تنظیم عکس 3*4 در فتوشاپ (آموزش تنظیم و ویرایش عکس پرسنلی در فتوشاپ)

در این مطلب از تدوین باما سعی داریم تنظیم عکس 3*4 در فتوشاپ (آموزش تنظیم و ویرایش عکس پرسنلی در فتوشاپ) را بیاموزیم. یکی از پرکاربردترین عکسها که برای هر فردی لازم است و به آن نیاز پیدا میکند، عکس سه در چهار میباشد. قطعا تا به حال برای گرفتن این عکس به آتلیه مراجعه میکردید. اما جالب است بدانید که پس از خواندن این مطلب و تمرین آن دیگر نیازی به رفتن به آتلیه یا هزینه کردن برای این مورد ندارید. فقط کافیست تا پایان این مطلب همراه آموزش فتوشاپ باشید، تا روش انجام این کار را بیاموزید.
نرم افزار روتوش عکس پرسنلی
قبل از هر چیزی بهتر است با نرم افزار این کار آشنا شوید. نرم افزار Adobe Photoshop بهترین گزینه برای ادیت و ویرایش تصاویر است. به همین خاطر برای آماده سازی عکس پرسنلی از این نرم افزار استفاده میکنیم. چرا که در فتوشاپ میتوانید رنگ و نور عکس را تنظیم کنید، پس زمینه آن را تغییر دهید، برش یا چرخاندن تصویر را به آسانی انجام دهید و به ابزار یا امکانات دیگر دسترسی داشته باشید. اگر فردی آماتور یا تازه کار هستید، شاید ابتدا در محیط فتوشاپ گیج و سردرگم شوید. اما بهتر است بدانید که استفاده از این نرم افزار بسیار ساده است؛ به شرط آنکه از یک سایت معتبر آموزش ببینید و با بخشهای مختلف این نرم افزار آشنا شوید. در ادامه به سراغ روشهای انجام این کار خواهیم رفت.
آموزش ایجاد عکس پرسنلی در فتوشاپ
ایجاد این نوع تصاویر کاری بسیار آسان است. تنها باید مطابق مراحل این بخش عمل کنید تا در نهایت به نتیجهای موفقیت آمیز برسید. مراحل انجام این کار شامل:
قدم اول، عکاسی
اولین اقدامی که باید برای تنظیم عکس 3*4 در فتوشاپ انجام دهید، این است که یک عکس مناسب از خود (یا فرد موردنظر) بگیرید. برای آنکه عکس پرسنلی مناسب داشته باشید، به یک عکس جدید نیاز دارید. اما به هنگام عکس برداری به این نکات توجه نمایید:
- چهره و بدن شما باید مستقیم و کاملا صاف (رو به دوربین) باشد.
- نور پردازی به نحوی بر روی چهره انجام شود که تمامی قسمتها کاملا یکدست باشند. (نورپردازی به شدت مهم است و نباید یک سمت صورت سایه و یک سمت نور باشد)
- سر و شانهها باید به صورت کامل در قاب عکس قرار بگیرند. (به هنگام ویرایش و تنظیم کادر بخشهای اضافه را حذف خواهیم کرد)
- توجه داشته باشید که مردها باید موهایی مرتب داشته باشند و خانمها از حجاب کافی برخوردار باشند تا بتوانند از این عکس برای کارهای اداری خود استفاده کنند.
پس از عکس برداری (با رعایت تمامی موارد) گوشی یا دوربین خود را به سیستم وصل کنید و تمامی تصاویر را به سیستم وارد کنید.

ورود به نرم افزار فتوشاپ
در گام بعدی باید به نرم افزار فتوشاپ ورود کنیم و تصویر انتخابی خود را به آن وارد کنیم. برای وارد کردن آن ابتدا باید به منوی فایل (File) مراجعه نمایید. سپس روی گزینهی (New) کلیک کرده و تصویر خود را انتخاب کنید. راه حل دومی که میتوانید برای وارد کردن تصویر به فتوشاپ استفاده کنید، کشیدن عکس به داخل نرم افزار فتوشاپ است. این کار را با ماوس انجام دهید و در سریعترین زمان به خواستهی خود برسید.
برش و تنظیم تصویر در نرم افزار
در بیشتر مواقع باید این تصاویر را برش دهید یا قاب آن را تنظیم کنید. چرا که نباید پایینتر از قسمت بالای سینه در تصاویر پرسنلی دیده شود. همچنین نباید کادر شما خیلی بالاتر از سرتان قرار بگیرد. پس کادر بندی را با یک برش تمیز انجام میدهیم. برای این این کار:
- ابتدا ابزار برش را (از منوی سمت چپ فتوشاپ) انتخاب کنید.
- سپس از منوی کشویی بالای آن ابزار گزینهی نسبت (Ratio) را انتخاب کرده و بر روی ۳۵ در ۴۵ تنظیم کنید.
- توجه داشته باشید که ابعاد قاب تصویر را به گونهای تمیز کنید تا سر بخش اعظم تصویر را به خودش اختصاص دهد.
- در اصل در یک عکس ۴۵ میلیمتری (به ارتفاع) سر فرد باید از چانه تا بالای سر ۲۹ الی ۳۴ میلیمتر باشد.
- اما قاب تصاویر را به نحوی ببندید که شانهها را نیز در قاب قرار دهید.
- پس از آنکه از تمامی این موارد اطمینان حاصل کردید میتوانید برش خود را نهایی کنید.
برای تنظیم قاب در ویدیو نمیتوانید از این روش استفاده کنید، بلکه باید آموزش پریمیر را مطالعه نمایید و سوالات مربوطه را در آن بخش مطرح کنید.
تنظیم رزولوشن و اندازه تصویر
مرحله بعدی برای تنظیم عکس 3*4 در فتوشاپ، تنظیم اندازه است. گرچه در این مرحله رزولوشن عکس را نیز ارتقا خواهیم داد. برای انجام این کار:
- ابتدا به منوی تصویر در نوار ابزار بالا مراجعه کنید.
- سپس “اندازه” یعنی (Size) را در این بخش مشخص نمایید.
- در گام بعدی باید واحدهای عرض و ارتفاع را بر اساس میلیمتر تنظیم کنید. اگر این واحدها در کادر مربوطه بر اساس مقیاس دیگری بود آن را به “میلیمتر” (mm) تغییر دهید.
- حال به سراغ رزولوشن بروید و واحد اندازهگیری را به “پیکسل بر اینچ” (dpi) تغییر دهید.
- در آخرین اقدام خود نیز باید ابعاد عکس پاسپورتی را وارد کنید. (مقدار آن با عرض 35 میلیمتر و ارتفاع 45 میلیمتر میباشد)
- توجه داشته باشید که رزولوشن عکس را به 300 پیکسل بر اینچ (dpi) تنظیم کرده و پس از اعمال تغییرات بر روی دکمه “تأیید” (OK) کلیک نمایید.

حذف پس زمینه یا بک گراند
اقدام دیگری که باید برای ایجاد عکس پاسپورتی یا سه در چهار انجام دهید، حذف پس زمینه است. راحتترین روش انجام این کار نیازمند 7 مرحله است که در ادامه این بخش توضیح خواهیم داد.
- مرحله اول، انتخاب ابزار صحیح: در این مرحله باید ابزاری به نام «چوب جادویی» (Magic Wand) را انتخاب کرده و یا از کلیدهای ترکیبی Ctrl+F برای فعال نمودن آن کمک بگیرید.
- انتخاب بک گراند: سپس پس زمینه یا همان بک گراند را با کمک ابزار “چوب جادویی” انتخاب کنید.
- اصلاح نواحی انتخاب شده: در ادامه باید توجه داشته باشید که اگر بخش ناخواستهای را نیز انتخاب کردید، آن را اصلاح و برطرف نمایید. برای رفع آن، کلید Alt را نگه داشته و بر روی قسمتهای ناخواسته کلیک کنید تا به طور کل اصلاح شوند.
- گسترش نواحی انتخاب شده: حال تا جایی که لازم است نواحی بک گراند را انتخاب کنید. (هیچ بخش از پس زمینه نباید بدون انتخاب باقی بماند)
- تغییر رنگ پس زمینه: بعد از انتخاب تمام نواحی پس زمینه کلید Delete را فشار دهید. یک پنجره برایتان ظاهر میشود که باید روی فیلد محتوا (Contents) کلیک کرده و یک رنگ خاکستری روشن انتخاب کنید. (بهتر است برای پس زمینه از رنگ سفید استفاده نکنید، چرا که این رنگ برای عکس پاسپورتی مورد تایید نیست)
- اعمال تنظیمات نهایی: در آخرین مرحله به بخش فیلدهای حالت رفته و (Mode) و پوشش (Opacity) را به ترتیب مقادیر معمولی (Normal) و (صد در صد) را در کادر وارد کنید.
- تایید مرحله آخر: در انتها نیز باید تغییرات را تأیید کنید تا پس زمینه عکس شما به رنگ خاکستری ملایم و استاندارد درآید.
ایجاد الگوی قابل چاپ
پس از آنکه تنظیم عکس 3*4 در فتوشاپ به این مرحله رسید، باید آن را آماده چاپ کنید. برای انجام این کار به منوی فایل (File) مراجعه کرده و بر روی گزینه جدید (New) کلیک نمایید. حال خواهید دید که پنجرهای با عنوان سند جدید (New Document) باز خواهد شد. در این پنجره «عکس» (Photo) را انتخاب کرده و یک اندازه از پیش آماده مانند «پرتره، ۶ در ۴» را انتخاب کنید. در نهایت روی دکمهی Create کلیک کنید. حال به تب عکس خود مراجعه کنید و دکمههای ترکیبی Ctrl + A را بفشارید.
با فشردن این دکمهها بر روی کیبورد کل تصویر انتخاب شده و برای کپی از آن باید از کلیدهای ترکیبی Ctrl + C استفاده کنید. با این کار قصد دارید را عکس را به تب جدید سوییچ کرده و با زدن دکمههای Ctrl + V، عکس سه در چهار را در بخش چاپ، پیست کنید. برای آزمایش بهتر است دو تا چهار عکس را در این سند جدید پیست کنید و قرار دهید. تنظیم جایگاه تصاویر در صفحه را نیز با ابزار «حرکت» (Move) انجام خواهیم داد. در این روش نیازی به قرار دادن حاشیه نیست و این کار خروجی چاپی را نمایش میدهد.
خروجی گرفتن
آخرین مرحله در فتوشاپ مختص به خروجی گرفتن است. برای آنکه با خروجی گرفتن از فتوشاپ برای چاپ آشنا شوید، میتوانید به مقاله مربوطه مراجعه نمایید. اما اگر بخواهیم به صورت خلاصه این کار را برایتان توضیح دهیم، ابتدا باید به بخش منوی فایل (File) و (Export) بروید. سپس فرمت خروجی عکس خود را بر روی JPG یا JPEG قرار دهید. حال وقت Export یا همان (خروجی گرفتن) است که با یک کلیک میتوانید این کار را انجام دهید و تصویر نهایی خود را ذخیره کنید.

سخن نهایی
در این مطلب با تنظیم عکس 3*4 در فتوشاپ (آموزش تنظیم و ویرایش عکس پرسنلی در فتوشاپ) آشنا شدیم. ما سعی داشتیم این آموزش جامع و رایگان را به نحوی به شما ارائه دهیم که با مطالعه آن بتوانید عملیات را در سیستم خود اجرا کنید. اما در صورتی که با چالش یا سوالی مواجه شدید، میتوانید آن را در بخش نظرات با ما مطرح کنید. تا متخصصین تیم تدوین باما در اولین فرصت به سوالات شما پاسخ دهند.
همچنین اگر راه یا روشی برای انجام این کار میشناسید که سریعتر از این روش انجام میشود، آن را با ما و دیگر دوستان خود در میان بگذارید. فراموش نکنید که در این سایت میتوانید هر آموزشی را کاملا رایگان و کاربردی پشت سر بگذارید. مثلا برای آشنایی با نرم افزار افترافکت میتوانید به بخش آموزش افترافکت مراجعه کرده و مهارتهای زیادی را در این بخش بیاموزید. سپاس از همراهی شما تا انتهای این مطلب.