تغییر سرعت ویدیو در پریمیر
در این مطلب از تدوین باما با تغییر سرعت ویدیو در پریمیر آشنا خواهید شد. اگر با نرم افزار پریمیر و بخش تایم لاین آن آشنایی ندارید و سعی دارید سرعت ویدیوهای خود را کاهش یا افزایش دهید، ابتدا باید این مطلب را مطالعه کنید. سپس بر اساس آموزشها عمل نمایید تا بتوانید این مهارت را به صورت کامل بیاموزید. در بخش وبلاگ سایت نیز میتوانید موارد دیگر را با آموزش پریمیر به صورت رایگان یاد بگیرید. به طور کلی برای برخی مواقع تغییر سرعت قسمتی از فیلم لازم است، پس نمیتوان از این مبحث چشمپوشی کرد. با ما همراه باشید تا روش انجام و تمامی نکات آن را بیاموزید.
افزایش سرعت پخش در پریمیر
همانطور که میدانید پریمیر راهکاری است که با کمک آن میتوان تغییرات زیادی را بر روی ویدیوها اعمال کرد. حتی شما میتوانید سرعت پخش فیلم را به سبک اسلوموشن و یا فستموشن تغییر دهید. در این بخش چگونگی افزایش سرعت ویدئو را خواهیم آموخت. اما قبل از آموزش به این نکته توجه داشته باشید که بدون تمرین نمیتوانید این موارد را بیاموزید. پس در صورتی که یک کارآموز هستید، بهتر است مطابق مراحل پیش بروید تا نتیجهای رضایت بخش کسب کنید.
مرحله اول
ابتدا باید نرم افزار پریمیر را اجرا کنید. سپس بر روی فایل ویدئویی که میخواهید دابل کلیک کنید. اکنون خواهید دید که فایل ویدئویی شما در مانیتور بخش Source نمایش داده میشود. با کلیک چپ موس به بخش مهم تایم لاین وارد شوید. شما در این بخش میتوانید تغییر سرعت فایل ویدئویی داشته باشید. در ادامه روی فایل ویدئویی کلیک راست کرده و گزینه Speed/Duration را انتخاب کنید. در صورتی که خط زمان را به ابتدا بکشید و دکمه Play را بفشارید، میبینید که فیلم به طور معمولی و با سرعت نرمال پخش میشود.
مرحله دوم
اگر روی فایل ویدئویی کلیک راست کنید و Speed/Duration را انتخاب نمایید، یک کادر به شما نمایش داده میشود. شما میتوانید در بخش Speed اعداد را تغییر داده و با این تغییر سرعت آن را کاهش یا افزایش دهید. به عنوان مثال زمانی که مقدار آن را از 100 به مقدار 500 تغییر میدهید، بازه زمانی فیلم افزایش پیدا میکند. در نهایت پس از اعمال تغییرات بر روی دکمه OK کلیک نمایید.
مرحله سوم
مجددا به ابتدا خط زمانی برگردیم و ویدیوی خود را Play کنیم، خواهیم دید که بازه زمانی را کوتاهتر کرده است. این اتفاق زمانی رخ میدهد که سرعت را افزایش دادهایم. برای ساخت موشن گرافیک یا جلوههای ویژه نیز میتوانید این عملیات را در آموزش افترافکت بیاموزید. دوباره بر روی ویدیوی خود کلیک راست کنید. در این مرحله باید Speed/Duration را انتخاب کنیم. در کادری که برایتان باز میشود، دو گزینه دارید. یکی از این گزینهها Maintain Audio Pitch میباشد که با فعال کردن تیک آن، نوع صدای اولیه ویدئو حفظ میشود. در نتیجه این گزینه را فعال کرده و بر روی دکمه OK کلیک کنید.
مرحله چهارم
زمانی که مجددا ویدیوی خود را Play میکنید، متوجه میشوید که نوع صدا در پخش جدید با نوع صدای قبلی متفاوت است. زیرا گزینهای که فعال کردیم سبب شد تا حالت اصلی صدا برای ویدیوی شما حفظ شود. گزینهی بعدی در آن کادر Shifting Trailing Clips Ripple Edit میباشد. حال اگر این گزینه را فعال کنیم چه اتفاقی برای ویدیوی ما میافتد؟ با فعال نمودن حالت Ripple Edit Shifting Trailing Clips تغییری در صدا اعمال میگردد. در نتیجه تیک آن را بزنید و دکمه OK را بفشارید. سپس به با برگرداندن خط زمان به ابتدا، تغییرات را مشاهده کنید. اگر در این بخش تغییراتی احساس نکردید بهتر است گزینه Shifting Trailing Clips Ripple Edit را غیرفعال کنیم.
کاهش سرعت فیلم در پریمیر
در این بخش میتوانید روش slowmotion را بیاموزید. برای کاهش سرعت ویدئو یا همان اسلوموشن ابتدا دو بار روی فایل ویدئویی کلیک کنید. به این صورت میتوانید آن را در مانیتور بخش Source مشاهده نمایید. سپس ویدئو خود را وارد بخش تایم لاین کنید. اکنون باید CTI را به ابتدا برده و فیلم را اجرا کنید. در این صورت مطمئن میشوید که تغییری در ویدیوی شما ایجاد نشده است و ویدیو در حالت عادی خود قرار دارد.
مرحله اول
ابتدا بخشی از ویدیوی خود را انتخاب و کپی کنید. سپس CTI را در ابتدا قرار دهید و اندازه تایم لاین را بزرگتر نمایید. بازه زمانی 3 دقیقهای از ویدیوی شما قابل مشاهده میباشد و در نظر داشته باشید که کل ویدئو رؤیت نمیشود. حال بر روی فایل مربوطه راست کلیک کرده و گزینه Scale to Frame Size را بفشارید. با این گزینه تمامی ویدیو به نمایش درمیآید.
برای اعمال اسلوموشن روی ویدئو راست کلیک کرده و گزینه Speed/Duration را انتخاب نمایید. در این قسمت باید اعداد را تغییر دهید تا بتوانید کاهش سرعت را بر روی ویدیوی خود اعمال کنید. به عنوان مثال مقدار 100 ثانیه را به 50 تغییر داده و کلید Ok را بفشارید. به این مقدار فیلم شما افزایش مییابد. در اصل اگر CTI را به ابتدا ببرید و Play کنید، متوجه میشوید که فیلم شما حرکت آهسته شده است.
مرحله دوم
در این مرحله قصد داریم بخشی از فیلم را بدون دخالت صدا اسلوموشن کنیم. برای انجام این کار روی فایل خود راست کلیک کرده و گزینه Speed/Duration را انتخاب نمایید. اگر گزینههای Ripple Edit, Shifting Trailing Clips برای شما فعال شود، تغییراتی را در صدا مشاهده خواهید کرد. اما در صورتی که بخواهید مقدار اولیه صدا در ویدیوی شما حفظ شود، باید گزینه Maintain Audio Pitch را فعال کنید.
به این ترتیب خواهید دید که میزان صدا همزمان با کاهش سرعت ویدئو، کاهش نمییابد. پس از تیک گزینه و اعمال تغییرات روی Ok کلیک نمایید تا ذخیره شود. اکنون CTI را به ابتدا برده و Play نمایید تا شاهد تغییرات این قسمت باشید. به این ترتیب خواهید دید که کیفیت و میزان صدا حفظ شده و تغییرات تنها بر روی ویدیو اعمال خواهد شد.
مرحله سوم
تا این مرحله تمامی این عملیات را به صورت دستی انجام دادیم. اما اگر بخواهیم این کار را به صورت کمی سادهتر کنیم، باید مجدداً گزینه Speed/Duration را انتخاب کنید. در این بخش به جای تغییر سرعت به آن زمان بدهید و در نهایت روی Ok کلیک کنید. سپس CTI را به ابتدای ویدیو ببرید و Play کنید تا شاهد کاهش سرعت آن باشید. برای جدا کردن صدا از فیلم در پریمیر نیز میتوانید، پست آموزشی مربوطه را مطالعه نمایید. زیرا در برخی مواقع استفاده از این روش برای شما لازم است.
سخن نهایی
در این مطلب با تغییر سرعت ویدیو در پریمیر آشنا شدیم. چگونگی تغییر سرعت ویدئو در پریمیر چه به صورت اسلوموشن و یا فستموشن و به همراه تأثیرات آن بر صدا توضیح داده شده است. شما میتوانید در بخش اول افزایش سرعت ویدیو را مرحله به مرحله انجام دهید. سپس برای آموختن کاهش به سراغ بخش دوم بروید. تغییرات صدا نیز در هر بخش به صورت کامل آماده است. در صورتی که قصد دارید برای ویدیوهای خود یک کاور جذاب بسازید، میتوانید از آموزش فتوشاپ کمک بگیرید. همچنین میتوانید سوالات خود را در بخش نظرات مطرح نموده و منتظر پاسخ از جانب متخصصین این حوزه باشید.