تغییر رنگ در فتوشاپ
در نرم افزار فتوشاپ، ویرایش تصاویر انجام میشود. به عنوان مثال تغییر رنگ در فتوشاپ یکی از موارد پرکاربردی است که در این بخش از تدوین باما به آن میپردازیم. رنگها میتوانند، تاثیر قابل توجهی در کیفیت عکس یا جذابیت محتوای تصویری شما داشته باشند. به همین خاطر از اهمیت بالایی برخوردار هستند. در این مطلب میتوانید رنگ اجسام داخل تصویر را نیز تغییر دهید و با ابزارهای مختلف و راهکارهای متفاوت (برای انجام این کار) آشنا خواهید شد. پس با این آموزش فتوشاپ رایگان همراه شوید تا ترفندهای متفاوتی را بیاموزید.
برنامه تغییر رنگ عکس در فتوشاپ
بهترین و جامعترین برنامه برای تغییر رنگ عکس، فتوشاپ میباشد. نرم افزار قدرتمند فتوشاپ میتواند از طریق ابزارهای زیر، رنگ تصاویر یا بخشی از آن را تغییر دهد:
- تغییر رنگ با Hue/Saturation
- تغییر رنگ با Color Overlay
- تغییر رنگ با Color Replacement
- تغییر رنگ با Replace Color
- تغییر رنگ با Solid Color
- تغییر رنگ با Color Range
برای انجام این عملیات، ادیتور میتواند از ۶ ابزار یا روش در نرم افزار فتوشاپ استفاده کند. برخی از این روشها را در تغییر رنگ لباس در فتوشاپ آموختیم. اما مجددا قصد داریم، عملکرد تمامی قسمتها را به شما نشان دهیم. در نظر داشته باشید که بعضی از این روشها برگشتپذیر هستند. در اصل تغییرات در یک لایه جداگانه اعمال میشود. اما به هنگام استفاده از دیگر ابزارها، پس از تغییر دیگر به رنگ اصلی دسترسی نخواهید داشت. در ادامه بیشتر با هر روش و ابزار آشنا خواهید شد.
تغییر رنگ در فتوشاپ حرفه ای
در این بخش با هر کدام از روشهای حرفهای و کاربردی فتوشاپ آشنا خواهید شد:
تغییر رنگ با Hue/Saturation
یکی از قسمتهای پرکاربرد در فتوشاپ Hue/Saturation است. برای رسیدن به این پنل باید از طریق منوی Image ( در قسمت بالای فتوشاپ) اقدام کنید. البته میتوانید این کار را از طریق لایه تنظیمات نیز انجام دهید. از این روش برای تغییر رنگ پرده کروماکی نیز استفاده میشود. در اصل این پنل برای تغییر «رنگ پایه» (Hue) و «شدت رنگ» (Saturation) ساخته شده است. روش استفاده از آن به صورت زیر میباشد:
پس از باز کردن تصویر در فتوشاپ باید بر روی «New Adjustment Layer» کلیک نمایید. از لیست مقابل نیز بر روی گزینه Hue/Saturation کلیک کنید. حال در پنل Properties میتوانید مشخصات تغییرات خود را مشاهده کنید. با کشیدن یک اهرم در پنل متوجه خواهید شد که تمامی قسمتهای عکس تغییر رنگ میدهند. شما میتوانید در مراحل بعدی اسلایدر Saturation کم و زیاد کنید تا به رنگ دلخواه خود برسید. پس با اهرم Hue و Saturation بازی کنید تا یک رنگ مناسب به دست آورید. سپس بر روی OK کلیک کنید. در صورتی که بخواهید تغییر رنگ را بر روی یک قسمت از عکس خود نگه دارید و دیگر قسمتها را به حالت اولیه بازگردانید، باید از سیاه کردن ماسک لایه Hue/Saturaion کمک بگیرید.
تغییر رنگ با Color Overlay
دومین قسمت یکی از حالتهای «Layer Style» است که Color Overlay نام دارد. در این بخش نیز میتوان رنگ را به شیوههای مختلف و با تنظیمات متفاوت تغییر داد. همانطور که در آموزش پریمیر حالتهای مختلفی برای تغییر رنگ ویدیو وجود دارد، این پنل نیز دارای تنظیمات متفاوتی است. برای استفاده از این قابلیت باید به لیست Layer Style مراجعه نمایید. سپس بر روی آیکون «fx» در پایین پنل لایهها کلیک کنید. اکنون باید گزینه Color Overlay را از منوی Layer Style انتخاب نمایید. پس از این انتخاب یک پنجره برایتان باز خواهد شد که سه گزینه دارد:
- گزینه Blend Mode که بر روی یک تصویر تک رنگ بدون بافت کاربرد چندانی ندارد. اما میتواند چندین تصویر چند لایه را متفاوت نشان دهد.
- گزینه Color که برای اعمال تغییرات آن باید از قسمت منوی Blend Mode اقدام کنید.
- گزینه Opacity که یک گزینهی رایج برای ابزارهای فتوشاپ است و شدت شفافیت این بخش را کاهش یا افزایش دهد.
البته در قسمتهای بعدی گزینههای بیشتری دارد که با کمک هر کدام میتوانید تغییرات رنگی متفاوتی را بر روی تصاویر خود مشاهده کنید.
تغییر رنگ با Color Replacement
این ابزار یک عملکرد ساده دارد. شاید حرفهای و تخصصی نباشد اما میتواند در سریعترین زمان کار شما را انجام دهد. برای استفاده از این ابزار ابتدا در منوی ابزار براش (بر روی ایکون مربوطه) کلیک راست کنید. از منوی باز شده Color Replacement را انتخاب کنید و به سراغ تنظیم اندازه براش بروید. فقط برای ناحیهای که قرار است تغییر رنگ را اعمال کنید، سایز براش را مشخص نمایید. حال وقت آن رسیده که از این ابزار استفاده کنید.
امکاناتی که در Options Bar (در قسمت بالای صفحه وجود دارد) میتواند به کارکرد این ابزار و تنظیمات آن کمک کند. پس از آنکه رنگ ها به درستی انتخاب کردید، بر روی OK کلیک کنید. زمانی که با ابزار Color Replacement کار میکنید و با نشانگر ماوس بر روی آن قسمت موردنظر (جهت تغییر رنگ) میزنید، یک نمونه از رنگ دلخواه میگیرید و بر روی بخش درخواستی اعمال میکنید. اگر در این عمل دچار اشتباه شدید باید از کلیدهای ترکیبی Ctrl + Z کمک بگیرید. در این ابزار نیز تنظیمات بیشتری همچون بخش Blend Modes وجود دارد که پیشنهاد میشود، به آنها هم سر بزنید.
تغییر رنگ با Replace Color
با کمک این ابزار میتوانید بدون نیاز به ایجاد ناحیه انتخابی، تغییر رنگ در فتوشاپ را به سرعت انجام دهید. اگر قصد دارید یک طیف رنگی را تغییر دهید، این ابزار فوقالعاده است. در گام اول باید تصویر مورد نظر خود را در فتوشاپ قرار دهید. سپس ابزار Replace Color را باز کنید. همچنین میتوانید از مسیر Image > Adjustments > Replace Color اقدام نمایید.
حال باید تنظیمات مورد نیاز را اعمال کنید. با کمک قطره چکان «+» به انتخاب اضافه و با علامت «-» از آن کم کنید. در نظر داشته باشید که اسلایدر «Fuzziness» طیف رنگ انتخابی شما را مشخص میکند. در گام بعدی باید تغییر رنگ را انجام دهید. حرکت دادن اسلایدر Hue رنگ شما را مشخص کرده و Saturation شدت رنگ آن را مشخص خواهد کرد. گزینه Lightness نیز به شما کمک میکند تا کمرنگ یا پررنگ بودن رنگ خود را انتخاب کنید. پس از اعمال تغییرات و تنظیم کردن آنها بر روی Ok کلیک کرده و کار را به اتمام برسانید.
تغییر رنگ با Solid Color
این روش تغییر رنگ با دیگر روشهای فتوشاپ متفاوت است و حالت برگشتپذیر دارد. در گام اول باید با یک ابزار مناسب مانند «Quick Selection» بخشهایی را انتخاب کنید که قصد دارید تغییر رنگ را بر روی آنها اعمال کنید. سپس بر روی آیکون «Create New Group» کلیک نمایید تا یک گروه از لایهها را برایتان ایجاد کند. هم اکنون باید تبدیل ناحیه انتخابی به ماسک را انجام دهید. آیکون «Add Layer Mask» را انتخاب کرده تا یک ماسک ایجاد شود.
حال باید لایه Solid Color Fill را بسازید. به طور کل ایجاد یک ماسک و استفاده از آن امکان بازگشت از خطا را به شما میدهد و مسیر تغییرات را برای شما آسانتر خواهد کرد. در گام بعدی به سراغ تغییر Blending Mode به Color بروید. پس از آن ایجاد یک لایه تنظیم Levels داشته باشید تا بتوانید میزان روشنایی را از طریق پنل Properties تنظیم کنید. شما میتوانید از روش جذاب برای تغییر رنگ بک گراند در فتوشاپ نیز استفاده کنید.
تغییر رنگ با Color Range
با این ابزار میتوانید از طیفی از رنگها را انتخاب کرده و همه را به صورت یکجا تغییر دهید. در گام اول باید رنگ اصلی خود را انتخاب نمایید. این کار را از طریق مسیر Select > Color Range انجام دهید. حال با قطره چکان این پنجره بر روی رنگ اصلی کلیک کنید. در اینجا با اسلایدر Fuzziness طیف رنگ دلخواه خود را کوچک و بزرگ کنید و روی OK کلیک نمایید. اکنون با کلید Q روی کیبورد، یک ماسک سریع بسازید. در مرحله بعد تغییر Blend Mode را انجام دهید.
اما در اصل باید Blend Mode آن را به حالت Color تغییر دهید. در مرحله بعدی با استفاده از براش تغییر رنگ را انجام دهید. زمانی که حالت انتخاب شما فعال است، روی رنگ پیش زمینه کلیک کنید. با این کار پنجره Color Picker برایتان باز خواهد شد. سپس تنظیمات نهایی را انجام دهید. حال لایه تنظیم Hue/Saturation روی آن اعمال کنید و با کمک این ابزار رنگهای دیگری را ایجاد نمایید.
سخن نهایی
در این مطلب با روشهای مختلف برای تغییر رنگ در فتوشاپ آشنا شدهایم. اکنون میدانیم که نرم افزار فتوشاپ بهترین برنامه برای انجام این کار است. ما این کار با پنلها و ابزارهای مختلفی انجام میدهیم. برخی مواقع قصد داریم تنها بخشی از تصویر را تغییر دهیم. اما در دیگر مواقع تغییر تناژ کل تصویر، بر روی احساسات عکس و زیبایی آن موثر است. شما میتوانید از این شیوه در آموزش افترافکت نیز استفاده کنید. البته در نرم افزار افترافکت تنظیمات و روش انجام آن متفاوت است. شما میتوانید سوالات خود را در بخش نظرات مطرح نموده و منتظر دریافت پاسخ از متخصصین تدوین باما باشید.