نحوه ساخت استوری موشن

نحوه ساخت استوری موشن

در این بخش از تدوین باما سعی داریم نحوه ساخت استوری موشن را بیاموزیم. ابتدا باید بدانید استوری موشن چیست و از طریق چه نرم افزاری می‌توان این محتوا را ایجاد کرد. استوری موشن در اصل ویدیو کوتاه گرافیکی است که به سبک موشن گرافیک ساخته می‌شود. برای ساختن این محصول از نرم افزار افترافکت استفاده می‌شود. پس علاوه بر آموختن موارد مهم استوری موشن باید با آموزش افترافکت نیز آشنا شوید. البته در کنار این نرم افزار میتوانید از دیگر نرم افزارها، همچون فتوشاپ یا ایلوستریتور کمک بگیرید. اما اصل کار و مراحل آن در برنامه افترافکت انجام می‌شود. در ادامه این مطلب بیشتر با استوری موشن و نحوه ساخت آن آشنا خواهید شد.

استوری موشن چیست

به طور کلی استوری موشن ترکیب دو کلمه مجزا بوده که در کنار یکدیگر کاربردی محتوایی در شبکه‌های اجتماعی را شامل می‌شوند. همانطور که از نام این عبارت پیداست استوری در برنامه اینستاگرام از مواردی بسیار کاربردی است. کاربران این برنامه اجتماعی در فضای مجازی از استوری‌های برای تبلیغات کاری و تعاملات جمعی استفاده می‌کنند. موشن نیز در لغت به معنای تحرک و جنب و جوش است. بنابراین بهترین تعریفی که می‌توان از استوری موشن ارائه داد، در ارتباط با داستان‌های متحرک می‌باشد. استوری موشن‌ها در قالب موشن گرافیک در استوری‌های برنامه اینستاگرام از موارد کاربردی هستند.

کاربرد استوری موشن چیست

این محتوای گرافیکی کاربردهای مختلفی دارد و به علت جذابیت و بازخوردی بالا طرفداران بسیار زیادی را به خود اختصاص داده است. در این بخش به بررسی کاربردهای استوری موشن می‌پردازیم:

ایجاد آموزش و تبادل اطلاعات

یکی از موارد کاربرد استوری موشن، در ارتباط با ایجاد محتوا‌های آموزشی می‌باشد. به طور مثال در فضاهای مجازی مانند برنامه اینستاگرام این محتوای گرافیکی بهترین وسیله برای اطلاع‌رسانی به مخاطب است. در نظر داشته باشید که این نوع از محتوا به علت جذابیت بالای بصری بسیار مورد توجه قرار گرفته است. از ویژگی‌های این محتوا می‌توان به انتقال مفاهیم پیچیده به صورت ساده اشاره داشت. چرا که برای درک مفاهیم توسط مخاطب به یک محتوای جذاب و در عین حال قابل فهم نیاز می‌باشد. در بخش‌های بعدی  نحوه ساخت استوری موشن را به صورت کامل توضیح خواهیم داد.

ایجاد تبلیغات و بازاریابی

تمامی کسانی که خدمات یا محصولی را در شبکه‌های اجتماعی ارائه می‌دهند، برای معرفی هر چه بهتر این موارد نیازمند تبلیغات می‌باشند. استوری موشن یکی از بهترین و قدرتمندترین ابزارهای تبلیغاتی در این زمینه محسوب می‌شود. وجود برنامه‌های معرفی محصول و بازاریابی مانند اینستاگرام و روبیکا با کمک استوری موشن به کاربران و فروشندگان کمک بسزایی خواهد کرد.

مطالب پیشنهادی   مشکل در خروجی گرفتن از افترافکت

جذب و توجه مخاطب

از دیگر کاربردهای استوری موشن که باعث شده تبدیل به یکی از محتواهای گرافیکی پرطرفدار شود، جذب مخاطبین می‌باشد. در عصر امروز تبلیغات و تنوع بالای انواع محصولات و کالاها سبب شده تا جذب مخاطب کاری سخت و دشوار جلوه کند. همچنین ارائه انواع خدمات مانند پزشکی، زیبایی، تسهیلات رفاهی و بسیاری دیگر در فضای مجازی از رقابت بالایی را به خود اختصاص داده است. در این شرایط بهترین گزینه ممکن که کمک بسیاری زیادی در این زمینه به افراد می‌کند، استفاده از استوری موشن می‌باشد. با این ابزار بسیار کاربردی، جذاب و در عین حال قدرتمند می‌توان مخاطبین را جذب خود کرده و آنها را در لیست همیشگی خود قرار داد.

جذب و توجه مخاطب

مراحل ساخت استوری موشن با افترافکت

اگر قصد انجام ساخت استوری موشن با استفاده از برنامه افترافکت را دارید، باید از مراحل زیر کمک بگیرید. در صورتی که با سرعت نرم افزار خود مشکل دارید، مقاله چگونه سرعت افترافکت را بالا ببریم؟ را مطالعه کنید.

  • مشخص شدن هدف مورد نظر: اولین مرحله در زمان ایجاد ساخت یک استوری موشن، تعیین هدف است. این محتوای گرافیکی برای موارد مختلفی استفاده می‌شود؛ اطلاعات اشتراک گذاری شده یا انجام تبلیغ محصول و یا دیگر خدمات این موارد را شامل می‌شود. کاربر برای اینکه به استراتژیک مناسبی دست یابد در ابتدا باید هدف خود را به صورت دقیق مشخص کند.
  • سناریو نویسی: این بخش نیز جز موارد ضروری در نحوه ساخت استوری موشن محسوب می‌شود. بنابراین در مرحله دوم باید سناریو مورد نظر را تعیین کرده و مکتوب نمایید. مراحل سناریو نویسی شامل نوشتن توضیحات متنی، دیالوگ‌ و همچنین مرتب سازی صحنه‌ها می‌باشد.

مراحل اجرا

  • انجام طرح استوری‌ بورد: این مرحله نیز به شما در ایجاد ایده‌های بصری منظم شده کمک می‌کند. به طور کلی استوری بوردها به نمایش تصویری از سناریوها گفته می‌شود که طرح‌های پایه از صحنه و مرتب سازی آنها را مشخص می‌نماید.
  • قرارگیری پروژه در افترافکت: در این مرحله نوبت به قراردادن پروژه مورد نظر در نرم افزار افترافکت می‌باشد. به این صورت که نرم ‌افزار را باز کرده و سپس پروژه مشخص شده را ایجاد نمایید. اکنون امکان تنظیم سازی اندازه ویدئو یا نرخ فریم و … با در نظر گرفتن موارد مورد نیاز وجود خواهد داشت.
  • طراحی و انیمیشن: یکی از دیگر مراحل ساخت استوری موشن در افترافکت مربوط به این مرحله است. در مرحله طراحی می‌توان با بکارگیری ابزارهای افترافکت، به انیمیشن سازی و طراحی صحنه‌ها پرداخت. این موارد نیز در ارتباط با ایجاد افکت، حرکت و لایه‌ها می‌باشد.
  • اضافه شدن صدا و آهنگ: پس از انجام مراحل بالا برای جذابیت بیشتر می‌توان افکت‌های صوتی، صدا و آهنگ را اضافه نمایید.
  • انجام ادیت و ویرایش: یکی از مراحل مهم پس از پایان اقدامات بالا، ویرایش ویدئو مورد نظر است. تمام تنظیم سازی و ادیت مربوط به رنگ، اضافه شدن متن و تصحیح حرکات در این مرحله صورت می‌گیرد.
  • خروجی گرفتن و اشتراک گذاری: در ساخت استوری موشن آخرین مرحله مربوط به انجام خروجی با فرمت مناسب و منتشر کردن است.
مطالب پیشنهادی  چگونه سرعت افترافکت را بالا ببریم؟

برنامه‌های ساخت استوری موشن

در بخش قبل نحوه ساخت استوری موشن و مراحل آن را به صورت کامل توضیح دادیم. اکنون به معرفی برنامه‌هایی که برای ساخت استوری موشن به آن نیاز داریم خواهیم پرداخت. با توجه به نیاز و سلیقه خود از میان برنامه‌های زیر یکی را انتخاب نمایید:

برنامه افترافکت

اگر بخواهیم به یکی از برنامه‌های ساخت استوری موشن اشاره کنیم، قطعا این برنامه در صدر جدول قرار دارد. از نرم ‌افزار افترافکت برای ساخت موشن گرافیک، انیمیشن، ایجاد افکت‌های بصری و جلوه‌های ویژه استفاده می‌شود. با توجه به داشتن قابلیت تحرک و جنب و جوش در موشن گرافیک می‌توان در این برنامه فیلم‌های سه بعدی یا دو بعدی ایجاد نمود. یکی از کاربردهای اصلی این نرم افزار در ایجاد جلوه‌های ویژه می‌باشد. تمامی تغییرات سطحی، جسمی، انفجار و … با کمک برنامه افترافکت ساخته می‌شود.

برنامه افترافکت

اپلیکیشن Canva

یکی از ابزارهای گرافیکی قدرتمند و کاربردی در زمینه ساخت استوری موشن این برنامه می‌باشد. تمامی کاربران از مبتدی تا حرفه‌ای می‌توانند از این نسخه تحت وب استفاده نمایند. این اپلیکیشن قابلیت‌های زیادی را به کاربران خود ارائه می‌دهد؛ این قابلیت‌ها شامل: دسترسی به تعداد بسیار زیادی قالب آماده برای طراحی عکس، لوگو و پوستر است. همچنین امکان ساخت استوری موشن و اشتراک گذاری آن در برنامه‌های اجتماعی مانند اینستاگرام را به کاربران خواهد داد. رابط کاربری این اپلیکیشن ساده بوده و افراد می‌توانند پس از ساخت ویدئو مورد نظر آن را ذخیره سازی و اشتراک گذاری کنند.

برنامه InShot

یکی از نرم‌افزارهای مرتبط با نحوه ساخت استوری موشن، برنامه اینشات است. این نرم‌افزار جامع و کامل بوده و قابلیت‌های کاربردی زیادی را در اختیار کاربران قرار می‌دهد. اضافه کردن متن، آهنگ، استیکر، گیف جزء این موارد انتخابی می‌باشد‌. افراد می‌توانند با اینشات در استوری موشن با ترکیب چند فیلم یک محتوای جذاب و حرفه‌ای ایجاد کنند. داشتن رابط کاربری ساده و راحت، ایجاد فیلترهای مختلف، ویرایش اندازه فیلم، اضافه کردن فوت دلخواه، قابلیت بلوری کردن فیلم یا عکس و در نهایت داشتن یک خروجی با کیفیت HD این برنامه را به یک نرم‌افزار پرطرفدار تبدیل کرده است. تمامی افراد از مبتدی تا حرفه‌ای می‌توانند تنها با یک گوشی و نصب این برنامه به امکانات این برنامه دسترسی داشته باشند.

مطالب پیشنهادی  آموزش ساخت لوگوموشن با افترافکت

برنامه Blender

اگر به دنبال یک برنامه برای ایجاد استوری موشن، فیلم‌های متحرک و دیگر کاربردهای گسترده هستید، می‌توانید از این برنامه رایگان و کاربردی کمک بگیرید. از ویژگی‌های این برنامه گرافیکی رایانه‌ای، می‌توان به داشتن تصاویر سه بعدی در ساخت انیمیشن‌هایی با کیفیت بالا اشاره کرد. Blender یک گزینه مناسب برای کسانی است که مبتدی بوده و علاقمند به ایجاد گرافیک سه بعدی رایانه می‌باشند. همچنین داشتن ویژگی‌های رندر کردن، شبیه سازی مایعات و ترکیب کردن سبب شده تا کاربرانی که برای تبلیغات محصول خود نیازمند ساخت فیلم هستند، این گزینه جذاب را انتخاب نمایند.

نرم افزار Apple Motion

دارندگان سیستم عامل macos می‌توانند برای ساخت استوری موشن‌های مورد نظر خود از این نرم افزار استفاده کنند. همچنین برای ساخت جلوه‌های ویژه دو یا سه بعدی، افکت‌های تصویری و انیمیشن‌های کارتونی، این برنامه بسیار کاربردی خواهد بود. یکی از قابلیت‌های مرتبط با ایجاد استوری موشن در این نرم افزار کار با ترک‌های زمانی است. چرا که این ابزار به کاربر امکان ایجاد ترک‌ زمانی برای حرکت اشیاء، نمادها و متن جلوه‌های موشن را خواهد داد. این نرم افزار شباهت‌های زیادی با نرم افزار AfterEffcts داشته و تفاوت آن در شرکت سازنده آن یعنی اپل می‌باشد. یکی از قابلیت‌های این نرم‌افزار در ارتباط با ساخت سریع انیمیشن است. چرا که اپل موشن از موتور Metal  استفاده می‌کند و در زمانی اندک انیمیشن‌های با کیفیت بالا ارائه می‌دهد؛ همچنین رابط کاربری این برنامه شباهت‌های زیادی به final cut pro دارد.

نرم افزار Apple Motion

سخن نهایی

در این مطلب نحوه ساخت استوری موشن را آموختیم. همانطور که گفتیم برخی از مراحل استوری موشن همچون ساخت کاراکترها و… ممکن است در نرم افزار فتوشاپ انجام شود. به همین خاطر بهتر است آموزش فتوشاپ را برای تکمیل مهارت خود بیاموزید. همچنین می‌توانید برای وسعت دادن به حرفه‌ی خود از آموزش پریمیر رایگان نیز بهره‌مند شوید. در یک بخش مجزا مراحل ساخت استوری موشن با افترافکت را به شما ارائه دادیم. اما بهتر است در نظر داشته باشید که تنها با دیدن آموزش‌های بیشتر و تکرار و تمرین می‌توانید در این مهارت حرفه‌ای شوید. پس برای رسیدن به موفقیت یک مسیر صحیح برای خود انتخاب کرده و در آن به صورت مستمر پایدار باشید. در صورتی که با سوال یا چالشی مواجه شدید می‌توانید در بخش نظرات با ما و دیگر کاربران خود مطرح کنید.

دیدگاه‌ها ۰
ارسال دیدگاه جدید