لوگو کلیک کنید. پس از باز شدن صفحه گزینه layer styles را انتخاب نمایید.
مرحله دوم
در این مرحله باید به گزینه Color Overlay بروید. بنابراین پس از انتخاب مسیر layer styles، به صفحه جدید رفته و در منوی سمت چپ گزینه color overlay را انتخاب نمایید. در نظر داشته باشید که در ابتدا باید فعال سازی انجام شود و سپس با کلیک کردن بر روی این گزینه، به قسمت setting بروید.
مرحله سوم
یکی از مراحل تغییر رنگ در فتوشاپ 2024، مربوط به این مرحله یعنی انتخاب رنگ جدید است. پس از اینکه به بخش تنظیمات وارد شدید، امکان تغییر رنگ لوگو و اجرایی کردن آن وجود دارد. پس ابتدا گزینه blend mode را انتخاب کرده و روی حالت نرمال قرار دهید. عدد 100 را نیز برای گزینه opacity در نظر بگیرید. در ادامه برای انتخاب رنگ مورد نظر، به باکس رنگی گزینه blend mode رفته و بر روی رنگ دلخواه کلیک کنید.
تغییر رنگ قسمتی از لوگو در فتوشاپ
همیشه نیاز نیست که تمامی رنگهای لوگو را تغییر دهید، گاهی تنها به تغییر رنگ قسمتی از عکس در فتوشاپ نیاز میباشد. برای رسیدن به این هدف باید از قابلیت ماسک کردن استفاده نمایید. در ادامه مراحل انجام این کار را توضیح میدهیم.
- در اولین قدم، ابتدا لایه مورد نظر را انتخاب کنید.
- سپس برای کپی گرفتن از لایه دکمه میانبر ctrl + j را فشار دهید.
- در این مرحله به منوی کنار لایه رفته و گزینه fx را انتخاب و سپس به گزینه clear layer styles بروید.
- اکنون برای انتخاب رنگ دلخواه به باکس رنگی رفته و آن رنگ را انتخاب نمایید.
- در مرحله بعدی برای تغییر رنگ و شفافیت لایهها ابزار براش را انتخاب کنید.
- در نهایت با کمک برنامه فتوشاپ تشخیص رنگ انجام شده و رنگ قسمتی مورد نظر لوگو نیز تغییر خواهد کرد.
چرا رنگ در فتوشاپ تغییر نمیکند
در این بخش به دلایل سوال چرا رنگ در فتوشاپ تغییر نمیکند، خواهیم پرداخت. این مشکل میتواند به علتهای متعددی در زمان ویرایش تصویر به وجود آید. در ادامه این دلایل را بررسی میکنیم.
تنظیمات نامناسب در فتوشاپ
گاهی تنظیمات داخلی باعث میشود تا تغییر رنگ دلخواه انجام نشود. در این زمینه باید تنظیمات پیشفرض یا مخفی را بررسی کرده تا از این بابت مطمئن شوید. پس برای رفع این خطای احتمالی تنظیمات فتوشاپ را بررسی کرده و در صورت لزوم از تنظیمات پیشفرض مناسب استفاده نمایید. علاوه بر این بهتر است از بابت به روزرسانی نرمافزار فتوشاپ نیز خیالتان راحت شود. چرا که بهروزرسانیهاخود باعث حل مشکلات و باگهای نرمافزاری میباشد.
ایجاد مشکل در فرمت فایل
از دیگر مشکلات مربوط به اینکه چرا رنگ در فتوشاپ تغییر نمیکند، در ارتباط با اجرایی کردن تغییر رنگ بر روی فرمت نادرست است. همین مشکل باعث بروز مشکلاتی در تغییر رنگ خواهد شد. لازم به ذکر است که فرمتهای فایل GIF و PNG تنظیمات رنگ محدود داشته و تغییر رنگ در این فایلها به درستی صورت نمیگیرد. میتوانید جایگزین این فرمتها از JPEG یا TIFF استفاده کنید. مزیت بکارگیری فرمتهای نامبرده، تنظیم رنگ بهتر و امکان تغییر رنگ صحیح میباشد.
سخن نهایی
در این مطلب با تغییر رنگ قسمتی از عکس در فتوشاپ آشنا شدیم. در محتوای قبل از تغییر رنگ در فتوشاپ صحبت کردیم. اما این محتوا به صورت اختصاصی، روش تغییر رنگ تنها قسمتی از تصویر را به شما آموزش داد. برای تغییر رنگ در ویدیوهای خود میتوانید به آموزش پریمیر مراجعه نموده و از نکات آموزشی رایگان آن بهرهمند شوید. فراموش نکنید که یادگیری هر کدام از نرم افزارهای ادوبی برای مسائل روزمره و حتی کسب درآمد شما مفید میباشد. پس اگر قصد دارید از دانشجویان رایگان تدوین باما باشید، بهتر است از بخش وبلاگ استفاده نمایید.